Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #778358

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Djurgården - HV71 2006-10-30


Linköping och Timrå får ursäkta, men elitseriens hetaste lag för tillfället är nog trots allt HV 71 - smålänningarna har vunnit fem raka matcher och har visat att man kan hålla en ledning, vända underlägen och spela bra både borta och hemma. Laget har inte gjort annat än vunnit sedan den smarte tjeckcentern Jan Hrdina anslöt.

- Förhoppningen är givetvis att vi ska kunna fortsätta i samma stil. Vi får inte slå oss för bröstet och tro att vi är bra, säger HV-tränaren Pär Mårts om läget.

Mot Djurgården i kväll kan Mårts fortsatt matcha ett skadefritt HV-lag, vilket innebär att backen Daniel Grillfors och centern Erik Andersson får stå utanför truppen i ytterligare en match.

Något större fel på Djurgårdens form är det inte heller. På de tre senaste matcherna har man hunnit med att besegra både Modo och Skellefteå samt dessutom spela oavgjort mot Färjestad. Segern mot Skellefteå senast var stockholmarnas första på bortaplan. Hemma är man däremot ett topplag - fjärde bäst i serien med fem segrar på åtta försök.

Den här gången blir det inte spel i Globen, utan istället i Johanneshov, där man tidigare i höst varit med om att göra något så unikt som att besegra serieledarna Timrå. Daniel Larsson är numer att räkna som förstemålvakt i Djurgården och får naturligtvis fortsatt förtroende efter att ha räddat 39 puckar mot Skellefteå.

Frånvaro Djurgården: Thomas Johansson och frågetecken för Chistopher Thörn

Frånvaro HV 71: Skadefritt


Saxat ifrån Hockeycentralen.se
Kommentera