Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Mora - Luleå

659371 · » Till forumet


Sv: Mora - Luleå
Knogen:

Vad jag kan komma ihåg så kommenterades knappt alls i C+. Möjligen så nämnde man att publiken var upprörd. Man påstod i alla fall absolut inte att det borde ha varit utvisning, det skulle jag kommit ihåg.

Fast jag håller med dig om att det borde vara slutältat om detta. Nya matcher, nya insatser imorron.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall:
Han ska åtmistone ha heder för att han inte spelar i Leksand, den gode Nordquist ;-)

Som sagt, jag ska kika på AB:s bilder vid tillfälle. Men jag tycker fortfarande att det var märkligt, och framstod för mig, och ett enat Smidjegrav, som en löjligt solklar utvisning. Men ni som såg C+ kan ju kanske informera om vad kommentatorerna sade om situationen.

Hur som helst så kan man ju älta detta i oändlighet. Mora förlorade, och Luleå vann. Och det var knappast Lärking som i ensamt majestät förverkligade detta faktum. Ni satte era chanser. Vi gjorde det inte.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Knogen:

I och med att vi såg situationen i C+ med därtill tillhörande repriser så hade vi nog i alla fall inte sämre koll på situationen än vad folk i Mora hade, oavsett hur nära eller lång ifrån händelsen dom var.

För övrigt var det samma spelare som flätade ihop klubban med Tuokko som till sist även slog in pucken i mål. Exdalmasen och exleksingen Nordquist.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå

tk75:

ja, det är en stor fett gåta,
i samma kaliber som

"hur många kalorier innehåller en liter smörkräm?",
"är det höger eller vänster sidfläsk som passar bäst i palt?" och
"ska smöret bredas på över- eller undersidan av knäckebrödet?"

Kommentera

Sv: Mora - Luleå
LL:
Från min plats, ca 10 meter från händelsernas centrum, såg det inte ut som att de försökte låsa varandras klubbor. I mina ögon var det Toukko (osäker på vilken moraspelare det var, men skit samma) som fick sin klubba fasthållen, och vilt försökte slita sig loss. Luleåspelaren med puck fick fritt fram och kunde tämligen ostört lägga in pucken i taket. Solklar "holding the stick" eller interference om man så vill. Ett enat Smidjegrav som stormbuade ut Lärking efteråt gör väl inte direkt att man ändrar uppfattning heller.

Men jag ska kika på matchbilderna vid tillfälle (om de finns kvar).
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
LL: ovann ämda Tuokko han ens får vara på isen är för mej en stor fett gåta andra gången för söker skada en luleåspelare är han bara ute för att skada
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Knogen: jag kollade just highlights på Aftonbladet, och så här uppfattar jag det nu:

Nordqvist och Tuokko håller inte i varandras klubbor med händerna, utan det är klubborna som hakar i varandra. Jag är iofs lite osäker på vad som gäller i det läget, men jag tror att man faktiskt får kroka fast motståndarens klubba med sin egen även om det gör att motståndaren faller. Du får ju tex lyfta upp eller låsa fast en motståndarklubba med din egen för att han inte ska komma åt pucken (du får däremot inte avsiktligen slå/dra den ur händerna på en icke puckförande spelare, då är det två minuter för interference), och den här situationen är ju egentligen bara en där de båda försöker låsa varandras klubbor på ett tillåtet sätt. Att Tuokko sedan ramlar är olyckligt för Mora, men inget regelbrott om jag tolkar det hela rätt. Hade han varit lite smart och släppt klubban tror jag däremot att han hade fått en utvisning med sig eftersom Nordan i så fall hade gjort sig skyldig till en interference i domarens ögon.

Men visst, är det så att man inte får kroka fast motståndarens klubba så att han faller så är det ju utvisning, fast jag tror som sagt att man får göra så som Nordan gjorde.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
LL:
Toukkos utvisning var inte mycket att tjafsa om. Nog för att Sandström går ner lite med huvudet, men Toukkos armbåge är alldeles för högt uppe.

Utvisningssituationen vid 1-4-målet är inte heller något att tjafsa om. Man ska nog vara en redig cyklop om man inte tycker det ska vara utvisning i det läget.

Vi ska dock inte skylla på domaren. Han var i övrigt konsekvent åt båda hållen. Och vi hade, åtminstone i första perioden, väldigt svårt att komma in på mål, trots spelövertag. Och gör man inga mål vinner man inga matcher.

Luleå vann på grund av bra defensiv och grym effektivitet.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall: Tuokko hade nog fått med sig en utvisning där innan 1-4 om han inte hade filmat så förbannat uselt. Dessutom drog han ju själv rätt friskt i Nordans klubba precis innan så han ska nog inte gnälla så mycket. Och hur han kan tycka att det inte ska vara utvisning för armbågen på Janne är helt obegripligt. Han ska tvärtom vara jävligt glad att han inte fick fem minuter för den.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Fattar inte alls varför det gnälls så mycket på Lärking igår. Karln gjorde ju i det närmaste en felfri match. Visst, Lule hade betydligt fler utvisningar men det var faktiskt inte en enda som det var något att säga om. Likadant med Moras utvisningar.

Tuokko är ju närmast komisk när han gnäller på att han blev utvisad efter armbågstacklingen mot Sandström. Är det något slags humor som inte jag lyckas fatta i det gnället? Likadant med den så kallade "fasthållningen" strax innan Lules 4-1 mål, två killar som lyckas fläta ihop klubborna på något konstigt vis varav den som är vingligare på rören trillar.

Jajagsägerdådet... :-)
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Gratulerar ändå till segern......ni har ett J''ligt bra försvar....tacka de för vinsten idag, samt Leinonen!

Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall:
Varför så drastisk.......ni hade ju en i laget förra säsongen som inte heller var nåt helgon....eller?
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
westerlind: Jag lovade väl ingen att komma till Gävle. Jag sa att jag skulle åka dit om jag kunde och hade tid. Nu hade jag inte tid eftersom jag hade jävligt mycket att göra efter att ha anlänt till Falun kvällen innan. Luleå är skillnad. Luleå är verkligt viktigt och dessutom är jag där även i andra ärenden då.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Kickan:
Äääh, du säger så mycket du Kickan, är du säker på att du kommer den här gången? Inte f-n var du i Gävle som du sagt, däremot de trevliga bröderna Portello och Lizzard och dessutom den lille runde mannen som studsar fram.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Jag är där alldeles oavsett vilken dag det är - den 5:e eller den 6:e - eftersom jag är i stan fram till den 7:e.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Fan jag hann bli glad innan jag kollade almanackan. Det är måndagen den 6:e februari som vi möter FBK mycket riktigt. Fast det är den dagen jag är borta på jobb också...
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Kickan: Tog och kollade i matchprogrammet och det är visst 6 feb matchen spelas inte 5:te.

Round 46 (Standings)
2006-02-06 Luleå HF - Färjestads BK
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall: Damnit, den 5:e februari kommer ju till och med jag att finnas på plats. Bäst att LHF vinner eftersom min tillfällige kollega i kontoret bredvid mitt är Warulfv och kan bli odräglig annars. Fast han verkar vara en bra tippare. Han trodde på Warulfsförlust idag och - vilket inte direkt fick mig att grina - fick rätt.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: tryter.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall: Fast tror det aboslut behövs försärkning i kommande fönster om det ska gå att ta sig förbi kvarten. Dessa tapp i tredje perioderna är en klar indikation på att truppen är lövtunn och orken tryper mot slutet av matcherna.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Om man dessutom ska kunna gå vidare i ett slutspel så duger det inte att först losa nästan alla bortamacher i serien och fortsätta på samma väg i slutspelet. Nej, ett bra bortaspel är livsviktigt i ett slutspel.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall:
Bortatabellen är i sanning en skön läsning, däremot hemma är det högst medelmåttigt. Men jag klagar inte det är bättre så här än att vara topplag hemma och superjumbo borta som det sett ut hela 2000-talet.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin:

Bortatabellen ser ju nästan otroligt vacker ut sett med lulingögon. Hemmatabellen ser väl sådär ut. Hittills så har vi 32 bortapinnar och 33 hemmadito.

www.hockeyligan.se/tabell.php?kat=hob
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall: Den matchen missar jag inte för allt i världen 5 feb alltså.
Missar dock matchen till helgen :( beordrad övertidsarbete till helgen.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Stabilt bortaspel igen. Prescis som Harri (för övrigt verkar det vara en sympatisk kille) sa i intervjun efter matchen så hade Mora ett skenbart övertag i stora delar av matchen men kom inte fram till dom riktigt heta lägena. Nu har vi fjärdeplatsen med tre pinnar till godo och småhäng på tredje. FBK hemma den 5:e februari kommer att bli en riktigt spännande historia. Den matchen kan man ju inte missa. Särskilt när man inte missat en hemmamatch på drygt två år. Fast det gör jag. Jag har inte tid med detta jävla arbete!

Annars så var det första gången jag hör någon i riksmedia som ser hur jävla bra Bartecko är, citat Calle Johansson: Man behöver inte förstå sig särskilt mycket på hockey för att se vem som totalt dominerar isen, nummer 25 i Luleå, Lubos Bartecko.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Karoliina: Ett härligt bakverk! Du ser ju här att det krävs bakverk för att vinsyer skall kammas hem inga fler strejker i vinter nu, please.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
 jaha...och vem tackar nu mig för baket? *muttrar om di otacksamma ena*
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Bolivar: Här har ni näven Luleåiter! Tack för att ni hjälpte till att föra oss närmare slutspel!
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Nu kan man i allafall sova gott inatt, när man fått ned pulsen en aning då.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå

Bolivar:

Tack för god match, ungdomar.
Solen går upp imorrn också.

Kommentera

Sv: Mora - Luleå
alfnisse: Hjärtinfarkten var nära. Skönt med seger i alla fall.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Vivix: Puh vi lyckades hålla undan! slut 3-4
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Att det ska bli så jä... spännande men segern vart vår :-)
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Bolivar: Långa 31 sekunder kvar...
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Gör nu ett mål nu i power play "please"
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Metal Guru: Trist, men än leder vi. KÄMPA!
Kommentera

Sv: Mora - Luleå

Ja, det var ju lagom kul. Menade ju så här:

Bolivar: Tyvärr blev det 3-4 direkt.

:oP

Kommentera

Sv: Mora - Luleå
alfnisse: tredje periodsförbannselsen på väg att inträffa igen! hHur i helvete kan man sätta sig i detta läge när hade 1-4.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå

Bolivar: Tyvärr blev det 2-4 direkt.

:oP

Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Ja precis hela matchen tydligen. Miss av Fransson enligt webbradion. Jag är väldigt nära magsår just nu.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
ursh! luleå måste lära sig att fortsätta kämpa i 60 min
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Bolivar: Själva fan att man ska behöva vara nervös hela matcherna.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Tyvärr blev det 2-4 direkt.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Bolivar: Yay Nordquist 1-4 nu ska det väl ändå vara klart!
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Och nu gjorde MoDo 4-1 på FBK. Kom igen nu, håll detta!
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Bolivar: Får gärna slå 100 icing bara det blir 3p, mentalt viktigt för fortsättningen att inte tappa ytterligare en match i sista perioden.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Vivix: Jag trodde han skulle åka ut för charging, såg inte armbågen först. LHF spelar bra i försvaret men har svårt att komma framåt.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall: Ser inte matchen, så någon uppfattning om tacklingen har jag inte. Men den var säkert ful, domaren har ju alltid rätt!:) Men för mig får man gärna låsa in han även om tacklingen varit helt ok.

Börjar bli lite orolig för att skadorna som vi varit befriade från i år ska börja komma nu. Turen kan inte hålla i sig för alltid.
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Salcin: Glöm de Mora vinner tredje med 3-0
Kommentera

Sv: Mora - Luleå
Albert Hall: Dessutom leder BIF sin match, nu tycker jag att vi blåser av alla matcher och anser dessa som slutresultat!
Kommentera

659371 · »