Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1613361

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Vad fasen?? Efter allt ditt haussande av Omapk, var jag ju tvungen titta igår - kanonstart, visst , men sen? Jag gick mer över till en superspännande Pölsa- Köplunda, DET var raffel! Å så detta idag? Omapk-effekten?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

zigge, Råkkarn och Klangen:

Ja, vad fan är detta? Innan uppehållet ballade vi helt ur speciellt genom att torska mot både Läjkers och Köplustan och därigenom lade vi oss på rygg och visade magen när det gällde plats 2 och egentligen 3.

Sedan kommer Omark och så möter vid de sedan lång tid avsågade sämsta lagen i serien och....torskar igen!

Jag funderar på att plocka fram lite stats för att visa att ett lag som uppträder så j-a värdelöst i ett sådant här läge av serien därefter är helt borta i slutspelet. Det är min känsla som bygger på erfarenhet. Inga Nobelprispåståenden, jag antar att de flesta håller med mig och jag tycker det känns som slöseri med tiden att bevisa det med fakta.

Så. Vad in i helvete gick så j-a fel?

OK, vi har alla varit väldigt klara över att backarna håller inte. D v s Skrbek, Robin, janne och Frallan platsar i en guldfemma, men då ska vi ha 2-3 ytterligare riktigt duktiga backar, sådana som kan bli inte bara säkra defensivt utan också starka vapen offensivt, genom att ligga inne med rejäla skott.

Där har det havererat ordentligt.

Men på linjesidan har vi spelare som helt klart borde duga. Men vad fan har hänt med Linus Persson, hur kommer det sig att han kan vara så j-a bra i senaste slutspelet och sedan komma med en säsong där han suger så bigtime att han i vanliga fall skulle skeppats till Clemensnäs för länge sedan. Och hur kommer det sig att man sålde Olausson till KHL för tre månader sedan? För det är väl där han varit, i SHL har han inte synts till. 

Vad tusan har vi nu? Vi har vakter, vi har 4 backar - men med hänsyn till hur ofta de är skadade har vi i snitt bara 2-3, och vi har forwards där några underpresterande, graaaavt underpresterande sänker ett antal linor. Framåt vill jag bara hylla Linus Klasen och Per Ledin som varit riktigt bra och skulle utan problem gått in i vilken 1-2 lina som helst i SHL-lagen och duga utmärkt. Och Linus Omark är en spelare på sådan nivå att visst fan kommer han att höra till de där två topparna. Är det inte dags att sätta ihop Linus Omark, Linus Klasen och Per Ledin i en egen lina med uppdrag att vinna matcherna, medan övriga efter vad de presterat får bli ensidiga brunkare med uppdrag i första hand att lira 0-0. 

Men de andra får inte till det och så har vi de där energitapparna Olausson och fr a Person, spelare som när de behöver vara som bäst är som sämst. 

Rönken och Bulan har fixat det bättre än man kunnat hoppas år efter år efter år men den här gången vet jag inte hur de ska kunna fixa det. Luleå började serien mycket lovande första knappt 15 matcherna. Därefter gick det uruselt följande 20-25 matcher. Sedan verkade man komma igång igen, men nu har man havererat ordentligt igen. 

Håller med Råkkarn. Kör in Fagerudd i någon av viktigaste backparen, tillsammans med någon av de defensivia rejäla backarna, låt Fagerudd med Frallan köra PP, kör stenhårt med Fagerudd och hoppas att han hinner slå sig in och slå igenom. Behöver ni plats för att släppa fram Fagerudd rekommenderar jag att man placerar Gunnarsson utanför båset resten av säsongen: allvarligt talat har han inte förtjänat en enda sekund på A-lagsis ytterligare i år. 

Det här känns obra.

Kommentera