Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1765150

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
• Det är orättvist att vi förlorar!
• Vi har ju så många borta!
• Vi är ju tvungna att ställa upp med en massa juniorer!
• Det är nästan osportsligt av motståndarna att spela med sitt bästa lag!
• Tänker man på vilken otur vi haft, att sakna spelare, vann vi, igen-kligen!

Ja, vad svarar man på sådant?

Kom ihåg att vi talar om ett lag som i åratal haft för vana att köpa en massa skadade spelare i hopp om att "de blir nog friska under säsongen" samtidigt som de inte breddat truppen, "eftersom Apan bara behöver flytta upp några junisar som är väldrillade i robothockeyn och direkt går in och levererar!".

Om de då får som de vill, lira med det lag de önskar men avstå sådana som är skadade och fylla på med sina bästigaste junisar, från "historiens bästigaste farmskola", hur fan kan de i efterhand komma med bortförklaringarna att "det är otur att de inte kan spela med bästigaste lahet", nästan så att motståndarna ska skämmas att ta poäng med sina "överbelastade trupper av köpespelare".

Jag mår illa.

Nu köper de in en Alm som haft långttidskada. Håller han, går han sönder? Vem vet.

Vidare en Möller som ska göra en elektiv skönhetsoperation och också gör det efter beslut av Apan. Oväntat att han är borta?

Hur oskadad var Kyle? Inte oskadad alls. Överraskande.

Alla Apans spelare är bättre och noggrannare tränade av superdupertåmsån och i bättre form och bättre förberedda än alla andra. Ändå går Jocke Lindström ut och spelar 17 sekunder innan han faller och dråsar i backen.

Fläskberget skickas ut för att fuska och bryta mot reglerna men blir avstängd då han upptäcks med fingrarna i syltburken. Oväntat? Det tror jag inte, återfallsförbrytaren stängs ju av med jämna mellanrum. Kallt kalkylerat med, av klubben som sätter en fuskare som lagkapten.

Ortio blir förkyld, Hetta tar ett skott på handleden. Båda borta ett tag. Är det något att gny över? Skador och sjukdomar drabbar alla lag. Utan att de gnäller och åmar och kråmar sig.

Apan petar upp ett lag, dominerat av trasiga köpespelare. Och får spela med en del borta, helt enligt plan.

Bara att gilla läget, vore det ett annat lag.

Men inte Apan inte. Vi har SÅ många juniorer med i laget, det är synd om oss. Igen-kligen ska vi hyllas för att vi har så många junisar med. De andra lagen borde hylla oss! Och skämmas att stjäla pinnar av oss. Vi är ju svensk hockeys framtid!

Jämfört med alla untermench till köpelag!

Hallelujah!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterade två nyheter på hockeyfronten:
• Västerbottensklubben byter tränare!
• Första SHL-klubben som sparkar tränare säsongen 2016-2017!

Och tänkte att de kunde väl ha skrivit ihop dessa två nyheter med rubriken "Apan sparkar CryBert efter 7-1-förlusten mot TV!"

Men det visade sig helt överraskande att det inte handlade om denna självklara nyhet. I stället var det mycket riktigt två olika nyheter: Burkölen sparkar Tommy Jonsson och Öret sparkar Kenta.

CryBert får alltså fortsätta, trots att HV komplett klätt av Apsektens hymlande självförhärligande "Inget problem om vi har någon eller några spelare borta. Det är bara att lyfta upp några junisar som går in och dominerar i SHL eftersom de har värdegrunnnnnnnd."
Uppladdat:

450x300-thumb_492.jpgthumb_492.jpg

Kommentera