Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #775155

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Djurgården - Färjestad 2006-10-26

Djurgårdstränaren Challe Berglund har gett Färjestads äldre garde ordentlig tändvätska inför dagens match:
- Deras gamla garde är bra men de har en förmåga att vara lite trötta ibland. Det har visat sig nu, även fast de spottade upp sig i tisdags. Annars tror jag att det har varit lite si och så med viljan för deras del, säger han.

Mild kritik från Djurgården

Jörgen Jönsson, Peter Nordström och Pelle Prestberg är en trio som varit med under flera elitseriesäsonger - och gjort det med guldglans. Challe Berglund menar dock att kuggarna börjar visa tendenser till dålig vilja.
- Vi får hoppas att det är så i kväll också. För själva har vi inga som helst problem med viljan, säger Berglund till klubbens hemsida.

Det gjorde bland annat stockholmarna senast mot Modo när man vände 1-0-underläge till 3-1-seger. Tre viktiga poäng för Djurgården som vacklat på sistone och nu måste Berglunds adepter fortsätta att plocka poäng om man ska haka på tåget innan landslagsuppehållet.

- Det är en viktig vecka, även om det är 41 matcher eller nåt sånt kvar, för att klättra i tabellen lite grand. Vi har spelat betydligt bättre än vad tabelläget visar, tycker Hans Särkijärvi.

Annan nämnvärd information är att Djurgården förlorade dragkampen om succébacken Janne Niskala inför säsongen.
- Niskala var vi intresserade av själva. Honom ville vi ta hit. Han har visat att han är en bra back. Framförallt offensivt är han väldigt bra och gör mycket mål. Esa Pirnes är också en förstärkning av vad jag har förstått, så det är klart att Färjestad är bra, säger Challe.

För Färjestads del gäller det att få hål på bortaspöket. Hittills har man bara en bortaseger, mot Skellefteå, men annars har det sett nattsvart ut både på isen och i målprotokollet. För att bryta trenden kommer värmlänningarna att ändra på rutinerna lite och åker därmed tidigt till Stockholm för att kunna matchvärma i Globen.

- Vi reser med exakt samma lag som besegrade Linköping, meddelar Samuelsson.

Därmed fortsätter succékedjan Jönsson-Nordström-Pirnes tillsammans med Janne Niskala och Thomas Rhodin som backpar.


Saxat ifrån Hockeycentralen.se
Kommentera