Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1576683

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hannu Neimi: Respekt Hannu, respekt!

En annan kör soffvarianten idag och Delfinen hela dagen i morgon..

Däremot en jäkla dålig planering så jag missar match 3-5 pga jobbresa till Tyskland. Hoppas så ini h-vete på match 6 hemma den 22/4.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Nu utgår man förstås från att Skellefteå kommer ut som hysteriska unghingstar vid hingstutsläppet och kör över allt och alla direkt, ungefär som man alltid väntar sig när Skellefteå spelar hemma: en första period med typ 32-2 i skott och 5-0  mål.

Men jag vet inte. Det kan bli annorlunda också. Jag tittade igenom Skellefteås matchserier senaste tre åren då de härjat som bäst. De har lirat 3+3+2=8 kvartar/semis/finaler under den tiden och i 7 av dessa har de börjat med att spela hemma i första matchen. Faktum är att Skellefteå FÖRLORAT 4 av 7 förstamatcher hemma i Schtaan men det verkar ju bara ha retat upp laget för därefter har de ju vunnit 6 av de 7 matchserierna. Så en förlust för SkAIK ikväll betyder inte så mycket för det laget som det verkar. Å andra sidan finns det annan stats att fundera på som att SkAIK spelat två finalserier senaste tre åren och då....

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Timmarna innan...

Lugnet före stormen. Naturligtvis har man finalen i tankarna mest hela tiden sedan hesa fredrik ljöd nere i karlstad och vi hade lyckats kämpa ned Warulfven. 

Men det är svårt att i förväg föreställa sig hur man kommer att förändras fr o m nedsläpp i eftermiddag och resten av finalserien. Det är svårt att föreställa sig vilken hockey det kommer att bli. Man lyfter lagen mot varandra, spelare för spelare, insats för insats, men kan ändå inte se det.

För först när det verkligen blir allvar av får vi se lagen och finalen och då får man svar på det allra viktigaste, det som inte går att läsa av på satsestetiktabeller eller på listningar utförda av varje journalist eller Supporter.

Vilket lag vill vinsten hetast?

Jag betvivlar inte att både Luleå och Skellefteå har starka lag, t o m riktigt starka. Visst finns det funderingar typ Luleås boxspel måste vara bättre än tidigare under slutspelet samtidigt som Skellefteås stjärnor måste vara bättre än de varit eller kan Luleås offensiv fortsätta leverera mot Skellefteås defensiv som visserligen blivit mer kämpande, samspelta men ändå kan tappa stilen ibland, liksom att Luleås försvar blivit lite mindre bombsäkert sedan man lagt om något för att förstärka framåt och kan det försvaret stå emot Skellefteås böljande framåtsatsningar?

Jag betvivlar inte heller att båda lagens spelare nu är helt inställda på att ge allt för nu vill man nå ända fram till Le Mat. 

Men vid sidan av allt detta kommer något av lagen att vilja något mer än det andra och det blir den hetare viljan som kommer att avgöra vilken färg hockeysveriges högsta topp draperas i när ett lag nått fram till de fyra vinsterna.

Kan man se det redan från start? Kommer det att märkas redan under frösta perioden i Skellefteå? Nja, det vet jag inte. Jag tror att man kan få en ganska fin uppfattning om lagens spelstyrka och hur matcherna kan komma att te sig redan från början nu. Men det är små saker som kan tippa över i någon riktning när det gäller att vinna den ena eller andra matchen. Men med tiden kommer den hetare viljan hos något av lagen att växa fram och vi kommer att veta. 

Man gissar förstås att alla matcher kommer att bli oerhört jämna och att vilket som helst av lagen kan vinna varje match, om man har flytet (ja, jag gillar inte "marginalerna"-ordet) med sig. Matcher där ena laget varit något bättre än det andra och rättvist borde ha vunnit kommer att vinnas av det andra laget och vice versa. Inte så sällan i slutspel har man sett väldiga scenförändringar där ett lag, som vunnit senaste matchen med utklassningssiffror, förlorar nästa med motsvarande. Visst kan det hända här också, men mer troligt är att det bara blir ungefär uddamålsvinster och många suddar.

Ja, fy fan. Nu börjar kriget. Men än mer börjar festen. 

Det här är olidligt och hemskt. Och alldeles underbart.

Nu börjar vi den avslutande resan:

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Redigerad kommentar

Kommentera