Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1613307

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ja, vad tusan säger man, förlust mot tjafs-Öret med 3-4, känns lika j-a onödigt som när vi tappade första matchen i serien mot köpelaget med 4-5. Den gången förlorade vi närmast eftersom Bella fick för sig att kasta in några puckar, den här gången tappade vi matchen mer på oflyt. Luleå hade väldigt många fler chanser än Öret och dominerade matchen stort i andra och även första, men satte inte alla puckar. Några stolpar hade vi, och så Olle som helt tappat stilen i år, i frilägen tycker han det är en god idé att pricka magen på vakten, vad har hänt med karln?

Intryck efter matchen. Jodå, nog fan levererar Linus Omark. Ett mål och en assist, det morsvarar ju 55 mål ocg 55 assist på en säong, rätt hyggligt snitt, eller. Dessutom är Linus en sådan som gör mål i lägen som andra aldrig ens skulle förstått att det fanns chans, och 2-3-målet var väl den största stöld i den vägen man sett.

Klasen är skitbra men jag tycker att ju länge säsongen gått desto mer har han börjat köra ensamhockey. Jag vet inte vad Olle gör i den linan, någon vidare hockey levererar han inte och med tanke på att vi vet vad han kan egentligen är det ett mysterium. Han känns tyvärr väldigt osynlig. Och då talar vi i anfallet.

Kan vi verkligen gå in i slutspelet med en lina där Klasen ensamkör och Ledin är ungefär fem ggr effektivare än Olausson? Undrar hur det skulle se ut med Linusarna tillsammans i stället. Men det är sent att ändra på det nu, med bara fyra matcher kvar av serien - men därefter nioa dagar till i avvaktan på det sociala sllutspelet mellan lag 7-10 iofs. 

Men framåt har vi så mycket nu att visst ska det räcka för att vinna matcher. 

Det är bakåt det inte fungerar. Trist, med tanke på att Luleå för några år sedan var överjävligt grymma bakåt, omöjliga att passera. Men nu är det bara halva backstyrkan som fixar det jobbet och när linorna ska hänga på har de inte säkra uppgiftyer eftersom de får för sig att behöva ta backuppgifter också.

Har tittat på några highlights från dagens match. Det man upptäcker vid målen är när #6 och/eller #16 bara står någonstans och tittar på hockeyn utan att ha löst inträdesbiljett. Ser ut som att de funderar ska jag hindra returer, ska jag attackera den som har puck, ska jag ut och slänga mig mot skott eller hur var det nu? Men i stället för att välja åtminstone en av uppgifterna står de bara och tittar på. Jag har ju varit på Gunnarsson hela året för att han inte lossnar offensivt, står uppe vid blå i PP och kan inte ta emot puckar som gärna dräller ut, skjuter för långsamt och missar vanligen målet man har ändå runt hundra skott på mål från distans utan att ha fått in ett enda mål. Det blir mest ge bort puck till motståndarna av det där. Vilken fröjd att se Fagerudd visa hur det ska se ut på Linus gömda pass i PP idag!

Men Gunnarsson i försvaret har jag också börjat undra över. Hur kommer det sig att han inte fattar att stor som han är måste han in och dominera som Robin eller Pavel eller t o m lille landslagsjanne. En back idagens hockey måste äga området framför mål. Det gör Gunnarsson inte, han står och tittar på och verkar ungefär lika sugen som Johan Harju senast i Luleå att gå in i närkamper och utnyttja sin fysik att vinna sådana. 

Skrbek, Robin och landslagsjanne kan det där komplett och även Frallan fixar numera som regel defensiven. Men det är fyra gubbar som duger och eftersom vi under lång tid haft 1-2 av dessa borta varje gång innebär det att plötsligt har vi backar på isen där majoriteten är säkerhetsrisker. Gunnarsson har jag nämnt. Hjälmen inte så oäven men rätt ny och behöver tid på sig. Och de övriga har inte speklats in, t o m en sådan som Kukan får speltid men som försvarare vet jag inte om han har någon utbildning - en teknisk forward dribblar av honom bär han vill och en back som så bjuder på frilägen kan sänka vilket lag som helst.

Nu har vi ändå tagit in Fagerudd och Olov från Aspis plus har lite nerifrån junisarna men det är kort om tid att hinna få in dessa, det borde nog ha startat tidigare. Doch förespråkar jag att kör stenhårt med Fagerudd nu. Mycket viktigt att få in en back med ett snabbt och hårt slagskott som också träffar mål. Fagerudd var Allavsenskans svar på Hersley och tänk bara målet han satte på Omarks pass idag; hur skulle det gått om i stället Gunnarsson varit där? Till att börja med kunde Gunnarsson kunnat tappa ut pucken utanför blå, men skulle han hindrat det hade han sedan behövt ett antal sekunder att lägga den tillrätta medan vakten ställde in sig och en försvarare hann ut och till slut skulle Gunnarsson ha lagt av skottet som förstås gått utanför målramen. Nu har vi missat tredjeplatsen så skit nu i att maxa varje match, satsa hellre på att spela in Fagerudd för att ha en riktig backskytt till slutspelet. 

Men det fixar inte försvarsspelet. Ett par veckor kvar till slutspelet nu. Många i detta lag var med för 2-3 år sedan då vi etablerade ett ogenomträngligt försvarsspel. Det borde finnas cjans att ta upp det igen och dessutom tala allvar med sådana som Gunnarsson och Olausson som emellanåt lirar Harjuhockey. 

Kan Rönken få ut maximalt av det lag vi har nu kan det myclet väl räcka hela vägen. Men det finns en del som måste rättas till, annars är vi körda.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Vad fasen?? Efter allt ditt haussande av Omapk, var jag ju tvungen titta igår - kanonstart, visst , men sen? Jag gick mer över till en superspännande Pölsa- Köplunda, DET var raffel! Å så detta idag? Omapk-effekten?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Ser att det är nu tre spelare som verkar lämna er förening för en viss värmländsk dito.

Skulle fan inte förvåna mig om man även norpar er huvudtränare också.
Kan bli jäkla holmgångar mellan era lag nästa säsong.

Lär bli en enorm stämning mellan supporterskarorna.
Nästa säsong har vi då kanske Luleå 1 och Luleå 2 i serien.
Kommentera