Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1621607

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Man kan väl lugnt säga att det är lättare att bedöma en uppställning efter säsongen än innan... :-)

Jag vill minnas att 2010 års premiäruppställning ansågs mycket svårbedömd. Många allsvenska värvningar där ett par av dessa misslyckats grovt i tidigare försök i högsta serien. Relativt oprövade målvakter och en Niinima i utförsbacken som enda tyngre värvning. Även tränarna gröna på elitnivå. Eftersom vi ju också missat slutspel 2009 var det ju många "experter" tippade oss till kvalserien.

Elias Fälth var det väl till exempel inte många som hade koll på, ändå var han väl runt 28 år.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall: Ja, jag har ju förmånen att i efterhand bedöma facit;-) Hoppas att jag därigenom underskattat Osten och att han värvat fint från Allsvenskan och Pölsan, även om man inser att Eversberg skulle varit bra-att-ha men blev för bra-för-att-ha. Kommer ihåg att Rönnberg lyckades få upp en fin junisback som efter påskrift i stället drog till Chicago och skaffade sig ring:-) Ibland värvar vi FÖR bra.

Nåja. Idag hävdas det att i morgon presenterar Osten Daniel Larsson.

Jag är lite kluven där. Daniel har ju så många år varit så ivrig att attackera Luleå Hockey att han känns nästan som en ökänd brännvinsjournalist från Schtaan 13 mil söder om Luleå. Och därför har jag skrivit en hel del skit om honom. Svårt att dra streck där.

Men jag hoppas verkligen - om det nu stämmer - att Daniel kommer ur den gröna garderoben med en rejäl pudel i så fall. Känns som nödvändigt för att dra streck och tror inte att jag är ensam om den tanken.

Daniel och Mark i så fall? Två f d Djurgårdsvakter som blir vakter i Luleå? Tänka sig. Även om Joel är vår egen Luleågrabb är han förstås ung och det tar sina år för vakter att växa ut. Både Daniel och Mark är ju tämligen färdiga och båda bör kunna leverera på hygglig nivå, chansen att någon gör det på mer än hygglig ökar förstås. 

Är detta sant - och det är det väl - är det förstås en förstärkning för vaktandet. Om det stämmer.

Kommentera