Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #774136

Sv: Säsongen 2006/07
Inför kvällens match mellan Djurgården och MoDo

I en jämn och omväxlande elitserie, har under hösten Modo och Djurgården tillhört de mer ombytliga lagen. Båda har blandat toppspel med bottennapp och ingen av dem trivs på bortaplan.

Bortsvagt Modo till Stockholm

Den energiboost ångermanlänningarna får av att spela i nybyggda Swedbank Arena, har man inte visat mycket av på bortaplan i höst. Där har man bara vunnit två av sex matcher så här långt - mot Malmö och Frölunda - då dessa båda var som djupast nere i sina formsvackor. I lördags hade man problem med Malmö på hemmaplan, men fick med sig två poäng efter ett avgörande mål av Andreas Salomonsson. Tränaren Harald Lückner ser bristande effektivitet som lagets stora problem.

- Klart vi måste bli effektivare. Mycket effektivare. Dessutom måste vi komma till avslut oftare och inte bara spela runt och snyggt, säger han till klubbens hemsida.

Hur Lückner formerar truppen till Stockholm är ännu oklart - men mycket tyder på att centrarna Magnus Gästrin, 27, och Mattias Hellström, 20, som fick finna sig att spela juniorhockey den gångna helgen, fortsatt lär stå utanför laget.

På de senaste sex matcherna har inte Djurgården vunnit eller förlorat någon match i rad. Istället har man blandat och gett så mycket som det bara går - tre segarar, varav en på övertid, och tre förluster är vad stockholmarna levererat. Precis som för Modos del, handlar det för Djurgården att kort och gott sätta fler puckar i mål.

- Vi fortsätter att skapa chanser. Felet är att vi inte tagit vara på alla våra möjligheter, säger tränaren Hans Särkijärvi.

De som ska sätta puckarna i Djurgården visar dessvärre också upp en ojämn form. Kristofer Ottosson har visserligen gjort sex mål - men bara tre på de elva senaste matcherna. Även Fredrik Brembergs tre mål och sju assists så här långt, är under hans poängsnitt från fjolåret. Djurgården kan i alla fall trösta sig med att man är hemmastarka - i Globen eller Johanneshov har man vunnit fem av sex matcher så här långt.

Frånvaro Djurgården: Frågetecken för Alexander Ribbenstrand

Frånvaro Modo: Tommy Wargh och Mikael Zajkowski


Saxat ifrån Hockeycentralen.se
Kommentera