Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

LULE-TIK

653832 · » Till forumet


Sv: LULE-TIK
björn power: Jo det kommer jag mycket väl ihåg, jag hoppas att jag har fel ang Sagge m,en nu tycker jag att Nyberg borde få chansen, en eller två matcher så han får visa om han hänger med bättre än vad Sagge och Lindberg gjort
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Linkan: Nagander har mycket kvar att lära. Men å andra sidan så har han ju god tid på sig också. Kapaciteten finns ju. Å nästa säsong har han en elitseriesäsong mer i benen. Sånt kan ge oerhört...
Kommentera

Sv: LULE-TIK
björn power: Marcus Nyberg kan oxå bli "hur bra som helst", ska bli otroligt spännande åren framöver att se vad "nya" LHF kan göra i es. Jag tror det är något stort på gång ..:)
Kommentera

Sv: LULE-TIK
björn power: Nagge behöver "växa klart" samt få rutin och bli lite snabbare på rören. Ett par säsonger i allsvenskan och 10-15 kg fysik så kan han gå hur långt som helst.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Portello: Yepp, Sveriges bästa back ihop med Janne Mertzig SM-Guld säsongen, landslagsspelare och proffs i bl.a Köln som var ett topplag i Europa då.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
björn power: Hade jag totalt glömt bort.Och han blev ju riktigt fruktad som offensiv back.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Linkan: Glöm inte bort Petter Nilsson, få spelare har väl varit såå hånad i början som han, men Freddy såg något stort i grabben ...
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Linkan: Har inte påstått han har varit bra, men när man hackar ned på någon är det så lätt att bara se det han gör dåligt och bara ignorera det han gör bra. Så jag vill bara öppna ögonen på er lite för jag såg honom göra riktigt bra saker åxå under matchen mot Timrå.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
lizzard: Jo han har ett fruktat skott den där Nagander till och med klarade han av att skjuta sig själv till en utvisning (Mot Leksand) från egen förlängda rödlinje, till andra sidan planen över plexit, tror fan att man borde få matchstraff för ett sånt bejublande skott.
Jag hoppas jag har fel och jag är definitivt inte nån som kan bedömma om han blir ES-Spelare eller inte, men det jag sett av han hittils har aldrig imponerat på mig, däremot de 2-3 matcher Nyberg spelade tyckte jag han spelade med stor pondus och var alltid rätt i positionerna! tog inga idiotutvisningar och spelade enkelt sarg ut.

Jag hoppas jag får fel angående Nagander:-)
Kommentera

Sv: LULE-TIK
lizzard: Nagander blandar och ger oerhört. Hans högstanivå är jävligt bra (som mot Modo borta häromsistens då han var mycket stabil hela matchen), men lägstanivån håller knappt ens allsvensk klass för närvarande. Jag tycker att det är på tok för tidigt att anse att han inte kommer att bli en bra elitserieback, för han har alla möjligheter att bli det. Lite mer rutin bara så att han står på rätt plats från början lite oftare, och lite vassare skridskoåkning så blir det finfint. Han har också ett rätt bra skott, så han är ett potentiellt framtida vapen i numerära överlägen. Det skulle förresten vara intressant att se honom få chansen redan nu i numerära överlägen, för vi saknar verkligen en högerfattad back i de lägena.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Linkan: Tycker ändå inte Nagnder var helt under isen förra matchen. Visst han spelade ju fram Timråaren till en väldigt fin målchans. Men jag såg han göra några riktigt bra saker under matchen med.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Lövva: Har ändå svårt att tro att Nagander har kapacitet att bli en stabil Elitserieback, Viss skilland på Janne han har ju alltid spelat efter sin kapacitet. Tänk om Nagander bara kunde spela enkelt SARG UT!
Dock ser ju Lener någonting i pojken.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Linkan: Bägge två är ju relativt unga. Man måste ju tillåta dem göra misstag. Vissa blommor blommar ut väldigt sent, andra tidigt. Men titta på en spelare som Sandström, eller varför inte Finnström. Kapaciteten finns ju defentivt. Det gäller bara att få ut den. Och hur ska man få ut den om man inte ger dem speltid?
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Lövva: Vad ser alla hos Erik Lindberg som jag inte ser eller sett? detsamma även hos Nagander, vilsnare spelare får man hitta, Nagander är ju ett skämt att titta på, som igår hur kan man lägga ett X pass när du har en checkande tikare två meter framför dig, dessutom på bladet!?
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Salcin: Njaa. Vi har ju Erik Lindberg också som backup. Och med tanke på hur bra han var nere i Gävle senast, behöver man inte tvivla på att kapaciteten finns där. Sen så verkar ju även Obust vara på uppgång vilket självklart kommer att gynna backspelet till att klättra några nivåer yttligare. Sen angående Nagander så är hans självförtroende nere i botten just nu men jag är helt övertygad om att han kommer att spela upp sig. Se bara på en viss nummer 24....

I och med att vi tappade Orszagh försvann ju en viktig kugge framåt. Visst skulle jag önska att man spelare som Hynning eller Fabbe skulle kunna täcka det tomrum som han lämnar efter sig, men det vore att begära för mycket. Visst gör Hynning det mycket bra som komplement till Nordqvist och Renberg. Men den där riktiga spetsen saknas - spec. i powerplay. Kanske har man blivit bortskämd under säsongen med förstafemman som ett av elitseriens starkaste anfalls vapen.

Sen har vi absolut ingen bredd på forwards besättningen. Vad händer om Nordqvist går sönder? Ska Omark hoppa in och ta hans roll (Omark är en mycket bra hockeyspelare, men han bör än så länge hållas i en fjärde kedja, alt. tredje).

I år har vi haft extremt tur på skadefronten (peppar peppar). Men inget varar väl för evigt så skadorna lär väl komma. Och säkerligen i klump dessutom. Det är ju då som bredden på laget avgör lagets vara eller icke vara i en exempelvis kvartsfinal. Å såsom bredden ser ut på forwardsfronten för närvarande för vi väl näst intill säga att den är är obefintlig.

Så en eller två anfallare till truppen känns som ett måste. Inte minst med tanke på att skadorna kommer att komma...
Kommentera

Sv: LULE-TIK

Portello: Dagens matchvärd borde skänka Andersson ett par glasögon. Han var nästan tillbaka på gammal hederlig elitserienivå. Dessutom protesterade Kenta och Micke A åt flera klockrena utvisningar. Trist om man nu inte kan ta bort spelförstörande moment som man sagt.

Tyckte Luleå hade klart grepp om matchen i 2 perioder men utnyttjade inte detta tillräckligt bra. Nu blev det onödigt spännande men skönt med vinst i alla fall.

Kommentera

Sv: LULE-TIK
Lövva:
Till fönstret 23-31 jan känns det nästan mer akut att försöka fixa en vettig defensiv back än en ersättare till Orszagh.
Seriöst Nagander i ett slutspel, blir en riktig rysare.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Linkan: TIK arna verkar också tycka han var dålig. Fast säkert åt andra hållet då...

Nämen seriöst så hade inte människan många rätt idag. Sorgligt å se.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Linkan: "En hel del interference".
Årets underdrift.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Lövva: Hynning var inte nöjd med domarn idag, iof tyckte han säg väl aldrig vara nöjd med domarn!
" han släpper en hel del interference"

tror alla som såg matchen kan hålla med om det...
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Salcin: Blir ju lätt lite mindre mängd folk när det är så kallt. Vi skulle behövt ett stort parkeringshus med motorvärmare - då skulle vi nog inte tappa besökare på det här viset.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Stackars Micke Andersson han verkar alltid få träna grishockeyspelare ifjol Luleå och i år har pendeln svängt över till Timrå!
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Önskeresultat från morgondagens matcher vore SSK och Mora vinster.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall:
Besviken på dagens publiksiffra endast 4221!
Första gången denna säsong med under 4500.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Portello:

TIK spelade väl grishockey ifjol också, eller minns jag fel? Det kanske var året innan.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: Tyvärr är det ju väldigt få som lever som dom lär...
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Portello: Det märks att Micke A coachar Tik numera. Interference satt i system. Var det inte sånt tikarna spydde galla över halva internet förra säsongen nån gång?
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Portello: Timrå spelade en grisig jävla huggar hockey (värre än Leksand å Färjestad tillsammans), och tyvärr kunde inte Tomas Andersson visa någon som helst aktoritet. Botten betyg för honom.

Bäst i Lule: Janne, Obsut och Koch!
Kommentera

Sv: LULE-TIK
JanT: Det är rätt skönt att njuta av lyxproblem ibland. Nästa match är SSK hemma, behöver ni hjälp då med eller kan vi ta en förlust?
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: Vet du varför vi har ledigt en vecka nu? Tycker det låter vansinnigt.

När det gäller kvällens match så var Tomas Andersson grymt dålig.
Och TIK spelade en hockey som man inte förknippar med dom, nämligen grishockey.
Förstår att Modo-tränaren var upprörd.

Bäst idag: Obsut och Sandström.Tala om klockrena.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: Skulle ha avgjort matchen i andra perioden, när fick PP-läge 5-3 vid ställningen 3-1.
Fast Timrå fick blodad tand när reduceringen kom så pass snabbt i tredje, skönt att marginalerna var på vår sida det var verkligen med ett nödrop det blev 3p till sist.
Nagander fortsatt en katastrof fattar inte att han får chans på chans, Lindberg skulle lätt klara sig bättre som sjätteback.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: Tycker det börjar lukta lyxproblem härinne. ;-))) Men, men, det tycker jag ni kan vara värda efter de senaste årens härjande kring de nedre strecken...Tackar och bockar ödmjukast för att TIK besegrades denna dag samt att ni lät er besegras i Gavlerinken......
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Karoliina: Äh, den här säsongen är det en dag på jobbet att klå Timrå med 3-2. Bara att glömma och gå vidare, den här matchen kommer nog inte att vara en av dom man minns när säsongen summeras.

Konstigt att man tycker att Lule spelat dåligt den senaste tiden, ändå var det här sjätte raka matchen med poäng. Ingen förlust efter ordinarie tid efter jul. Nu har vi en dryg veckas vila, kan behövas.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Karoliina: tssss...menar förståss Timrås 3-2 och ingenting annat *tillsurnar på mig själv nu på allvar*
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: jag var tvärsäker på förlust efter Timrås 2-3. Misströstade svårt och känslan ligger kvar trots vinsten... vet inte varför det känns mindre fest och mera pina såhär en måndag i januari. Man borde ju vara storbelåten och jublande, eller...*dysterkvistar*

Kommentera

Sv: LULE-TIK
Karoliina:

Oliiidligt var ordet. Timrå kämpade som vildar i sista men det räckte inte. Skönt att svoboda silade den där 2-0 pucken, hade vi inte haft en tvåmålsledning hade det kunna gå riktigt illa. Snyggt mål av Obsut, det andra han gjorde alltså. Så vackert i krysset.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: 3 poäng. Fast olidligt.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Vi verkar ställa upp helt ordinarie förutom Robin Lindqvist som får vila ytterlgare en match efter JVM. Laguppställning från swehockey.se.

Goalkeepers

93. LEINONEN, Tero
1. RAUTIO, David


1st Line
7. SANDSTRÖM, Jan
43. OBSUT, Jaroslav

19. RENBERG, Mikael
16. NORDQUIST, Jonas
17. HYNNING, Fredrik

2nd Line
5. FRANSSON, Johan
10. SARAVO, Pekka

24. MACHULDA, Vladimir
9. KOCH, Thomas
25. BARTECKO, Lubos

3rd Line
32. SAVILAHTI-NAGANDER, Per
11. SKRBEK, Pavel

23. FABRICIUS, Karl
15. LUNDBERG, Emil
20. KARLSSON, Ragnar

4th Line
30. OMARK, Linus
2. NYBERG, Marcus

8. WALLGREN, Tomas
31. ISAKSSON, Magnus
14. HARJU, Johan

Mot Konsumhallen!
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: med tanke på hur det såg ut mot bif kan det bara bli bättre !!
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Salcin:

Våran statistik i derbygruppen ser ganska bra ut just nu. Så här är är poängfördelningen just nu:

Lule-Brynäs 10-2 (fyra matcher)
Lule Modo 9-3 (fyra matcher)
Lule-Timrå 5-4 (tre matcher)

24 poäng av 33 möjliga. En trea ikväll och vi har tagit hälften av de tillgängliga poängen i gruppen. Då återstår det ändå 2 matcher mot vardera lagen.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: Spelmässigt har vi ändå haft en liten svacka dom senaste matcherna. skillanden mot ifjol är att vi trots allt plockar lite poäng trots sämre spel.
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Albert Hall: Hade planerat stå över denna match, men blir trots allt att fara och se matchen, så hoppas det äntligen lossnar hemma vill se en underhållande match var ett tag sen.

Kvällens domare: HD Thomas Andersson, Gävle
Kommentera

Sv: LULE-TIK
Saravo är tydligen tillbaka till kvällens drabbning. Bra vi behöver vår bäste back på isen.

Lule har faktiskt tagit poäng i samtliga fem matcher efter jul, tre på bortais, även om det bara blivit en enda trea och åtta poäng totalt. Jag hoppas att Hynning får fortsätta lira i förstalinan, jag vill i alla fall absolut inte ha Bartecko där, då blir både han och Nordquist sämre.
Kommentera

LULE-TIK
Så var det match mot TIK igen.jag tror som vanligt på vinst(obotlig optimist).Får hoppas att det blir bättre drag på ståplats,det verkar som att den halva som står mot väggen är väldigt tysta medan halvan mot sittplats lever om som f-n. Det vore kul om HELA LÄKTARN!! kunde höras samtidigt. Det har provats med att stänga av några rader högst upp men då blev det bara gnäll.Men i morgon blir det 4-2 till LULEÅ!!
Kommentera

653832 · »