IF Björklöven

2372 inlägg · 86 ämnen

Gnäll!

2339142 · » Till forumet


Sv: Gnäll!
Rytter:
Måste stämma in i kören här.
HV är inget favoritlag, men känns väldigt långsökt om man ska döma det där som något annat än late hit..
2 min var bra domslut (I mina "icke-cyklop-glasögon)
+2
Kommentera

Sv: Gnäll!
Julius: Lövens PP är inte på topp just nu men det förändrar inte det faktum en utvisning är en utvisning. Igår borde man tagit betalat i första perioden som man är bättre i, mängder av målchanser som måste bli mål om man ska slå HV. Just före HVs 0-1 mål kunde man plockat 2 HV utvisningar, det hade gett PP Löven nu energi & momentum till HV istället, små detaljer. I andra är HV klart bättre och tredje perioden rätt avslagen.

Sen är ju Wettergren, disciplinnämnden & hockeyallsvenskan totalt inkonsekventa i allt dom gör. Anmäler Rahimi för skaderisk när han skjuter på Matson lår? Anmäler inte Huhtala som skadar en spelare.
Wettergren tycker den här är värre, ett skott mot HVs zon i boxplay innan matchen är slut, som träffar i låret. Herregud...

Hockeyallsvenskan kör en domarintervju efter denna men inte på någon av situationerna som varit annars i slutspelet, det är också oerhört partisk och pinsamt.

Det är tyvärr alldeles uppenbart att SHL vill ha upp HV igen, det är tragisk hur tydlig korruptionen i Svensk hockey är. SHL/Förbundet är en klubb för inbördes beundran, där man byter tjänster & positioner mellan varandra. Wettergren, Wessner, Hiljanen, Referensgruppen är fina tjänstehjon som snart tar ett nytt steg upp på karriärstegen efter detta.
+1
Kommentera

Sv: Gnäll!
hajraj:

Den där bentacklingen är svår första gånger man ser den, men har sett repriserna några gånger nu.

Jag tyckte nog först att det var en femma. Men sedan ser det faktiskt ut som en 2min late hit är rätt beslut.

Huhtala kommer sent det gör han därav late hit, men han sticker inte ut sitt knä för att träffa motståndaren som t.ex Rahimi gör i situationen mot Hartman, där hade han ingen chans att ta kropp och lägger då ut knäet och klipper honom över benen.

Det som gör att lövenspelaren blir skadad är att han försöker kliva undan precis i tacklingsögonblicket och blir kvar med sitt ben som Huhtala då kör in i. Hade han stått kvar och tagit emot hade han kunnat skydda sig och ej blivit skadad, istället väljer han att hoppa undan och benet släpar kvar. Jämför igen med situationen mot Hartman, där fanns det inget han kunde göra för att skydda sig, det var riktigt fult av Rahimi och trycka ut knäet och klippa honom när han inte han med och sätta stopp med kroppen.

Så kan nog faktiskt tycka att det är rätt att inte skicka denna vidare.

Här klippet: 5Etfw" title="https://twitter.com/cmorehockey/status/1518847403213869062?ref_src=twsrc 5Etfw" target="external" rel="nofollow">https://twitter.com/c...wsrc 5Etfw

Tycker det är rätt tydligt att Huthala försöker tackla, kolla på hans ben de är ju i princip raka och inget utstickande knä som är typiskt för knätacklingar. Han vrider ju dessutom upp sidan mot honom och det har jag sällan sett knätacklande spelare göra, utan ofta tacklar man rakt framifrån och sticker ut knäet för att göra sig större och fånga spelaren. Man ser också hur Beaudoin försöker kliva undan i sista sekund och då finns det ingen kropp att ta emot tacklingen utan bara benet är kvar.

En klumpig tackling av Huthala men absolut inget medvetet försök att skada eller en bentackling, så 2 min late hit känns rätt. Avstängning på denna hade varit löjligt.
+3
Kommentera

Sv: Gnäll!
hajraj: Hahaha 2 minuter, rättvis från HV ögon ja. Normalt så är det där 5+ game och minst 3 matcher.
Kommentera

Sv: Gnäll!
TIKTok: Vad snackar du om? Huhtala fick en rättvis 2minutare för late hit. Följer du ens matcherna?
Kommentera

Sv: Gnäll!
Realisten: Det är otroligt känsligt i hockey om vilket lag som får rätt momentum och när domarna ska avgöra en match på det viset så är det klart att supportrarna till det laget som döms bort blir förbannade. Julius borde sopa rent framför sin egen dörr, jag vet hur det brukar skrivas i Leksands forum.
Kommentera

Sv: Gnäll!
TIKTok: idag innan HV gjorde ettan så skulle Löven haft två solklara PP
-----------------------------------------------------------------------------------
Observant och vaket att du tog upp det. Jag observerade det också.
+2
Kommentera

Sv: Gnäll!
Julius: såsom varande MoDoit har jag inte sett någon fördel i denna serien
Kommentera

Sv: Gnäll!
Julius: Tveksamt, då skulle du inte uppfatta det som gnäll. Huhthalas? otroligt fula bentackling som inte blev nånting alls. Och idag innan HV gjorde ettan så skulle Löven haft två solklara PP, där ändrades matchbilden totalt. Helt avgörande.
+4
Kommentera

Sv: Gnäll!
Realisten: Det är ju sant det, den ligger i utkanten för att vara helt ärlig. 20 kr?
Kommentera

Sv: Gnäll!
TIKTok: Det har jag. Gulligt smeknamn förresten.
Kommentera

Sv: Gnäll!
Julius:Beror litegrann på läget. Men för det hutlösa priset måste den ligga riktigt attraktivt till. Normalpriset på Trottoarer i £eksands kommun ligger väl nuförtiden på ca 15 kr.
+1
Kommentera

Sv: Gnäll!
Julius: Sett matcherna och situationerna så du kan uttala dig herr trottoar?
+1
Kommentera

Sv: Gnäll!
Realisten: 30 kronor, bara för dig. Intresserad?
Kommentera

Sv: Gnäll!
puffe: Menar bara att det är alldeles för mkt fokus på domarnas insatser, trots att det är ni som drar fördel av det såhär långt i denna serien.
Kommentera

Sv: Gnäll!
Julius: Har ni någon TROTTOAR till salu, och isåfall hur dyr är den?
+3
Kommentera

Sv: Gnäll!
Julius: varför startar en gnällig leksing en tråd om gnäll på Lövens sida? Märkligt
+3
Kommentera

Gnäll!
Varför allt detta gnäll om att HV får fördelar av domarna? De sitter ju ute i fel bås bra mkt mer än vad Löven gör. Och ni klarar fortfarande inte av att göra mål i PP, så vad skulle ni tjäna på det? Ni är för fan gnälligare än Färjestads supportar. Pinsamt.
+3
Kommentera

2339142 · »