Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #788365

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Luleå - Djurgården 2006-11-20

Djurgården behöver helst av allt en seger borta mot Luleå för att inte tappa ytterligare redan nu i kampen kring slutspelsstrecket. Lagets stora problem den senaste tiden har varit att man inte tar några trepoängare. Av lagets fem senaste matcher, har förlorat två och spelat oavgjort i tre, däribland den heroiska upphämtning mot Brynäs i lördags. En upphämtning som likväl bara gav en poäng.

Stockholmarna är också elitseriens tredje sämsta bortalag, med bara en seger på tio försök. Förra mötet borta mot Luleå förlorade man med 3-1.

Luleå tog tre välbehövlig poäng senast hemma mot Linköping och mannen som gjorde 4-2 segern möjlig, var den 29-årige tjecken Martin Chabada, som förutom segermålet också var med i förarbetet till två av de andra målen.

- Chabada bär upp en hel kedja och lyfter sin omgivning. Tack vare honom höjer sig även Linus Omark och Fredrik Hynning ett snäpp, hyllar andretränaren Jens Hellgren tjecken.

Norrbottningarna fortsätter att matcha hete Mattias Modig i målet. Den betydligt mindre hete forwarden Kalle Kerman är däremot fortsatt utanför laget. Jesse Niinimäki var bänkad i lördags, men får nu speltid i skadad Tomas Wallgrens frånvaro. Luleå som fortfarande är klart sämst i elitserien på att döda utvisningar med en procent på knappa 78.

Skadeläge Luleå: Kalle Kerman och Tomas Wallgren

Skadeläge Djurgården: Thomas Johansson
Kommentera