Djurgården Hockey

6655 inlägg · 773 ämnen

Final: Djurgården - HV71

1264436 · » Till forumet


Sv: Final: Djurgården - HV71

difzi:

Ekman skall tydligen inte fått nåt nytt kontrakt i Ryssland och skall vara nära ett kontrakt med er. Kalasvärvning om det stämmer.

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

Fem kryss och en seger i finalserien är inte illa pinkat. Bättre än fem kryss och en torsk iaf. Synd att man ska hålla på med sudden bara... ;)

Det känns inte lika illa nu som efter suddentorsken -98 hur som helst. Den har jag ännu inte riktigt smält. Nu känns det mer som en jäkla bragd att komma så nära som det ändå blev. Starkt så här i efterhand med framförallt semifinalkrossen av LHC. Att HV är värdiga mästare är det inget snack om trots att de haft det lite si och så med formen efter jul. Hatten av för dem och hatten av för Liv som visat både storhet och ödmjukhet efter finalerna.

Grattis HV, nästa år ses vi igen!

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71
Salle:

haha, ja det är värre än att komma som "första förlorare" ;)

Det har varit en grym säsong och ännu grymmare slutspel. Otroligt roligt att de spelare som Wesslau, Krĝer, Josefsson träda fram, men även Danielsson. Det känns bra inför kommande säsong. Känns tryggt och stabilt. Mest av allt att Wesslau har skrivit på ett yterligare 1 år för Djurgården.

Som nämnt har det varit grymt på is som på läktare. Ännu bättre blir det nästa säsong då AIK är tillbaka. Då kommer hockeyn vara tillbaka i Stockholm på riktigt.

Känner ingen direkt tomhet över förlusten, kanske inte slagit mig ännu? Missade kvällens match.. kanske bara bra. Slippa nerv sammanbrott och hela packetet. Vi har gjort en grym säsong och jag är sten nöjd.

Vi höll på kvala ifjol, i år föll vi på vinna guld... med samma lag. Vi är och förblir mesta mästa.

Tack för denna säsong och på åteseende till nästa säsong!
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71
Grattis till en grym säsong både på is och läktare.

Två stolpträffar ifrån en 7:e match måste kännas tufft men det kunde vara värre. Man kunde vara Timråit... ;-)
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71
mattias - 74:

Jag tror på att HV kommer lägga sig, men ge en bra kamp.
Även om vi har spelat bra där nere så har HV varit snäppet bättre. Tyvärr.
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

difzi:

Vore dumt av HV och låta DIF vinna så dom får en 7e match i Jönköping. Djurgården har spelat riktigt bra där så nog tror jag HV försöker vinna idag, nåt annat är inte troligt eller tror du :)

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71
mattias - 74:

Kanske, stor sannorlikhet, men det kommer inte avgöras ikväll. Frågan är om ens HV vill det? Bortaplan, inga supportar, hur kul är det att vinna då?
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

Gone:

Tror tyvärr DIF förlorade guldet igår.

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

Det som är mest synd är att man sympatiserar kraftigt med ena gänget, annars hade det varit hockeygodis utöver det vanliga. Nu blir man istället nervvrak. Det som hjälper en att inte bryta ihop totalt efter gårdagen är det faktum att det självklart var hv som skulle vinna då de helt enkelt var betydligt bättre, i princip under hela matchen. Men de ska nog passa sig för att räkna ut DIF. I morgon smäller det igen...

Redigerad kommentar

Kommentera


Sv: Final: Djurgården - HV71
Gone: Juste det är den, fick för mig att det var Globen.

Kan hålla med dig, mer spel som mot LHC, så slipper man nervsammanbrott. Vinner vi ikväll kan vi ta hem detta, annars blir det tufft.

Men nu är det bara ladda om inför kvällens match.
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

Matchen på lördag är på Hovet för övrigt, men det innebär sannolikt att det lär koka desto mer! Kan man hoppas på att... nä, nu tar vi det lugnt :)

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

Vilken serie... Känns som det kan gå hur som helst, fördel HV fortfarande dock, både sett till spelet och med tanke på hemmamatcherna. Satan i gatan vad obehagligt det är med sudden, hur ska man stå ut? Nej, nu vill jag se matcher som mot LHC, där vi har 4-0 efter halva och man kan njuta fram till slutsignalen. Så kanske man slipper hjärtattack på kuppen.

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71
Otroligt skönt seger igår. Än helt lyrisk då avgörandet kom med 6 sekunder kvar på klockan :D

Nu är det match ikväll sedan väntar ett fullsatt kokande Globen, det kommer att bli mäktigt! Denna finalserie kan sluta hur som helst, dock hade HV övertag större delar av matchen igår.. och det är inte bra.
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71
mattias - 74:

Det klacken gjorde igår och nere i Jönköping är inte ens värt att diskutera, så illa var det. Visst jag var väldigt upprörd också, men det ger mig ingen rätt att öka sannolikheten till att en annan människa skadas.

Anser att det är mer än rätt att ingen klack tillåts ifrån Djurgårdens sida i det två kommande finalerna, otroligt tråkigt att behöva gå så långt, men åtgärderna behövs. De supportrar som ens kommer på tanken och framför allt de som utför tanken är inte ens värda kallas för supportrar, de är endast där för att stå i klacken och spela lite coola eller nu vad de försöker att påvisa....
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

difzi:

Jag tror den här matchserien går till 7 matcher ändå. DIF visade i senaste mötet i Jönköping att dom kan klara x efter ordinarie matchtid. I sudden kan det gå hur som helst. igår hade lika gärna HV kunnat förlora. Små marginaler som sagt, Synd att era fans gör ur för sig. Tycker synd om laget som spelar sådan fin hockey att dom skall dras med det här packet.

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71
Nu är det uppförsbacke. HV har vunnit de senaste två matcherna och leder där med 2-1 i matcher. Egentligen lätt siffror att vända, men inte om vi spelade som igår. I och för sig var inte HV bra heller, men de var det bättre laget. Tyvärr.

Otroligt skönt att se Wesslau tillbaka mellan målstolparna och storspel som vanligt. Hoppas laget rycker upp sig nu, för så lätt ska inte HV få att vinna sm-guldet.

Sedan en annan sak att dra upp ifrån gårdagens match, det är inte varje gång man får bevittna då hela fullsatta Globen förvandlas till en stor klack. Det är mäktigt, starkt jobbat av klacken, även om den inte heller var på topp hela tiden, men det är en annan femma.

Nu är det fullfart framåt som gäller om vi ska ta tillbaka guldet till Stockholm igen.
Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

mattias - 74:

För gammal! Lägger hellre på en hundring för sittplats =)

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

Et tu Brute:

Ta nu och köp den här biljetten!

Kommentera

Sv: Final: Djurgården - HV71

difzi:

Jag hade nog också tyckt att det varit roligare att möta SAIK i final. Ju lättare motstånd, desto större är chansen att det blir riktigt roligt, man får inte vara kräsen. Det är ju inte kul att komma tvåa i en final, så visst hade det varit roligare att slippa DIF eller LHC i en final :-)

Nu tror jag ju ändå att HV ror hem det här. I vilket fall som helst, så känns denna finalserien betydligt mer oviss än fjolårets. Då fanns det ingenting som kunde stoppa FBK, som var överlägset i alla lagdelar och special teams. Och det var inte svårt alls, att räkna ut det på förhand.

Härligt att så många brinner för 08-hockeyn igen och stämningen håller otvivelaktigt världsklass. Inte bara ibland, som förr om åren, utan även en hög lägstanivå, sett över 55 grundserieomgångar. Det är roligt att gå på hockey i Stockholm igen.

Kommentera

Final: Djurgården - HV71
Skapar en ny tråd för att diskutera finalen, då semifinalen är över :D

Skulle varit roligare att möta SAIK, men HV71 var ganska givna motståndare. De kommer bli en tuff, fart fylld och en helt underbart final-serie :D

Åter igen kommer Globen samt Hovet vara utsålt, biljetterna går som smör, ville köpa biljetter igår till den 3 final matchen hela aktiv sittplats var slutsåld. (Observera att biljetterna hade varit ute i ca 30 min) otroligt roligt att beskåda, fast jag blev snuvad på mina biljetter...


Avslutar mitt inlägg genom att citera en av gårdagens kommentatorer (glömt namnet):
"De lyktar guld i globen, de lyktar guld om Djurgården. Detta är Djurgårdens slutspel"

Redigerad kommentar

Kommentera

1264436 · »