Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1617074

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jag gav järnet på Lulefans läktare indag. Någon stal min orginalhalsduk från 83/4. Känns sjurt men vi vann. Allt är inte tillfylles men får väl blicka framåt utan min långrandiga halsduk. Trots allt, Luleå gar tappat två och tre måls underlägen men Läjkers har tappat 2-0 i matcher
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Anders Klang: Ja, den här vinsten måste man smälta ett tag innan man begriper vad som hände, puh.... Men det gör man så gärna:-)

Liksom delar av match två och större delen av match 3 visade vi i denna match att vi har förmågan att spela ett grymt fint försvar mot Läjkrarna, som inte släpper in dem i vår zon med puck under kontroll utan de måste bara dumpa ned och försöka jaga.

Så länge vi häll det spelet hade vi matchen under god kontroll.

Men vid 2-0 la läjkrarna om stil och började spela desperationshockey, dvs upp och ned, upp och ned, på chans betydligt mer än med ett väloljat system. Det spelet passar läjkrarna och det ger dem chanser, men vi vill inte spela så eftersom vi är mycket säkrare och har större vinstchanser med mer ordning.

Nu släppte även vi på det ordnade spelet och lät spelet bölja men oj hur fel det kan bli för hux flux hade Läjkrarna inte bara reducerat och kvittrat utan t o m tagit ledningen med 2-3! 

Och så fortsatte det matchen igenom. Läjkrarna öste in hela 4 mål på oss och vi var förstås slagna om det inte varit för att även vi hade något att komma med. Vi hade Linus Omark som gått från klarhet till klarhet och idag tog hela 4 poäng efter två mål och två målpass. Och nog märktes det att många lulespelare gillade det här liret, lite oväntat var det inte olle och Klassenlinan, som låg bakom allt i förrgår utan idag Omarklinan bakom 4 av 5 mål.

Vi fixade det allstå, genom att vara bättre än läjkrarna på offensivhockeyn. Men nog känns den chansartad, man vet inte om vi ska släppa in 2, 4 eller 6 mål? Mycket säkrare för oss att kontrollera spelet och inte tillåta så många chanser. Så länge vi haft det utseendet har vi varit klart bättre än läjkrarna, så naturligtvis vill vi ha matcherna dithän.

Men kan vi styra så, kan vi hindra läjkrarnas chanshockey, den som de kommer att försöka få till kontinuerligt i fortsättningen? 

Kan vi det, kan vi vinna denna kvartsfinal.

Kan vi det inte står vi och faller med vår förmåga att själva göra mål framåt och försiktiga som vi tidigare varit har vi inte producerat alltför mycket utan vunnit på att släppa in ännu mindre.

Att vi nu släpper in fyra mål men ändå vinner matchen känns som något som hänt väldigt sällan på senaste decennierna, det är ju 80-talshockey. 

Grejen är också den att läjkrarna numera har koll på det här och vet att om de spelar säkert och kontrollerat - vilket tagit dem till tredje platsen i SHL - så kommer de att försvinna från slutspelet för Luleå kan den konsten och kan den bättre och har tio vunna matcher i rad mot läjkrarna som bevis för det.

Nej, de kommer nog att försöka störa oss, att inte låta oss spela vårt spel, med tufft, fysiskt spel och försök att reta upp oss som de startade med idag och/eller med desperationshockey som ska bölja fram och tillbaka. Visst riskerar de att vi lägger in mål efter mål i så fall, men vad ska de annars göra?

Jaha, det här var en fin dag. Nu har vi knappt 45 timmar på oss att fundera på fortsättningen...

Kommentera