Café

48283 inlägg · 1042 ämnen

Valet 2022

« · 2368892 Till forumet


Valet 2022
Med en dryg vecka kvar till valet så måste vi väl ha en diskussionstråd.

Jag själv väljer dock att hålla för mig själv vad jag röstar på men vill någon annan berätta så är det såklart ok, sedan hoppas jag inte tråden ballar ur men personangrepp och pajkastningar.

Håll god ton ;)

Vilken är den viktigaste valfrågan enligt er och varför?
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74:
Budgetbalans och att man får ordning på skolan.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Tarasov: Många kan det bli i Skåne!
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Clay.2: Hur vi skall få bukt med alla dessa problem vi har i Sverige nu är en gåta !
Man känner sig vilsen pg alla påhopp åt alla håll , men skolan har nog en stor betydelse och all kriminalitet som uppstått den få vi nog leva med länge , mer poliser ja men dom kan nog inte lösa det .
Vi som kallade oss ett föregångsland en gång i tiden har nu hamnat i en återvändsgränd där du små har fått för fria händer ..sorgligt och det påverkar hela samhället .
Statlig sjukvård =ja
När det inte finns jobb till alla yngre så bli det svårt , när ingen kan ta hand om dom som inte vet vad dom skall göra med sitt liv .
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74: Sverige är skit med den förda politiken. Då får Jugge och Johannes Hedberg säga vad de vill. Rösta rätt grabbar om vi ska få rätsida på landet. Enda jag har att säga!

Ygeman och Hultqvist skämde ut sig på sossarnas presskonferens igår. Helt galet hur de kan hålla på med smutskastning av Sveriges största parti som vill förbättra landet. Sossarna är skakade som aldrig förr.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Du är bra naiv om du tror att din husgud bryr sig om något annat än sko sig själv. Mer makt och pengar är det enda han vill ha.

Med det sagt så är det ju omöjligt att hitta något parti som på riktigt vill föra Sverige framåt den här valrörelsen. Reaktionärt trams. Det är som att se ett gäng 5 åringar debattera med enda skillanden att 5 åringarna fortfarande har empati...
Låst ämne

Sv: Valet 2022
HitTheLights: Socialdemokraterna gör allt för makten, kör över sitt eget folk. Sossarna är Sveriges största hot mot rikets säkerhet. Tro mig, det blir inte sämre om SD styr.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
HitTheLights: Du är ännu mer naiv om du tror att 4 år till med de senaste katastrofala 8 år blir bättre.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Gäsp: Aaw jag glömde att ni sanningssägare på högerkanten har patent på ordet naiv. My bad!
I mina ögon föregick 8 katastrofala år av ytterligare 8 katastofala år med nedmontering av välfärden. "Just in time" konceptet funkade ju strålande...Politiker säljer ut offentliga sektorn för att sedan gå direkt in i styrelser i privatiserade verksamheter. Nu är det lika illa på båda sidor.
Jaja, man kan ju alltid rösta blankt...

Och jo det kan definitivt bli sämre med Sverigedemokrater vid makten. Det är väl den enda definitiva sanningen, att hur dåligt det än är så kan det alltid bli sämre.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
HitTheLights: Inget kan bli sämre än MP+Sossarna. Men 7-klövern är inget att rösta på överhuvudtaget.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Givetvis blir det att rösta för en borgerlig regering. Med en av världens högsta inkomstskatter, samt egentligen skatt på allt vi konsumerar (plus skatt på själva konsumtionen av det där viss skatt är inräknad) så ska vi ha det bättre. Jag vet inte om en borgerlig regering kommer göra det bättre, men det kan på riktigt knappt bli sämre.

Eller jo, det kan det. Men då får vi rösta bort det om 4 år. Någon annan måste få chansen.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Farligt ämne med politik, lär kunna spåra ur fort men slänger in min åsikt här och gömmer mig fort.

Det Sverige behöver mest just nu är stabilitet. De senaste valomgångarnas "jämnt in i det sista" verkar ha gett varenda parti idén om att de ska överbjuda varandra med valfläsk. Dessutom är det sandlådenivå på debatterna i evigheter, en jävla massa pajkastning utan att det framförs egen sakpolitik.

Min åsikt är att en regering med vänsterblocket är det bästa. Mp har dock spelat ut sin roll och agerar numera lite väl extremt och verkar inte förankrade i normalsvensken.

SD anser jag är ett rent missnöjesparti. Galna nazistkopplingar på en oväntat hög andel medlemmar gör att det gå fetbort i min värld.

KD är populistisk smörja, som om priset på en falukorv styrs av staten? Snarare marknadspriset och att staten ska gå in och reglera marknadspriser är väl knappast högerblockets idéer? Jo tydligen när det uppenbart drabbar även de med hög inkomst...
Att de sen har en tydlig falang som vill kapa aborträttigheter, har förslag som får mig att tänka "kvinnan ska sköta hemmet, inte jobba" ja då undrar jag vilket sekel de lever i.

Övriga är väl någorlunda vettiga, men vettefan om min dotters jämnåriga 3-åringar skulle klarat ett språktest och jag undrar ibland om någon ens tänker längre än en armslängd (gäller förövrigt nästan varje politiker).

Förstår inte riktigt heller varför så många norrifrån tänker rösta höger. De flesta är väl medvetna om M och deras Stockholmsgullande. Att då röst SD, som kommer vara rakt beroende av M m.fl. och tro att som norrlänning få ut särskilt mycket av det är smått skrattretande.

Förövrigt, angående utsatta områden och tankar om hårdare straffskala m.m. själv inser åtminstone jag att om man är fast i en sits där ingen vill anställa en, man har en halvsunkig bostad och en skola som ingen riktigt vill lägga pengar på, jag vem fan blir inte less på livet då? Det är inte som att ens hudfärg, namn eller kultur är direkt relaterad till brott. Jag vet att det finns en stark överrepresentation av utlänningar i brottsstatistiken, men jag vill ändå tro att det har att göra med förutsättningar. Jag menar, Somalia som land har väl en enormt dålig läskunnighet, lycka till att få dem att passa in i "SFI-mallen" och utvecklas in i samhället. Nej där måste vi ändra på integrerandet och antagligen måste var och en ta ett samhällsansvar på den punkten.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman:
Håller helt med. Hur så många arbetare kan rösta på ett sånt högerparti som SD är övergår mitt förstånd....
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman: Du babblar på med sossesmörja. Vadå varför ska jag rösta för vad som är "bäst för Norrland", mer invandring och kriminalitet är knappast det? Jag bryr mig om landet och dess framtid, att inte Norrland är helt förfallet än skiter jag fullständigt i, det kommer smygande hit också. Men du verkar skita i andra och bara tänka så länge det inte drabbar mig så är det lugnt.

SD och sk. "högerpartier" är mycket starka i TImrå kommun förresten. :) Tyvärr är dina sossar också starka där, som i övriga Norrland. Det är bara att hoppas på att alla gråsossar börjar tacka för sig snart så vi kan börja om landet på nytt med personer som inte röstat på sossarna i 100 år och inte vet något annat, dessa gamlingar är ej förankrade i verkligheten.

www.youtube.com/watch?v=8XJAVQjwAOE
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Vombat: Ännu en sosse, hur gamla är ni gubbar? 60-70 plus? Kan ni se era barn eller barnbarn i ögonen om ni har några när ni fördärvat landet med massinvandring och högsta kriminaliteten i Europa? Ni hänger inte med i samhällsutvecklingen. Tragiskt.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Vombat: Tyvärr vet inte folk hur Sveriges politik fungerar, många verkar tro att det är regeringen som har makten, fel. Det är riksdagen som har makten och regeringen verkställer riksdagens beslut.

Under nästan de hela två senaste mandatperioderna har det varit en högerbudget som lagt grunden, tänk på det ni som skriker.

(Du får ursäkta att jag kommenterade dig, det är inte du som skriker.)
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna:
Sosse? Nix
Förstånd? Japp
Har något som de som röstar på SD saknar. Studielån.
Och jag kan se mina förståndiga barn o blivande barnbarn i ögonen när som helst.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Förhoppningsvis inser fler att klasser alltid kommer existera, att det ska löna sig att vara driven och att skattehetsen driver innovativa företagare, som skulle kunna skapa jobb här, utomlands.

Att vi i norr har bland de högsta skattetrycken i landet på inkomstskatt, sämre vägar än resterande landet, en butiksflytt som gör att man inte kan handla en par skor i centrum, samt avsaknad av rimlig kollektivtrafik gör ju att man absolut måste titta mer åt höger. Vi har ju varit styrda av röda sedan jag minns inte när. Inget parti är idag icke-socialistiskt, sedan har vi ytterkantspartierna på bägge sidor som har klart tveksamma åtgärder mot vad jag vill kalla välfärdssamhället.

Ber till gudarna att vi får till ett regeringsskifte. Vi behöver några som kan styra Sverige utifrån situationen, inte efter vad ens partipolitiska ryggrad sagt i 100 år.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Kan du argumentera utan att gå till person-angrepp? Kan du inte respektera att alla inte tycker som du?
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Typiskt jävla nazzesnack när man inte tycker likadant. Landsförrädare, så jävla patetiskt, du är en pajas om det är någon.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
empa11:
Butiksflytten är sannolik ren marknadsekonomi konsumtionen har flyttat in i datorn, tror faktiskt den kan vara bra på sikt.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Du behöver såklart inte rösta för "vad som är bäst för norrland", det jag syftade på är åtminstone jag skulle vilja se ett Sverige där alla har samma möjlighet att lyckas i livet. Jag skulle vilja påstå att varken SD eller en högerregering skulle ge det. Jag tycker båda alternativen lutar åt en kraftig polarisering i samhället, antingen baserat på ursprung eller uppväxt.

Sen kan jag hålla med om att vi ska ta hand om de som invandrar ordentligt, innan vi får för oss att ta in fler. Att göra likt vid Syrienkrisen för ett antal åt sen var mindre lyckat. Däremot har jag inget emot invandring, men integrationen måste skötas bättre.
Sen tycker jag det är intressant med invandrardebatten; det är nästan ingen som kritiserar massarbetsinvandringen ifrån Italien på 60(?)-talet. Vet inte om invandringen ifrån balkan på 90-talet var så hetskt kritiserad heller.
Värt att tänka på är också att vi har en otroligt låg befolkningstillväxt sett till rena födslar. Antagligen finns det en strategi där också med invandringen.

Och nej, jag är inte i pensionsåldern. Jag är i 35-årsåldern, universitetsutbildad med bra lön och bra jobb. Dessutom inte ens boende i Norrland.

Best-case för Sverige hade väl antagligen varit om S+M ledde landet, det skulle skapa stabilitet och de hade kunnat plocka det bästa ur varandras politik. Men med tanke på hur det politiska landskapet är hade realiteten blivit en jävla soppa.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Kan vi försöka hålla god ton som jag skrev, detta gäller alla, det var nog ingen vågad gissning att detta skulle va ett känsligt ämne.

Kan någon moderator ta bort tråden om det spårar ännu mer?

Man måste kunna diskutera som vuxna människor för jag antar att vi är det alla här inne?
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74: Har svårt för såna där bara, jag får ursäkta. Ska inte svara dessa människor, det är lönlöst att prata med den typen av folk som lever i förnekelse för verkligheten.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna:

Om du har svårt för de som inte tycker som du föreslår jag att du inte diskuterar öht eller så diskuterar du som en vuxen.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman: Jag tror du ljuger nu. Varför blev du så upprörd över att folk i norr röstar "höger"? Fick intrycket av att du är norrlänning eller åtminstone bor här. Märkligt att du som sörlänning skulle bry dig så mycket om detta. Vanligtvis kan ni inte ens peka ut Sundsvall på en karta.

Europeisk ARBETSKRAFTSinvandring från Italien eller balkan som du nämner brukar vanligtvis ligga lite närmare i kultur och värderingar till skillnad från folk från "tredje världen", inget du funderat över med din universitetsutbildning? De som kommer hit från tredje världen har vandrat genom enormt många trygga länder och det är i princip uteslutande lyxflyktingar eller ekonomiska migranter som vill leva gott på skattepengar som kommer. Trodde det var allmänt känt år 2022 men det har uppenbarligen inte nått alla..

Haha jadu, det blir nog bra att byta ut svenskarna mot somalier, araber, afghaner. Det går säkert bra och vad mycket Sverige som kommer vara kvar... Eller inte. Jag blir alltid fascinerad över sk. universitets"utbildade" som pratar som du, 1+1 verkar inte gå att räkna till.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74: Respekterar varandra ... ingen behöver övertyga någon annan för man väljer själv i sin övertygelse .
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74: Jag har svårt med de som lever i förnekelser ja om hur bra allt är när det inte är det. Jag ska ignorera de värsta trollen.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna:
Jag antar att du ändå vill att människor skall ändra åsikt, då skulle jag tro att det spelar roll vad du kallar dem. Ofta är det rätt svårt att ändra sig i när det gäller politik och det blir inte lättare om man kallas verklighetsfrånvänd idiot etc.

Jag är rätt säker på att du är rätt rolig och trevlig privat t.o.m. resonabel saker blir i onödan mer fientliga på nätet än i vanliga fall.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Kan erkänna att jag växte upp norröver, men mina värderingar kvarstår att jag tycker alla ska ha samma möjligheter oavsett var man bor. Det får jag anta att du också tycker, eller?

Anledningen till att jag tog upp den tidigare arbetskraftsinvandringen är ju för att det antagligen var en stor grej förr. Dessutom pratar väl SD generellt om invandrare som helhet. Anta att floderna i Italien torkar ut, eller annan katastrof, vilket leder till massflykt. Skulle det vara okej att ta emot 300000 italienare, även fast det skulle knäcka samhället ekonomiskt? För det är ungefär det du får det att låta som.

Sen absolut, det finns en större utmaning, generellt sett, med invandrare ifrån utvecklingsländer. Men ska det verkligen vara så att folk väljs bort baserat på vart de kommer ifrån?

Håller helt med att det är jobbigt med folk som inte ser det som en själv, men jo jag vet att vi har problem med integreringen och en jävla massa kriminalitet. Skillnaden mellan oss, tror jag, är att jag inte ser utvisningar/stängda gränser/hårdare straffskala som den ultimata lösningen. Visst måste vi ta itu med provlemet, men att polarisera samhället än mer tror jagkommer leda till ännu mera skit och bråk snarare än att lösa det.

Oavsett så tycker jag politiken nu för tiden är alldeles för kortsiktig, det ska nås snabba resultat för att kunna vinna nästa val. Problemet är ju att många av problemen inte löses på ett par år, de kanske tar ett par decennier istället. Där tror jag vi har ett av grundproblemen i Sverige, det finns ingen stabil plan framåt.

Känner att jag åtminstone fått fram min syn på valrörelsen, jag försöker nöja mig så.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman: Inom 50år har elefanter dött i Afrika säger dom som vet pga Torka , så hårdare tider har vi framför oss när deras länder börjar dess vandring
Mer katastrofer vet vi att det kommer att bli och dess följder kan vi bara acceptera .
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Clay.2:

Jag är uppväxt i Borlänge i Dalarna, en stad som alltid varit S styrt och ansedd som en arbetarstad, nu har jag fått höra av vänner som har föräldrar som skall byta parti inför valet pga vad denna regering ställt till med som de uttryckte sig, det jag inte förstår bland dessa äldre som röstat samma parti varje gång är varför de alltid säger i något i stil med, " jag har alltid röstat på dom, varför skall jag byta? "

Är äldre människor mer trångsynta och inte uppmärksammas vad som sker när det kommer till Politik än yngre väljare eller vad tror du?
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74: politik är svår att tyda nu, förr 40-50-60-talet då lovade man å höll det mer än nu .
Nu känns det inte seriöst på ett sätt, nu vill man bara vinna å försöka fixa det man lovade .
Män med auktoritet var det då som man lyssnade på med andakt.
Å sa så är det !!!
Nu är det jäkligt mycket svammel å det är ni som rår föret när ni hade makten.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Ove blir VooDoo-Diktator 2022. Jag kan det här. Har varit på Haiti.
Låst ämne

Sv: Valet 2022 Låst ämne

Sv: Valet 2022
Clay.2:
Vi underskattar nog hur svårt det är att vara politiker, sitter du i riksdagen är dessutom schemat rätt tufft skulle jag gissa men tanke på allt som skall läsas igenom och det man förväntas sätta sig in.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Tarasov: å veckan före hade de en annan post
i partiet å riksdagen å regeringen .. haha
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman: Ja, där har vi svaret på varför du blev upprörd från början. I Sverige har invandrare goda möjligheter, oändligt med pengar som inte en svensk får.

Klimatkrisen är en bluff. Jag måste berätta den "bistra" sanningen nu. Nej, det är aldrig ok att ta emot 300.000 italienare även om det är bättre än 300k från U-länder i Afrika och MÖ. Ni som håller på och tjatar om rasism och nazism i oändlighet kan ju faktiskt få välja mellan att flytta till Somalia eller Italien. Vad väljer ni? Jag måste kalla er hycklare om ni väljer Italien.

Invandrare från dessa U-länder och muslimska länder är oftast mer brottsbenägna och har lättare att ta sig till kriminalitet. Och nej, ingen invandrare är fattig i Sverige så det beror inte på det. Sverige var fattigt, östeuropa är fattigare än väst men de har ändå inte dessa problem som Sverige har.

Så här ligger det faktiskt till, ni 7-klövare kanske sätter i halsen, men det är ingen svensk som vill bo med en för stor mängd invandrare från dessa sydliga breddgrader(nej jag pratar inte om Italien) eller åtminstone extremt få som vill göra det.. Det är alltid de som säger att alla andra är "rasister" och "nazister" som är de största hycklarna i denna fråga. Var bor alla politiker och mediafolk? Tips, de bor inte i "problemområden".

Hela världen är inte välkommen till Sverige. Det enda som kan rädda landet från totalt kaos är stopp för invandringen och påbörja utvisningar av alla kriminella och alla som bara är här för att leva på skattepengar. Finns ingen annan lösning, saft och bulle har provats utan förbättringar. En dag kanske ljuset går upp för dig också. Det hoppas jag iaf. :)

Mångkulturen blev ett misslyckande och SD hade rätt från början.

Detta är sanningen jag fört fram nu, den som vill kan ta till sig detta. Ni som fortfarande har skygglappar och lever i förnekelse med problemen i landet behöver inte svara på detta inlägg, har inget mer att säga i detta nu. Hoppas det inte blev för mycket.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman: Hela världen kan inte komma till Sverige, oavsett vilket land dessa kommer från. Samhället klarar inte av det! Som idag finns det inte ens bostäder eller infrastruktur åt oss själva eller de som redan är här.

Än en gång, TOTALT STOPP för massinvandring av "lyxmigranter" från U-länder och påbörja utvisningar av kriminella och bidragsparasiter.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Gillar verkligen att du skriver det du tycker och det sa jag även på Löven-sidan. Fick själv löpa gatlopp i Umeå för att man inte tagit den korrupta dödssprutan och även vägrade munskydd. Jag läste många artiklar ..sen fick Ove rätt ;-)
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Icing-Ove:

Nästan 8 % i den senaste opinionsmätningen för KD, den där Uppsalabruden har verkligen lyft partiet till nya höjder om detta stämmer.

Var någon farbror som sa på radion häromdagen om vilka han skulle rösta på. Jag röstar på Ebba för hon är vacker, är beredd och hålla med. Undrar hur mycket röster hon får pga sitt utseende?
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna:
Klimatkrisen en bluff???
Återigen SDs anhängare är korkade. Släpp datorn o noccon o kliv up ur mammas källare och läs en tidning eller se på en tv och sluta läsa enbart den sponsrade skräpmedia som du VILL läsa.
Du är som en trasig skiva som bara upprepar det andra sagt o citerar Åkessons mantra om och om igen. Lika faktaresistent som Trumpen i USA. Mon åsikt om att inga SD anhängare har studielån blir mer och mer bekräftat ju mer du skriver.

Och med faktaresistent menas att du inte tar åt dig av vetenskap. Så du förstår...
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: man kan ju flytta om man vill , vart skulle du flytta för att få det bättre ?
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74: Jag är verkligen helt öppen kring vad folk får tycka. Klåparna skrev väldigt bra texter och jag är mer inställd på att man får tycka vad man vill. Sen kan det finnas regler på vissa lags hockeyforum.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Icing-Ove: Tack! :) Haha, jag förstår, gatlopp var en bra beskrivning. :) Ingen spruta här heller och inget munskydd, det blev en mindre häxjakt på oss som vågade vägra vaccin.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Kanske bara du och jag som överlever. Håller med om det du skrivit även om vi hejar på olika lag. Man ska för fan kunna säga vad man vill i detta land. Skiter i vilket parti ni tillhör!
Låst ämne

Sv: Valet 2022
mattias - 74: Röstar på ett parti för att partiledaren är "snygg", sjukt anser jag. Ebba är inte så snygg utan smink.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Vombat: Vet du hur gammal Jorden är? Det har kommit och gått istider. Tror du att människan som använt olja i 100 år påverkat jorden till den graden att vi går mot en global katastrof? Du anar inte hur mycket pengar som ligger bakom den sk "klimatkrisen". Allt är en bluff och det tjänas enorma summor på den. www.friatider.se/1100-forskare-deklarerar-det-finns-ingen-klimatkris

Ta av dig MP-bindeln.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Klåparna: Klimatförnekare, vaccinationsmotståndare och SD:are känns som ”check” på allt…
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Vombat: Man har hittat gräs och jord i gamla borrkärnor i isen på Antarctica vilket tyder på att det är solaktiviteten som styr och inte World Economic Forums agenda.
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Clay.2: Är du på riktigt? Ska jag flytta från mitt hemland Sverige som en gång var det fridfullaste landet på jorden för att politiker och svenska folket fått för sig att köra landet i botten på 20-30 år? Det var det dummaste hittills Clay! Norge, Danmark, Finland, Island är alla tryggare länder än Sverige för att ta några exempel. Men hela västvärlden har i mångt och mycket "drabbats" av samma problem.
Låst ämne

« · 2368892