Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1612019

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Linus återkomst till Delfinen på en fredags match. Vilket tryck det kommer att bli! Är lite orolig över hans kapacitet. Tänker på Harju, han var över till amerkat och lyckades inget vidare blev efter det inte samma målspruta som innan. Att inte lyckas i NHL är tufft då det varit målet för många spelare. Tror inte det är så många knattar som dagdrömer om att lyckas i Traktor Protzjetski i KHL. Men å andra sidan lyckades heller inte Ledin där och han har inte tagit men av detta. Imorgon väntar tidernas semi. Känns ovisst. Har åkt på en hejdundrande os-förkyling, pikarna är många men är satt på en cocillana kur så förkylningen är verklig. Medicinen är besk men kan sköljas ned med PU.
Får endast visualisera hur jag tar tuffa uppförsbackar ala Kalla/Hellner på treans växel. Men då jag är fit for fight tror jag nog att jag får hålla mig till tvåans. Som en sa på tv. Längdskidåkning är folkär därför att de flesta har prövat på det och vet att det inte är så lätt uppför.  
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Anders Klang: Ja, fram till nu har man så starkt hoppats på att Omark skulle komma hem under våren att det på något sätt blivit en dröm om gluuud. Men när nu vår önskan slog in får man åter se realistiskt På vad det innebär. Kan Omark på bara fem matcher komma in i laget inför slutspelet? Kan rönen hitta en bästa plats för honom?

Klart är för att Omark ska få riktigt stor betydelse måste han ha en omgivning som kan dra nytta av hans star quality, i form av medspelare som sätter puckarna när Omark ger dem de bästa lägena. Rekordsäsongen hade han Harju som alltid kom rätt och pangade in mål, men vem i årets Luleå Hockey kan ta den platsen? Och nå samförstånd med Omark på bara några matcher?

Cehlarik och Wallmark tycks många föreslå. Jag skulle kunna tänka mig Ledin i en Omarklina, faktiskt, med hänvisning till hur suveränt Ledin blev den tredje länken i linan Williams-Nordquist-Ledin under lockoutåret. Nåväl, det här blir ett s k kärt besvär, ett problem man gärna tar. 

I skrivande stund tror jag att det blir svårt för oss att lyckas, fr à pga att vi inte är kompletta på backsidan, men vi får se. Oj vilket tryck det kommer att bli i Delfinen, vilken känsla att få se ett Luleå hockey med båda Linus klasen och Linus Omark:-)

i OS-hockeyn är jag pessimist, tyvärr. Jag misstror ju allt gnomen mårts gör av princip och jag ser inget riktigt Tre Kronor på isen. Till att börja med kunde man kritisera gnomen för laguttagningen men när vi väl har ett lag är det gnomens ansvar att se till att de spelar som ett lag. Men det har inte skett! 

Min gissningen är att gnomen räknade med att Zäta fixar allt men när han försvann finns inget alls kvar. Tror tyvärr att det här laget inte alls kan växa till semin, de kommer att bli en munsbit för det starka finska laget som tillsammans med USA varit överlägsna lag som lag, Ryssland och Kanada var bara stjärnor, ej lag, och Sverige var var sig lag eller stjärnor. Helt ironiskt blev Sverige topprankade efter gruppspelet sedan de levererat plattmatchen och skithockey hela tiden sedan period ett mot tjeckerna. Verkligheten hinner nog ikapp denna bleka ursäkt för Tre Kronor på fredag. Tyvärr.

Vi har inte längre någon Sundin, ej någon Foppa, ej någon Lidström, ej någon Näslund, och 1/2 Sedin är =0, ej heller arvtagaren Zäta. Däremot har vi många bra spelare men i brist på en förbundskapten (i stället en gnom) skulle vi behövt ledande härförare. Nu har vi i stället en arme' utan ledare! en trupp av soldater utan mening och utan mål. De blåvita lejonen har inte detta problem, deras spel fungerar utmärkt och när de nu får de blågula mot sig lyfter de ännu mer. Trist, OS har ju kunnat bli den plats när vi sett den bästa hockeyn, den som intresserar nästan i klass med vårt eget Luleå Hockey, men nu går det nog åt h-e. Och jag bedömer att orsaken är att Vancouver åkte ut i stanley Cup, Sedinarna kom över till VM och spelade hem guldet till Sverige, varefter gnomen - som skulle sparkas efter att ha misslyckats hela tiden -tyvärr blev kvar efter beslut av ett impotent förbund som aldrig begripit hockey. 

Undrar om inte medaljregnet över Sverige i OS dessutom är över nu? Så jäkla mycket medstudenter som vi haft. Hade hoppats på Kalla och tremilen men det låter som att hon är snuvig tyvärr. Fast hoppet är det sista som överger en. Och visst vill man hoppas på framgång på den största av distanser -herrarnas femmil. Fast inte skulle det förvåna om norrmännen till slut vaknar...

Kommentera