Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #818860

Sv: Säsongen 2006/07
Inför LHC - Djurgården 2007-01-18

Storstryk mot Malmö följdes av en lika stor förlust mot Modo. Inte
Foto: Bildbyrån (Arkivbild)
heller vände trenden mot Skellefteå, där ett trögt Linköping åkte på en tredje raka förlust. Laget har släppt in sjutton mål på de tre senaste matcherna och naturligtivs är det svårt att skönja några positiva tecken för östgötarna för tillfället.

- Jag tycker att vi inledde matchen mot Skellefteå bra och spelade även mycket bra tills de fick sitt första, något turliga mål. Det var starkt av oss att komma tillbaka och göra match av det hela igen, säger LHC-tränaren Janne Karlsson, i ett försök att hitta just positiva tecken.

Roman Cechmanek verkar ha spelat ut sig ur LHC-kassen tills vidare, då Jonas Fransson återigen får förtroendet från start - trots förlusten senast. Linköping satsar också återigen på en ren Crash&Bang-formation, då den mot

Skellefteå matchstraffade Sami Torkki går in som center mellan Patric Blomdahl och Martin Samuelsson. Dessutom satsar man bland annat på ett renodlat offensivt backpar i JVM-spelaren Jonas Junland tillsammans med Andreas Holmqvist.

HV 71 bröt Djurgårdens svit på fyra raka segrar senast och stockholmarna är alltjämnt djupt indragna i striden kring slutspelsstrecket. Vid seger i kväll, är man dock plötsligt bara fem poäng bakom Linköping. Ett läge som tränaren Hans Särkijärvi tar med ro.

- De spelar under hårt tryck från media, supportrar och sponsorer och är antagligen inte vana vid det. Vi däremot känner ingen som helst press på oss, så jag hoppas att vi kan vända det till vår fördel, säger han till hockeyligan.se om matchens psykologiska förutsättningar.

Djurgården fortsätter att matcha Teemu Lassila i målet och har en seger, en förlust och en oavgjord i säsongens tidigare möten med Linköping.

Skadeläge Linköping: Chris Kelleher

Skadeläge Djurgården: Morten Ask och Andreas Engqvist
Kommentera