Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1600907

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Anders Klang: MooDoo var mycket mer imponerande i 4 mot 4 och inte konstigt att veta att de vunnit sex suddar, förlorat 0. 

Nå, hyggligt spel från Luleå iaf och inte så konstigt att de två målen kommer efter grova missbedömningar av a) Cehlarik och b) Kukan - spelare som gjort matchavgörande misstag förut.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Djurgårn förlorar igen, nu mot Karlskronga - yep, jag ids inte skilja lagen åt när det ena vägrar heta Bofors som det heter egentligen - och nu går mats wennersohn till attack.

I syfte att förklara för alla att landet behöver Fjollträsklag i SHL - och att de egentligen borde ha hälften av TV-pengarna i stället för att eländiga lag från vischan ska få del; eftersom Fjollträsk är "marknadsmässigt intressant" - informerar han nu oss andra att om Gnaget faller ur i år och Djurgårn inte kan kvala upp så kommer en rysk miljardär att köpa Fjollbollen och etablera Fjollträsks HF i KHL. 

Jag ska strax oroa mig för det där men först måste jag ta itu med en viktigare och högre prioriterad uppgift. Det kliar i näsan.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Bork - ja, han heter faktiskt det, även om han stavar annorlunda av okänt skäl; egentligen Poorka från finland, fast på 1500-talet - attackerar Melin live i TV:

fuskar ni?

Melin tänder på alla cylindrar. Jag trodde nästan att han skulle börja swinga mot porrken, om de varit i samma rum, melin är ju en van swinger.

Frågan är om pungen filmar. Och längst fram ställer de förstås Per Arlbrandt, som beskylldes för detsamma när han lirade i Luleå. Personligen håller jag inte Per för filmare men han är a) för jävla duktig hockeyspelare b) ganska liten. Så det är klart att motståndarna är extra på honom och lika klart att han åker omkull lättare och oftare än de flesta - just eftersom han är liten och eftersom alla vet att de måste vara på honom, annars målas det.

Sedan har vi Melin. Hyggligt rykte i hockey-Sverige, sedan han tog Pölsan till ett Guld och senare när han som ledare för Gnaget tog laget till Elitserien samt med Fasth i laget plockade bort seriesegrarna HV och Luleå i kvarten två år. Mot det har han fått sparken från Warulfven och Köplustan men det vet jag inte om det är nedvärderande, det tycks ju mest som en normal utbildning som de flesta tränare går igenom av principip, om de inte heter conny evengård eller något sådant.

Melin är dessutom på tredje resan hos Pungen, även om det påstås vara närheten till Norrköping som drar honom och frun.

Nåja. Jag kommer ihåg Melin hos Pungen under och efter några matcher mot Luleå. Melin beordrade överfall på Luleåspelare men vägrade stå för det, vidare har han i situationer där hans spelare betett sig riktigt fult alltid kommenterat att "jag missade tyvärr den situationen".

Det är kanske hans hockeyfilosofi men själv tycker jag den är unken, bedrövlig och gammaldags osportslig. Ungefär som när Hardy beordrade överfall och medialjug då Luleå höll på att fimpa Djurgårn i kvarten för några år sedan och dessutom lyckades med det.

Porrken? Ja, man kan ha många åsikter om hans just åsikter eller hans insatser som tränare. Speciellt när han kom till Pölsan, lurade dem att anställa två A-lag och lirade dem varannan match.

Men jag har aldrig någonsin upplevt honom osportslig. 

Om Porrken hävdar att Melin är en fuskare är jag beredd misstänka att han har rätt.

Kommentera