Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1605009

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Helt rätt. Kom hem Linus...till Rönnberg:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Pungen har 5-1 på Gnaget efter två perioder. Har inte Gnaget hajat att man måste satsa allt på att neutralisera förstafemman hos Pungen? 

Jodå, det har man hajjat och gjort. Men Gnaget är så ihåligt att när de gör det jobbet har de inga spelare kvar och faktum är att samtliga Pungenmål har gjorts av andra spelare, förstafemman har inte satt en enda puck idag. 

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jaha. Då har vi det tvivelaktiga nöjet att möta Trottoarkantens IF på bortais och för att följa upp domareländet senast, då Lärling fick tuppjuck uppe i Luleå och visade ut Luleåspelare på löpande band för tvivelaktiga utvisningar medan han blundade för Warulfvsfulheter, får vi ett av de vidrigare uppläggen på zebrasidan...

Vi har nämligen Patrik Höjdhopparen Sjöberg och Wolfram att "döma" denna match.

Höjdhopparen har ju stått för några av de absolut största vidrigheterna gentemot Luleå från zebrahåll. Han drog sig inte ens för att hitta på egna regler när det behövdes. 

Och jag kommer ihåg hur eländig han varit när han "dömt" bortamatcher där Luleå mött ett annat dalalag, Mora hockey. I sådana matcher har han helt rabiat visat ut lulespelare på ett sätt som bara kan förklaras av att han spelat på hemmavinst alternativt att han haft dalafavorisering av otroligt fult snitt.

Jag kollade faktiskt upp det. Höjdhopparen dömde oss i tre matcher Mora-Luleå under åren och i genomsnitt tog han NIO tvåminutersutvisningar på Luleå i varje match, dvs i snitt 3 Luleåutvisningar varje period under nio perioder i rad! Plus en massa tio-minuters på Luleåspelare när de klagat på höjdhopparens usla dömeri.

Borta i Dalarna, när höjdhopparen "dömer" har vi alltså för vana att spela i snitt en period av tre i boxplay...

Värst var första säsongen då Mora gått upp i elitserien och hemma mötte Luleå med höjdhopparen som "domare". Det var ren parodi på domar, så uselt att man bara skrattade åt eländet. När halva matchen gått hade höjdhopparen blåst 2 minuter på Mora men 22 minuter på Luleå! Helt sjukt. Ändå ledde Luleå Hockey matchen med 1-3, trots att man väsentligen lirat box. I slutet av andra fick höjdhopparen lite dåligt samvete, blåste några morautvisningar men inget hände och när tredje period började var det fortfarande 1-3. Då grep höjdhopparen in igen! Under tredje perioden blåste han 0 utvisningsminuter på Mora men 26 minuter på Luleå! Luleå vann ändå med 1-4 då vi gjorde sista i tom kasse.

Var det bara Mora han höll på, eller var det dalafavorisering? Vet ej. Höjdhopparen har aldrig dömt Trottoarkantens IF - Luleå men ikväll blir det tyvärr dags. Man ryser av obehag...

Kommentera