Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1611995

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

På slutet blev det liyte nervigt.Bl a började Rosen som vanligt snacka skit och påstod att Linus var klar för Schweiz, samtidigt som Köplustaspåret lyftes som stor konkurrent och utan att någon officiellt sagt något om Pölsan visste man att de var genuint sugna på Linus.

Men sent i går kväll kom det officiella beskedet från Buffalo att Linus Omark inte längre hade något avtal som band honom till klubben och NHL. Vi visste ju om det redan dygnet innan, men iom att det kom ut officiellt visste vi att nu kommer avgörandet.

Aftontrasan ringde direkt upp Osten igår kväll men Osten gav inga besked. Dock, på frågan om man hade kontakt med Omark, svarade Osten "jodå, vi skickar flaskpost till varandra". Vi alla visste förstås då att Osten visste och om han hade vetat om att Luleå höll på att förlora kampen skulle han inte ha skämtat så eftersom det skulle ha blivit ett jätteskri från oss om vi tappat Linus och att Osten då skämtat om det skulle ha drabbat honom. Så uttalandet om flaskposten var i princip en hemlig indikator på att det var klart:-)

Naturligtvis har allt talat för att det här skulle bli på det här viset, när Buffalo började bänka honom innan han kom upp i de 15 matcher han behövde spela för att Buffalo skulle få betala sjättedraft till Oilers, samtidigt som man satte honom i förstalinan när han fick spela, då lutade det mot att tiden i Buffalo och NHL kunde rinna ut. När man sedan satte upp honom på Waivers var det definitivt klart att Buffalo skulle släppa honom. När Linus inte ställde in sig i Rochester visade det sig att han bestämt sig, inte oväntat. Och när Buffalo satte upp honom på 125 dollars-Waiver fanns bara oron att kunde något NHL-lag ta chansen, även om allt talade mot det. Men alla hinder passerades och Buffalo kom sedan ut officiellt med att man släppte honom och inte tänkte jävlas med honom och därmed var Linus helt fri från bindning till NHL.

Jag är mycket tacksam mot Buffalo. De gav Linus en ärlig chans och faktum är att han var inte så långt från att lyckas. Lite medflyt bara, att några fler målgivande pass skulle ha resulterat, att han själv fått in några mål och inte stolpskott som det blev, och de hade nog valt att ha kvar honom i NHL-laget hela säsongen. 

Men så blev det inte och i valet och kvalet tippade det över till den avslutning vi nu sett.

Linus första match för Luleå Hockey blir nästa mot Örebro hemma i Delfinen 28 februari. Jag tror det blir ganska stort liv i luckan då...

Linus själv, intervjuad av Robert Hedlund på vår hemsida:

"- Det känns jättebra att jag nu fått chansen att komma hem till Norrbotten igen för att spela inför familj, vänner och alla andra som håller på Luleå Hockey och som en extra krydda tillhöra samma lag som min kusin ”Hento”.

- Mina förhoppningar med det här valet är så klart att vinna SM-guld med Luleå Hockey – men jag vet samtidigt att det inte är någon lätt uppgift och att resan dit kommer vara lång.

- Det har varit riktigt kul att se hur så många som har engagerat sig och visat att de verkligen velat att jag skulle spela för Luleå Hockey igen. Så fortsätt gärna med det genom att fylla ”coopen” under resten av säsongen så att vi kan få en härlig avslutning tillsammans!"

Nu kommer diskussionerna att gå varma. Hur komponerar man en Omark-lina? 

Faktiskt jävligt intressant att vi får ha två sådana magiker som Linus Omark och Linus Klasen samtidigt. Kan de utnyttjas maximalt? Hur långt kan det räcka?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Grattis till en bra värvning!

Allt som gör att SAIK inte vinner är bra tycker jag, och detta gör att er chans ökar... ;-)

Kommentera