Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Målvaktsparodin

1050482 · » Till forumet


Sv: Målvaktsparodin
arne19695:
Ja, absolut!
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Lindberg Råkkar: "finnen"= nog fan så mkt bättre än sopor som "modig", "rautio" e.t.c . = helt säk på att han i "rögle" kommer att visa att han fick för kort tid o få chans i "luleå". mv-ftågan="lhf:s akilleshäl.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Metal Guru: Ja, jag såg att det plingade till. Nu har vi BP så risken är väl att Wernblom nätar. Han brukar göra det mot oss.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Bolivar:
Men inte så mycket skott hos er.
Nu gjorde vi 2-0 i PP.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Metal Guru: Vi har väl hållit uppe spelet 5 mot 5 helt ok. Sen hade vi ett PP och då sjönk ju intensiteten. Står väl och väger än så länge.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Bolivar:
Hur ser det ut för er?

Vi har 1-0, och vi är än så länge klar fördel mot SAIK.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Metal Guru: Nejdå, men lite sölig att komma till båset vid byten (vi brukar byta målis flera ggr under varje period)
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Bolivar:
Förstemålis vid säsongens början alltså.
Vad hände se'n, planade utvecklingskurvan ut?
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Metal Guru: 1, tror jag :-)
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Bolivar:
Vilket nummer har plastkonen?
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Wayne Gresky: 2 ombytta målisar + en plastkon.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Hur många målvakter har ni ombytta idag? 3, 4?
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
LL: Självklart är det väl så att man inte är tvingad att se på något som man inte vill titta på. Men var faktiskt mest bara intresserad för min egen skull. Jag kan lungt erkänna att jag inte hade en aning om det var i snitt 20.000 eller 7.000 på de allsvenska matcherna. Kan inte komma ihåg när jag såg en fotbollsmatch på plats senast från högsta serien. Kan ha varit när Umeå eller Norrköping va med då det är de lag som varit en närmast om hjärtat (eller närmast geografiskt sett kanske man skall säga).

Men faktiskt fått upp lite mer känsla för fotbollen då man nu nyss var och såg Ajax spela. Gillar faktiskt när man sitter ganska högt upp så man ser de strategiska löpningarna och de öppna ytorna som man annars kan missa.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
LL: Känsligt ämne :-D Nåväl, om man som undertecknad inte är särskilt intresserad kan jag inte annat än hålla med om artikeln. Samtidigt har du ju rätt i att intresset är högt och publiksiffrorna höga. Vi kan ju i alla fall vara överens om att vi tycker lite olika här.
Nu är det snart nedsläpp för ytterligare 3 perioders lidande.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
LL: ...plus att det skrivs ju för hundra gubbar överallt om hur dålig kvaliteten är. Säger man något annat läser man inte mycket av det som skrivs om allsvenskan.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Bolivar: jag tycker att artikeln är rent skitsnack. Visst är allsvenskan dålig i jämförelse med Premier League, men varför tror folk som Appelgren som har skrivit den artikeln att ingen annan än just han fattar det? Tror han att folk inte ser skillnad på GIF Sundsvall och Everton? Att det skrivs så mycket om allsvenskan är för att folk vill läsa det som skrivs, inte tvärtom. Skulle folk inte vara intresserade så skulle det inte skrivas. Intresset för fotboll är stort, det är inte konstigare än så. Och det beror inte på att folk har lurats av Aftonbladet att tro att det är Ronaldinho och inte Henrik Rydström vi ser.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
MorganaLefaey: fotbollen har ett klart högre snitt än elitserien, vi pratar flera tusen åskådare per match. Fotbollen har i många år legat strax över eller strax under 10000 per match, medan hockeyn inte ens är i närheten av de siffrorna. Ja, det är ju bara två lag som ens teoretiskt kan nå så högt i hockeyn.

Hockey brukar dra mer på tv, men jag är lite skeptisk till de siffrorna då fotboll oftare än hockey ses i stora sällskap eller på krogen. Jag menar, hur ofta samlas folk hemma hos polarna för att se en match i hockey-vm jämfört med en match i fotbolls-VM?

Men jag har överlag svårt att förstå varför man måste diskutera vilken som är störst. Den som inte vill kika på den ena sporten slipper, inte mer med det. Den som är som jag och gärna ser båda ser på båda, mycket mer än så är det väl inte.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Lövva: 2003/04 var det sista året Larsson spelade i LHF. Den säsongen visade Modig upp 93% och runt 2 i J18 och hade samma i J20 de lilla han fick stå. Rautio hade nästan 91% och 2.8 i GAA medans Larsson var strax under 90% och 3GAA
Säsongen efter fortsatte Rautio med fantastiska 1.30 och 94% i J20 medans Modig fortsatte hålla sina fina stats i J18. Inget tydde väl då på att man gjort något felaktigt val.
Ifjol hade Larsson och Modig samma stats i elitserien och inget tydde på något annat till denna säsong.

Tror fortfarande att åldern hade rätt stor betydelse, Larsson var inklämd mellan dessa två och antar LHF trodde det skulle bli lättare se vartåt det lutade om varje målvakt fick två år på sig på varje nivå. Sen kanske man inte behandlat Larsson så bra i alla avseenden som när han blev hemkallad från Boden och fick vakta båsdörr i J20 men det är en annan femma.
Man kan klandra LHF för mycket när det gäller värvningar o.s.v men inte i det här fallet.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
LL: Att Modig var bättre än Larsson som junior kan man ha lite olika åsikter om.

Men däremot är det fakta att det krävdes en Modig i båset för att en annan Modig skulle bli första målvakt.

En slump?
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Linkan: såg att Olsson har rygg problem. Förlåt mig Piff och Puff!
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Portello: Har dom bänkat Robin Olsson till förmån för Pukka? Robin och Lidhammar som fick godkänt sist!'
Lustiga är dom piff och puff.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Jesper Jonsson: Och dessutom har vi två tränare som inte vet vad som krävs. Trots att dom påstår annat. För skulle dom ha det så skulle vi inte ligga så här skrynkligt till.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
robhed: Nyström är en sopa. Men det gör ju inte direkt våra målvakter bättre.

Vi har en samling andrakeepers.
Starta säsongen med Modig/Gusten el tvärtom var ju inte direkt det bästa beslutet den här säsongen.

Att sen komplettera med en tredje sopa i januari var väl lika bra som att signa Jesse på 2 år.

Om vi nu mirakulöst skulle hänga kvar så ta lärdom av detta.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Bolivar: Gusten tillbaka i målet ikväll. Hoppas att han kan göra en bra match. Och att han även får bra hjälp från utespelarna.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
MorganaLefaey: Håller helt med dig. Tittar oerhört sällan på allsvenskan i fotboll. Kuriren hade en riktigt bra artikel om hur uppskriven allsvenskan är, se länk. Finns en del sanning i den.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
LL: Har faktiskt ingen koll alls, men det vore intressant att se lite statistik på hur mycket hockeyn har i snitt per match i ES och hur mycket Fotbollen har.
Sen vore det också intressant att se en siffra på hur mycket folk som ser på landskamperna på tv när fotboll/ishockey (både träning och VM) visas.

Tyvärr skulle nog nog bevisa att fotboll är klart större än jag skulle vilja då det egentligen bara är storlag som jag tycker är roliga att se. Svensk fotboll är inget för mig.

Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
robhed: håller med, Nyström är en vindflöjel utan dess like och har ofta väldigt dålig koll på vad han uttalar sig om. Att Daniel Larsson helt enkelt var en sämre målvakt än Modig när de spelade i A-jun har tydligen gått honom förbi. Ja, överlag brukar Nyström inte vara sådär överförtjust i att ta reda på fakta innan han skriver. En lite småkul grej var när han skulle "bevisa" hur mycket mer populärt hockey är än fotboll och hittade en träningsmatch i Jönköping som hade dragit 7000 pers och ställde det mot en allsvensk fotbollsmatch samma dag som hade mindre publik. Ok, det låter ju som ett logiskt resonemang, men vad Nyström "glömde" att berätta var att i samma omgång drog IFK Göteborg-Elfsborg över 30.000 på Ullevi...
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Nyström är en riktig stjärna. Sök i hans blogg på Modig så skall ni se att han kanske inte alltid haft uppfattningen att Mattias är en av Elitseriens sämsta målvakter.

Hur kan han sen kalla Roger&Roger:s moe med ett ett extra målvaktsbyte för hjärnsläpp för att Sandström och Obsut skulle få vila lite extra i ett powerplay?

Han kritiserar PPV för att dom inte frågade om varför när de intervjuade tränarna - men tydligen kan inte ens Nyström ha frågot tränarna om anledningen.

Throwing the igelkott in the ballongstore.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Bolivar: Hockey är en färskvara, Nyström hyllade han ifjol och sågar han i år, inget fel med det! Sen kan han ju fortfarande bli hur bra som helst men så ser det ju inte ut just nu.

Grejen är ju att Modig har fått allt på ett bräde medans Larsson har fått stå lite vid sidan av, ( Som jag uppfattat det) jag vet själv hur det där med föräldrar och spelare påverkar. Har själv varit utsatt för samma sak. Men ingen vet ju heller hur det sett ut om det varit tvärtom.
Men Nyström har en poäng. Idag ser ju Larssons karriär bättre ut än Modigs. Och Luleå får bita sig lite, för det.

Många talanger går förlorade i svensk hockey på grund av att man favoriserar sina egna spelare. Piteå hockey är väl det bästa exemplet för det.
I höstas var det het debatt i tidningen, skrevs enormt mycket insädare om toppning och om ledare som tog fram sina egna medans andra minst lika bra ungdomar fick sitta på bänken. Det här kan man skriva spalt meter om.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Visst målvakterna kanske inte imponerat i Luleå under vissa perioder. Men jag tycker att dom verkar få en hel del kritik, för det första har dom ingen hjälp av försvaret i luleå sedan sedan när dom väl spelat helt ok då gör Luleå för lite mål. Sedan ett lag i motgång har det alltid tufft så enkelt är det. Skulle Luleå få ordning på försvarsspelet så kommer målvakts sidan bli bättre den med.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Linkan: Det är ju alltid lätt att i efterhand säga vad som är fel. Rautio hade väl bästa stats någonsin som junior, bättre än t.ex. vad Henke Lundqvist hade i motsvarande ålder. Med tanke på Modigs fjolårssäsong (2:a efter Pitkämäki) och att Gusten var ganska stabil i Almtuna så kändes det inte så illa när säsongen startade.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Lindberg Råkkar: Hur man än vrider och vänder på skiten så är Larsson nummer ett. Behövs väl inte sägas mer.

Med Modigs lön ska han axla det ansvaret.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
Linkan: Att finnen är en rejäl flopp kan man väl säga, men sen att döma ut Modig för all framtid för att han inte orkade axla rollen som 1:a keeper i ett bottenlag som förstaårssenior är att gå lite väl långt. Minns inte att han klagade på Modig ifjol när han ledde målvaktsligan efter att Tero varit värdelös under stora delar av säsongen.

Än värre blir det när han babblar på om Larsson, han hade rätt bra konkurrens av Rautio och Modig och var sämre än båda sett till stats i juniorlagen. Det fanns ingen plats för honom eftersom han kom mittemellan dessa två, det är väl mer otur att det blivit så.
Kommentera

Sv: Målvaktsparodin
distanserad: Jag instämmer i allt som herr Nyström skriver i krönikan. Inte ofta man är överens med den mannen.
Kommentera


1050482 · »