Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Per Ledin, Artist

500842 · » Till forumet


Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall: Just ja, det var nog Paddan. Den tuneringen glöms ju alltid här i Sverige totalt bort fastän den inhåller säkerligen en hel del talanger. Spelare som bokstavligt bygger upp ett helt lag.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Lövva: Jo han har den förmågan. Det blir som mer go på isen när han är med. Han ger sig ju alldrig. :)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Lövva:

Nej, det var inte jag. Paddan däremot brukar ha koll på alla underliga och ounderliga länkar på hela nätet. Och då menar jag verkligen alla.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
phillsky: Jesse Helgren: Enormt skönt att Pelle är tillbaks. Det blev en helt annan fart och intensitet på träningen när han var med.

Kung Ledin!
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall: var det du som hade någon adress där man kunde läsa om b-vm??
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall: Det är inte bara Trygg som har rosat han. Självaste Foppa sa nått liknande när han tog ut Ledin i elitseriens "allstarlag" för en tid sedan. Om foppa fortfarande tycker likadant vet jag inte :)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Per Ledin har fått ytterligare en hedrande utmärkelse, han har nämligen blivit utsedd till elitseriens skitstövel! Jag kan tänka mig att han är mycket, mycket nöjd över utmärkelsen.

Fast lägg märke till att flera av de undersökta tycker att han gör sitt jobb bra. Exempelvis Mats Trygg, FBK, som även har med honom i kategorin "Mest respektingivande".

Ikväll är han för övrigt tillbaka.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Kickan: aha men det var säkert så då! jag har ingen aning folk snackar så mycket ibland:-) Men han verkar ju inte vara populär bland spelarna iaf! Ganska förståeligt ibland..:-)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Spelarna skulle sagt till hos Sunken att de inte gillade att Jante körde webradio/intervjuer tillsammans med mig. Motiveringen till detta borde då varit att de inte tyckte att han skrev sakligt om LHF på sin hemsida och att det därför vore olämpligt att han var en representant för föreningen, som vi är på ett visst sätt fast det är Hockeyligans tjänst. Då hade sen Sunken kunnat ta upp det direkt, eller via mig, med Jante och förklarat klubbens syn på situationen.

Nu blev det utskällning alla mot en, helt på deras villkor, gentemot en kille som inte ens var där annat än för att göra en positiv intervju för Hockey Live-tjänsten. Dessutom var ett flertal av beskyllningarna rena andrahandsuppgifter eller överdrifter. Så anser i alla fall jag och jag har hört båda sidors argument. Jag är på Jantes sida, även om jag förstår klubbens sätt att resonera.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
robhed: Hur tycker du de skulle ha handlat då? Fast de är hockeyspelare måste ju även de har vissa gränser på vad de kan/ska behöva tolera.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
robhed: Var det inte spelarna själva som läst vad Jante skrivit och blivit förbannade över det? Att det skulle ha varit någon form av andrahandsuppgifter det byggde på är väl Jantes egen konstruktion av det hela.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Lövva: Spelarna gjorde fel, oavsett vad Jante skrivit på sin hemsida. Men samtidigt kan jag förstå att de reagerade som de gjorde med dom andrahandsuppgifter (främst) som de gick på. Det gör det dock inte rätt.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Kickan: Han var väl inte direkt Sveriges kaxigaste kille efteråt. Men trots en viss blygsamhet (?) så tyckte han inte att han hade gjort något fel. Å självklart blev han uppbakad av West.

Finns ju en å annan junior tränare som vill ge Jante på käften. Och till nästa år ansluter yttligare en som garanterat delar samma åsikter.

Jantes Rönnqvist sågning gick ju över gränsen på många sätt å vis. Hans sågning av Ledin är ingenting om man sätter de två händelserna i perspektiv. Med Ledin så tycker jag faktikst att han är gasnka saklig. Även om jag inte delar hans åsikter på långa vägar.

Linkan: Jante skulle inte vara nöjd om så Luleå vann SM-GULD. Någon som vet hur hans åsikter var efter 96?
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Linkan: Det skulle iofs inte ha förvånat mig om det stämde, men jag har inte hört ågot sådant. Jag har bara hört omklädningsrumshistorien då vissa spelare ställde Jante mot väggen. Hur Jante reagerade vet vi ju alla. Fast även om han skrev helt hysteriska krönikor och inlägg efter det är jag rätt säker på att han var tämligen tyst när spelarna konfronterade honom. Det fanns ju inget tangentbord och ingen bildskärm att gömma sig bakom och han är inte känd som världens mest verbala och frispråkiga människa IRL. Tvärtom.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Lövva: Jag har hört nått om att Rönken har kastat ut jante från omklädningsrummet när han ville interjuva Rönken..? men det behöver absolut inte stämma!

Sen tror jag inte spelarna själva bryr sig så hårt! Pelle L går nog mest omkring och skrattar åt fjanten!!

Kul att se att man kan bli mer än bra pga mycke vilja och hjärta!!
Hoppas nu Pelle får chansen att visa sig i rosno cup! Jag lovar han kommer inte göra nån besviken! eller jo Jante....:-)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Portello:

Kommer ihåg förra säsongen, Jantes total sågning av Rönken. Det hela gick ju så långt att Luleå spelarna la upp ett brev på LHF forum där de klargjorde att de inte tolerar person angrep.

Tror aldrig tidigare en tråd på Luleås forum har haft så många inlägg, under så kort tid, som "Jante tråden".

Med tanke på hans totala sågning av Rönken då, å hans konstanta sågning av Ledin. Vill han då skeppa Luleås två bästa poäng plockare?

Är väl inte allt för insatt i Jantes åsikter. Det är mycket möjligt att han har vänt ang. Rönnqvist men om inte...?

...De Luleå spelarna som vill hålla sig på god fot med Jante bör nog se till att de förankrar sig i den nedre regionen i den interna poängligan
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Portello:

Haha, Jante är kul. Jag läste i helgen att han lyckades reta upp FBK:are genom att jämföra FBK:s spel med Strömbergs misshandelsdom. :-) Säga vad man vill om Jante, men han lyckas röra upp känslor i alla läger.

Han kommer att sluta som kvällstidningsjournalist, banne mig. Han har alla förutsättningar.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall:

Jante om Ledin:

Foppa har spelat mot Ledin tre gånger, jag har sett honom spela i fyra år. Bara för att sammanfatta allt en gång till, så har alltså Ledin flyt och mycket isitd i år, då blir det poäng. Är ju bara att se hur osannolikt att hans mål kommer till, för att inse vad det handlar om.

Det enda som skulle få mig att seriöst ens börja fundera på att ändra intällning gällande Ledin, är om han dels började göra sina poäng på ett snyggare sätt och dels om ett stort antal av de människor vars hockeykunnande jag respekterar, på allvar började påstå att han är bra. Då skulle jag som sagt börja överväga situationen.


Och:

Visst har han förbättrat saker under de här fyra åren, men inte tillräckligt för min del. Han har ingen känsla i handlederna, ingen blick att tala om och skriker fortfarande "på mål", så fort han tagit sig in i anfallszon.

Rent allmänt får de spelare tränarna satsar på istid i första hand, ramlar det sedan in ett gäng flytpoäng, blir det förstås ännu mer istid. Jag hade gett Emil Lundberg, vars två mål den här säsongen har varit snyggare än samtliga Ledins tio, klart mer istid än Ledin. Att Andersson/Hellgren inte gör samma sak, får stå för dem.


Vad ska man säga? Fastän Ledin skulle göra 200 mål och 200 assist på en säsong skulle Jante med en dåres envishet hävda att Ledin inte är bra.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
nappen:

Nej, jag klarade mig från det. Men jag har hört talas om den.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall: Såg du Ledin och Oduya igår på Sporten? Verkligen fjompig intervju.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Metal Guru:

Jag tror nog att det är en slump att det råkade bli samma tema. Om det inte är det struntar jag i det ändå eftersom jag själv stjäl ibland...

[bild]kingfishfan.com/players/per_ledin2.jpg[/bild]

Som den här bilden från från Ledins tid i Baton Rouge Kingfish. Fast jag förstår om folk som har betalt för att skriva/fota blir sura när det stjäls.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall:
Ludwig Wästfelt läser säkerligen Hockeysnack, för att få lite ideér till sina artiklar och krönikor - som så många andra undersökande journalister (som förmodligen mest surfar dagarna i ända).

Har pga den anledningen lagt mig till med den här 'footern' på ett annat forum:
[k]Ovanstående inlägg är skyddat av lagen om upphovsrätt, och tillhör endast Metal Guru. Eftertryck, annan kopiering eller stjälande av ideér är strängeligen förbjudet, och kommer bestridas med hjälp av närmaste landsfiskal.[/k]
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Kurirens Ludwig Wästfelt har idag en krönika om Ledin på samma tema som mitt inlägg här igår. Se länk.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall: Kort och gott, man ska alldrig ge upp! Må vara en kalkon turnering man måste kanske kika på den ändå, nu när vi har med tre st från luleå "OK två då"
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Faktum är ju också att Ledin varken spelat i pojk, junior eller något annat landslag tidigare. Faktum är också att han inte ens ansågs platsa i Lules J-18 lag när han var i den åldern. Men Ledin är inte mannen som ger upp. Han skulle bara lyckas. Så han sökte och kom in på hockeygymnasiet i Umeå istället. Efter ett par säsonger där så fick han sedan chansen i Lövens A-lag. Fast inte så länge. Han ansågs för dålig och fick inte nytt kontrakt.

Vad gjorde Ledin då? Gav upp och varvade ner? Nix, han åkte över Atlanten och härdade sig själv i diverse obskyra ligor, hela tiden med sikte att åter en gång få spela i elitserien.

Vi var nog många lulingar som blev mycket förvånade när plötsligt Ulf Taavola tillkännagjorde att Lule skulle plocka hem honom från USA. Vafan, han platsade ju inte ens i Löven. Han har ingen som helst teknik. Ganska klent byggd. Vilken kalkonvärvning...

Han kom hem runt juletid för 4 år sen och alla farhågor besannades. Det enda som han var riktig skicklig på var att dra på sig onödiga utvisningar. Ledin fick på sin höjd några byten per match, varav minst ett renderade i en tvåminutare. I vissa grupperingar av Luleås fans så hånades han hårt.

Då gav väl Ledin upp och återvände till en nivå som bättre passade honom? Nej, han tränade ännu hårdare. När TV visade ett reportage om LHF:s sommarträning där man tränade uthållighet så var det en kille som stod och spydde av utmattning. Jojust det, Per Ledin.

Ledin blev bättre och bättre även på isen. Han utstrålade en vilja som ingen annan och blev faktiskt bättre och bättre även tekniskt. Han blev känd som en riktig retsticka med glappande käft och kaxig spelstil. Fast dom som säger att han spelar fult vet faktiskt inte vad dom pratar om. Idag så ligger han bland dom femton bästa i elitseriens poängliga trots att serien är den bästa någonsin och fullkomligt vimlar av NHL-proffs. Att han numera är stor publikfavorit iCoop Arena behöver man väl inte ens nämna.

Nu får han vid 25-års ålder debutera i Tre Kronor. Själv bryr jag mig inte särskilt mycket om dessa kalkonturneringar, men jag gläds med Ledin och vet vilket värde han sätter på det. Samtidigt inser man ju att de flesta människor nog kan lära sig något av honom. Man ska aldrig, aldrig ge upp sin dröm.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Portello: Ja är det inte en galen värld vi lever i. Hur som haver, han förtjänar det som han har slitit. Att han dessutom har fått utdelning för sitt slit, i form av poäng gör ju inte jaken sämre. Förutom det så har jag nu hämtat mig, från det som har hänt en ovagjord på bortaplan och en vinst. Men jag förstår fortfarande inte vad som hände :)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Albert Hall: Vem trodde att Ledin skulle vara före bla Kallio i poängligan när lite drygt halva serien har spelats? Inte då jag..
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Portello:

Det trodde jag ärligt talat aldrig skulle kunna inträffa för 2-3 år sen. Men han har sakta blivit bättre och bättre och nu känns det faktiskt helt rätt. Hoppas hans utvecklingskurva fortsätter några år till.

Som du säger, att ligga topp 15 i poängligan den här säsongen är inte fy skam, speciellt som han spelar i ett lag dom nedre regionerna av tabellen.

[bild]www.luleahockey.se/bilder/alaget/idolbilder/27.jpg[/bild]

Alltid kul när en kille med sån enorm inställning och sån kärlek till sporten som han har lyckas.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Så har mannen med det stpora hjärtat blivit uttagen i landslaget.Stort grattis Per, det är du värd.Att ligga Top 15 i poängligan när Es är fylld med NHL-proffs är inte fy skam.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Portello: Det gick ju inte så väldans bra idag, är det därför ni är så tysta?

Tur att jag ägnade dagen åt att shoppa julklappar på Alko, Marimekko, Tampereen Säästotex och en sportaffär istället för att följa eländet via datorn. Då fick jag ju vara glad i flera timmar längre än ni fick.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Kung Ledin kan för övrigt beskådas på tv på torsdag då vi möter TIK i Proppskåpet. För oss som har Säsongskortet är det bara att slå igång tv:n och ratta in rätt kanal och sedan se på matchen. Inte för att jag tror att LHF vinner, men i alla fall.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Portello:

Av någon anledning så funkar det inte att gå in på hockeykultur från mitt jobb, så jag kan inte kolla din länk. Det har inte funkat på flera månader nu, mycket underligt.

På SSKs hemsida hittade jag en bra intervju med Den Store Stefan Jonsson angående Luleå och hans tid här. Se länk.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Portello: Men jante är ju ett skämt för fasiken! fråga rönken vad han tycker om liraren`?! :-) Sen är det så tyvär i svensk hockey pratas det alltid om "talanger" tänk om vi skulle ge spelare som kanske är lite mer av att bara gå ut och ge gärnet chansen! mindre hjärna mera hjärta! Ge Per Ledin chansen i tre kronor!
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Fö så är Ledin bäste +/- spelaren i Luleå med +6.Sämst är Wallin med -14.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Shit.Den där tabellen ser ju inte riktigt klok ut. Jaja, skit samma :)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Top 25:

Rk No Name Team Pos GP G A TP PIM +/-
1 21 Forsberg, Peter MODO CE 24 10 20 30 54 25:14
2 10 Horcoff, Shawn Mora CE 25 11 16 27 74 25:22
3 20 Zetterberg, Henrik Timrå LW 25 11 14 25 18 24:14
4 24 Andersson, Niklas Frölunda LW 25 9 16 25 16 23:9
5 13 Weinhandl, Mattias MODO CE 25 16 7 23 12 16:14
6 3 Ekman, Nils DIF RW 24 12 11 23 59 14:13
7 19 Morrison, Brendan LHC CE 26 12 11 23 28 30:11
8 22 Huselius, Kristian LHC RW 15 6 17 23 4 17:3
9 14 Nordgren, Niklas Timrå LW 25 13 8 21 44 19:9
10 8 Rönnqvist, Jonas Luleå LW 25 4 17 21 12 14:20
11 28 Plüss, Martin Frölunda LW 21 9 11 20 30 12:3
12 27 Ledin, Per Luleå LW 24 8 11 19 36 15:9
13 71 Kallio, Tomi Frölunda LW 25 8 11 19 14 21:11
14 43 Obsut, Jaroslav Luleå RD 26 8 11 19 30 25:21
15 36 Lind, Mikael Brynäs CE 25 5 14 19 14 16:22
16 4 Olausson, Fredrik HV 71 RD 25 3 16 19 28 23:23
17 26 Knuble, Michael LHC LW 26 14 4 18 22 27:12
18 91 Czerkawski, Mariusz DIF RW 25 11 7 18 12 13:14
19 12 Högardh, Peter Frölunda RW 25 6 12 18 8 16:5
20 39 Svartvadet, Per MODO RW 25 6 12 18 24 19:13
21 9 Mårtensson, Tony LHC RW 26 6 12 18 8 21:14
22 2 Cleary, Daniel Mora LW 23 5 13 18 85 15:19
23 7 Johansson, Magnus LHC LD 26 3 15 18 16 31:11
24 30 Johnson, Jonas Frölunda CE 25 12 5 17 16 25:10
25 10 Eriksson, Joakim SSK CE 24 7 10 17 16 16:17
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Den enligt Jante genomusle Per ledin ligger nu på tolfte plats i ES poängliga. Det med en invasion av flera toppstjärnor från NHL.
Det visar ju att han inte är såååå dålig som Jante vill ha det till.

Har ni inget att göra, följ länken och läs.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Kickan: Verkar som att tikare.se inte tror att matchen igår spelades.Står fortfarande att Corey ska debutera.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
zigge: Haha. Äntligen! Jag hoppas att de förstår att det är för deras eget bästa och för att de inte skall föröka sig helt okontrollerat.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Vivix: Tja, när du erbjuder dig att betala mitt medlemskap i LHF så inser jag att det verkligen måste vara svårt att få personer att bli medlemmar i LHF ;)
Fast gratis medlemskap är ju ett medlemskap det också...
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
zigge: Oj, det var intressant. Speciellt avsnittet där man strängeligen påtalar att "Tikar skall hållas kopplade på allmän plats" och att deras föroreningar skall plockas upp. Avsnittet om förbud mot berusningsmedel förstår jag inte säkert. . .betyder det att sydkraften får stängas av?
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Kickan, Liam: Har Ni sett att nu den lilla orten norr om Sundsvall tar det här med lösspringande påverkade TIKar på allvar? Och tar krafttag emot det! Undrar om Bragd Bert o Matsstan går fria i fortsättningen?
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Paddan: Nu vill jag ju inte så här helt öppet tvinga ut dig ur någon garderob. Men du vet vad vi pratat om och jag har ju lovat att betala:)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Dysso: Jepp, det är klart han gör. Han låtsas bara hålla på MooDoo för att det var det mest smaklösa han kunde komma på och kanske lite för att inte göra sin pappa ledsen. Dessutom är han skraj för att frikyrkopastorerna i Dövikstrakten skulle ge sig på honom, och det har man ju läst i tidningen hur sånt kan sluta, om han inte hade låtsats vara MooDooist.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Dysso: Tja, jag vet inte riktigt, men efter en lång tids grubblerier och terapisamtal och medicinering så beslutade jag mig för att slutligen bli medlem i MoDo Hockey. Tänk, efter denna ansökan så vann vi en match så jag funderar på att söka medlemskap i föreningen efter varje elitserieomgång.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Ingen höjdare på fjollträsklagens insats i dagens superallsvenska omgång, för att uttrycka det lindrigt. Känns skönt, när man tänker på att larsgunnar jansson satt och expertkommenterade i radion idag och menade att bajen och aporna tar översta platserna och mycket väl kan ta sig till eliten. det var nog i fjollträskradion lokalt, tror jag.

Men oskarshamn och bofors skiter i lg jansson och knäcker fjollträskarna.

Nu spetsar det till sig i superserien:

1. Bajen 10.
2. Mooora 9
3. Schtaan 9
4. Bofors 9
5. apan 8
6. oskar 7
7. sundsvall 5
8. gurkan 4

Till helgen möts

sundsvall-apan
mooora-bofors
bajen-gurkan

och oskarshamn-schtaan: akta er för när oskar tar ut målvakten då, schtaan!
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Paddan:

Jag tror att det är så enkelt att du egentligen håller på alla andra lag förutom just Modo, men att du inte vågar erkänna det. (Kickan kommer säkert bekräfta den här teorin.)
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Liam Devlin:

Var precis det jag tänkte på, faktiskt... Nu är LHF ett erkännt "andralag" för min del, men HV kommer alltid vara nummer ett, och det går inte ens jämföra känslorna. När LHF vinner är det kul, när HV gör det är det underbart...

Satt också och följde Oskarshamns bravader (mest för att dom råkar ha spelare utlånade från HV), och det var rätt imponerande att se. Rätt kul att se hur AIK gick på pumpen också, men mål när det var 1 sekund kvar.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Dysso: Nja, vad jag vet så har jag inte lovat något sånt som att bli medlem i LHF, även om Vivix bedrev en intensiv värvningskampanj under någon av LHFs matcher.

Men smygsympatierna blir bara fler och fler. Tydligen har danoj hittat bevis på något forum för att jag, hemska tanke, också skulle vara smygleksing.
Kommentera

Sv: Per Ledin, Artist
Dysso: Hmm, det låter som att skräddaren säger nej?

Några som inte säger nej, men kanske, kanske, kanske, är oskarshamn.

Ligger under mot bajen med 2-4, fem minuter kvar, tar ut målisen, bajen åker på utvisning, OIK reducerar till 3-4 i efterföljande PP.

17 sekunder senare ut med ny bajare, OIK ut med målisen också, och 40 sekunder senare har OIK kvitterat!

Går till sudden. 40 sekunder in på detta avgör. . .gissa vilka? Oskarshamns IK! BRAVO! Friskt vågat är hälften vunnet och det är hääärligt att se när det lyckas!
Kommentera

500842 · »