Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1600502

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Grym match av er igår. Var lite orolig för att ni skulle vara för intensiva. Vi har tappat lite - kanske på väg ner i en svacka. Starkt iofs att komma tillbaks men det är mer er ineffektivitet som ställer till det. Efter första två borde ni lett med tre eller fyra mål.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jäkla oordning för antalet spelade matcher för närvarande där en del lag spelat tre matcher mer än andra lag.

Men de matcher som går idag, i morgon och övermorgon rättar till mycket. Därefter är det bara Gnaget och HV som spelat en match mindre än övriga lag, en oordning som vi får leva med till i början av januari då i stället de nämnda två lagen möter varandra på extradagar och därefter är det Gnaget och HV som spelat en match MER än de övriga lagen...

Men vid sidan av HVs två matcher mot Öret och Warulfven, samt Schlefftes två matcher mot Pölsan och Öret, ska lagen på plats 2-6 ha kört 26 matcher efter torsdagsomgången, då vi har:

2013-11-28 
Luleå HF  -  MODO Hockey
Linköpings HC  -  Frölunda HC

Vad kan det innebära för tabellställningen?

1Skellefteå AIK2475:46 (29)53
2Frölunda HC        2568:57 (11)46
3Växjö Lakers HC2670:64 (6)42
4MODO Hockey2562:52 (10)41
5Leksands IF        2657:65 (-8)41
6Luleå HF        2570:56 (14)40

J
a, Kplustan kommer ju att vara kvar som tvåa även om lagen närmast under kryper närmare till antingen att tre lag Lakers, MooDoo och Luleå ligger 4p efter Lustan, med 42p, och med Trottoarkantens IF 1p ytterligare efter. Eller så kan något lag krypa närmare och finnas 2-3 poäng bakom Lustan.

Luleå går upp till tredje plats om man tar 2-3 poäng av MooDoo, annars blir det MooDoo som går upp till tredje plats, medan Luleå går till plats 5 vif 1p, är kvar på plats 6 vid 0p.

Växjö kommer att ligga 4a om inte Luleå tar exakt 2p av MooDoo, isf blir Växjö 5a.

MooDoo kommer att ligga 3a, om de tar 2-3p av Luleå, 4a om de tar 1p av Luleå, eller 5a, om de tar 0p av Luleå.

Trottoarkantens IF kommer att ligga 6a, om inte MooDoo tar 3p av Luleå för i så fall ligger Trottoaren kav på plats 5.

Underifrån KAN Pölsan hänga på dessa lag på övre halvan, eftersom de placerar sig bara 1p efter Trottoaren om de själva tar 3p av Schtaan ikväll; kammar Pölsan 0 är avståndet fortfarande 4p Pölsan-Trottoarkanten.

Sammanfattningsvis kan det bli så att lagen på övre halvan under Schleffte samlas ihop rätt nära nu när vi går mot halva serien genomförd till helgen. Och för kommande andra halva har vi fröstås HV och Warulfven på väg uppåt nedifrån. Med tanke på att Pölsan nog hämtar sig när skadade återvänder och Starkbaum kan fortsätta innebär det förstås att det finns möjligheter att vi snart har hela 8 lag som fightas om platserna 2-9.

När det gäller plats 1 verkar det redan vara kört. Schtaan kan ju - om de vinner sina två matcher kommande dagarna - därefter ha avancerat till en ledning på hela 13p efter halva serien. Har vi sett ett så överlägset lag tidigare?

Och under alla dessa nämnda har vi då tre lag för kampen om plats 10-12 nämligen Pungen, Gnaget och Öret. Fast Pungen vaknar kanske så småningom och kanske lyckas hänga på uppåt - isf är risken stor för att Gnaget och Öret blir klara för kvalserien långt i förväga och kan börja scouta de båda Karlskronga-lagen bland annat...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dragan 2k: Ja, nu höll vi nivån uppe två perioder iaf, men jag trodde att ni som vanligt skulle vända, fast den här gången hann ni inte ända fram.

Tror att förklaringen var att våra spelare kämpade som fan för att kompensera att vi hade så viktiga borta plus konstigt att ni inte kom igång snabbare men kanske lite underskattning pga de tidigare vinsterna, samt att vi gått så dpligt på senare tid.

Men som jag ser det också viktigt och kanske avgörande att vi hade Rautio tillbaka. De två mål ni fick in kunde han ju inte hjälpa eftersom ni drog så tung trafik framför vårt mål och med 4-5 Lusta- och Luleåspelare ivägen plus oväntade skott gick det inte. Men allt annat var han ju med på och hans stabila vaktande kändes annorlunda än om vi - som i de två tidigare matcherna - haft Bellissimo i målet. Samtidigt innebar förstås utespelarnas kamp mycket och som regel släpptes ni ju inte fram till målchans utan fick nöja er med att felvänta bli fast vid sarg. Laget plus Rautio känner ju varandra väl vilket underlättar för alla - den känslan har verkligen inte laget+bella ännu.

Kommentera