Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1520971

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Luleåsmittan. Kul ord, men vad betyder det? Jag har sett motståndarsupportrar (särskilt brynäsare faktiskt) och faktiskt så kallade kunniga journalister som påstår att vi spelar defensivt. Att vi backar hem. Det gör vi inte, faktiskt minst av allt. Okunskap där. Visst, vi försöker störa motståndarna, de  ska inte få en chans att spela champagnehockey. Inte mot oss. Vi åker skridskor och jobbar. Och ställer oss i skottlinjen.

Det gör vi med ett jävla jobb och hårt slit och frenetisk skridskoåkning. Helst allra högst upp i banan, allra helst mot motåndarnas kortplank (det är därför bröderna Abbot och Anton Hedman är som klippt och skurna för lulehockeyn, bland andra) där vi jobbar som själv fan. Egentligen likadant över hela banan, men ju längre upp vi stör motståndaren desto bättre. Vi åker skridskor och jobbar. Och ställer oss i skottlinjen.

Okej, vi spelar defensivt i den mening att vi vill förhindra motståndaren att spela champagnehockey, men vad är alternativet när vi vet hur vi ska neutralisera champagnehockeyn, stå och titta på? Dessutom får ni gärna peka ut dom lag som frivilligt tillåter sina motståndare att spela sin snyggaste hockey, jag ska personligen nominera dom till fredspriset. Vi åker skridskor och jobbar. Och ställer oss i skottlinjen.

För några år sen var vi en klubb som mobbades, inte minst av nyrika och storstjärnevärvande tikare, mycket tack vare Obolhärvan och därföljande Renberghärvan. Av Renberghärvan blev ju som alla numera vet... ingentinken. Vi hade hela tiden rätt, Obol var agenters och spelares problem. Men vi fick ta skiten men knöt näven i byxfickan. Jag kan säkert söka igen massor av inlägg från den tiden här på HS på inlägg från stjärnor som Ambroo och Laken och säkert fler över hur välskött Timrå IK var jämfört med Luleå Hockey. Timrås "framgångar" steg dem som bekant åt huvudet. Kommer inte att hända oss. Vi åker skridskor och jobbar den här gången. Och ställer oss i skottlinjen.

Numera är rollerna ombytta. Vi är ett topplag som numera även har råd med lite dyrare spelare, faktiskt inte mig emot. Det ska bli kul att följa hur till exempel Klasen kommer att klara detta, men en sak är jag övertygad om. Han vet vad han gett sig in på, vi värvar inte spelare som inte vet. I Luleå Hockey åker vi skridskor och jobbar. Och ställer oss i skottlinjen.

Luleåsmittan var det. Numer har faktiskt nästan alla lag kopierat Luleå Hockeys sätt att spela, mer eller mindre. Där har de i FBK faktiskt rätt. Det lag som gjorde det först var AIK och Melin som väl lärde sig lite redan under tiden i allsvenskan när de mötte Almtuna. Fast forfarande åker vi  skridskor och jobbar bäst. Samt ställer oss i skottlinjen bäst.

Sådärja, nu har jag faktiskt lite lätt ödmjukt förklarat varför vi är bäst. Vi åker skridskor och jobbar. Och ställer oss i skottlinjen.

(Jag vill för övrigt att ni lägger märke till att jag varken nämner, Rönnken, Bulan, Åkerström, Hento, någon målvakt, back, eller forward, (jaja, ett par undantag som illustration mest) Osten, Stöckel eller Jidström vid namn i detta inlägg.) För vi åker skridskor och jobbar. Och ställer oss i skottlinjen... ehh...nu blev det väl ändå en gång för mycket?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall:Du har helt rätt! Vi har ju sett många extremt defensiva lag och vet hur det ser ut. När man sett Luleå spela hockey senaste åren finns det där inte. Vår hockey, när den fungerar som bäst, är på motståndarna som ollonborrar och tvingar ofta fram misstag från dem och fördelar för oss.

När man sedan läser eller hör s k journalister förklara att det är tråååååkigt och trist begriper man inte vad de talar om, annat än att de inte begriper vad de talar om. När våra pojkar kämpar för allt de är värda hör man Tommy Åström förklara att "det är som att se målarfärg torka". 

Det finns förstås bara en enda förklaring: när Fjollträskbaserade journalister tycker att det är trissssst när Luleå spöar motståndare från Fjollträsk blir de inte ledsna i ögat för den hockey som spelas, utan för att deras lag inte kan stå upp och kämpa lika bra som våra grabbar. Enda orsaken att de inte gav ut extrabilagor för att fira Gnagets vinst i kvarten över oss, är att de vanligen håller på DIF. 

Plus förstås att flera som nu falskeligen beskrivs som "hockeyexperter" inte är mer än ett penndrag från att fråga hur länge halvtiden pågår.

Lustigt var det när man genom ledande frågor fick våra motståndare att svara att de tyckte det var trist att de inte skulle spela bättre mot oss, vilket rubriksättarna "översatte" till "Spelare XX tycker att Luleå är trista".

Och precis som du säger, Albert, hänger alla som har lust på och pratar målarfärg, för att på något sätt "hämnas" för att de torskar mot oss, pånågevis. Själva skiter vi ju i det och vinner serier och ET-gruppspel:-)

Kommentera