Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1612032

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

När nu Linus Omark diskuterats så noggrannt och många hälsar honom som räddare, men erkänner att det blir ett svårt uppdrag på kort tid, samtidigt som andra (då vanligen INTE Luleåsupportrar) påstår att han är väl inte så jävla bra, finns det väl återigen andra som inte vet. Som inte var med det året 2008/2009 då rograrna (luleås tre tränare som alla hette roger) råkade sätta ihop Omark+Harju+Snygg-Mats i samma lina inte pga något listigt drag utan endast eftersom Luleå drabbats av flera akuta skador. Det var bara en nödlösning, men det blev succé direkt och fortsatte match efter match. Efter säsongen tackade Linus nej till Oilers skambud och drog till Dynamo Mockba för tio miljoer i årslön.

Men vad gjorde Linus 2008/2009? Hur kommer det sig att vi tror att han har så mycket inom sig?

Jag föreslår: kolla in länken. Ett potpuri över Linus bedrifter i Elitserien den säsongen. Jämför det med vad vi sett av spelare i olika lag denna säsong. Och du förstår. 5.13     stor underhållning.

Ett tips. Kolla speciellt 3.57 och framåt. Fem Södertäljespelare ensamma längst ned i egen zon, en hämtar puck nere i hörnet.

Då kommer Omark checkande i full fart, plockar helt sonika av SSK-backen pucken och innan någon av de fem hunnit reagera har Linus åkt in framför mål, passerar vakten, spelar bak pucken mellan egna ben och lyfter med en backhand bakom ryggen upp pucken i krysset. Tala om underbart mål!

Omservera gärna exakt vad som händer också efter målet, vid 4.07. En 22-årig magiker i Södertälje åker fram till den 21-årige magikern i Luleå och säger vad han tycker om målet vilket får Omark att le glatt:-)

Jag tror att de där två förstår varandra, jag tror att de tillsammans kan skapa en magi som vi aldrig tidigare sett. Ge dem chansen!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:Hehe, och vill inte vara petig men jag har för mig att det där målet då Omark spelar bak pucken mellan sina ben och lyfter upp den i krysset är faktiskt mot Timrå, spelet fortsatte tom efter målet för att domarna inte såg att den var inne.

Efter en videogranskning dömdes det dock mål men speakern missuppfattade väl numret av domaren och gav Tommi Miettinen målet men efter en visselorkan av hemmastå så kollade hon väl upp nuffran igen och gav Omark målet till publikens förtjusning.

Den matchen i sig tror jag Luleå förlorade med typ 4-2 eller 5-3. Det var den tid Timrå var farliga :)

Du får kolla upp om jag har fel, men jag är rätt säker på att det är mot Timrå detta mål blev till :)

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:Ja, fan vad härligt att Omark är tillbaka, vilken offensiv förstärkning det blir. Men bara inte trycket att han ska vara en frälsare blir för stort på honom, efter misslyckade försök i NHL kan självförtroendet vara stukat, men känns som att Omark ändå kommer att leverera.

Men...och ett viktigt men som du tagit upp...GLUDET känns ändå i dagsläget en liten bit bort eftersom backsidan känns minst sagt lite svajjig förutom de du nämnt och det är backsidan som är Luleås lilla akilleshäl. Framåt känns det som att kraft finns.

Imponerande research du gjort om Omark affären och följt hans matcher i Sabres och det visade ju sig att du hade rätt vars han skulle hamna :)

Kommentera