Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1802586

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hygglig som jag är undervisar jag Cmore, lärlingen och DIFiplinnämnden i ämnet slewfoot.

Se nedanstående bilder. Fläskberget nr 21 smyger sig upp bakom Mikkelson nr 27. Pucken är inte i närheten ens och domarna ser åt det håll pucken är. Fläskberget utför en medveten och synnerligen farlig och ful slewfoot på Mikkel. När det är genomfört har han hela målområdet för sig själv för att peta in pucken om den kommer i närheten.

Här har vi urtypen på en malign och brottslig slewfoot som borde bestraffas å det grövsta.

Grejen med fläskberget är att så har beter han sig hela tiden. Är det inte en slewfoot han levererar i sådana situationer - där pucken inte finns, men strax kan komma till - så är det crosscheckings eller favoriten 4-5 hugg i mellangärdet på motståndare för att - om motståndaren slår tillbaka - omedelbart kasta sig omkull för att filma till sig en utvisning.

Jan är dessutom stolt över sitt uppträdande och förklarar att han "gör ALLT" för att Apan ska vinna och "fuskar om det behövs" samt hävdar att "det ges och det tas framför målburarna och det får man vara beredd på".

Sanningen är den att fläskberget är ett veritabelt hockeysvin och ett hot mot den hockey som vi alla vill se.

Jag har inte lyckats hitta närbilder från bra vinklar på La Gace-situation, men den nedersta bilden visar resultatet av man-mot-man-situationen med f d Luleåspelaren Everberg, där La Cage lyckats peta undan pucken med sitt klubblad och där bådas överkroppar fallit bakåt och alla fyra benen framåt; en situation från vilken Everberg omedelbart var uppe medan det tog längre tid för La Cage att hämta sig sedan de båda fallit mot isen men med La Cage väsentligen underst.

Kan någon förstå hur den j-a lärlingen och DIFiplinnämnden dömer 2 matcher och böter för både fläskberget och La Cage och jämställer situationerna? Inte jag. Tydligen begriper jag hockey betydligt bättre än lärling och DIFiplinnämnd, inte överraskande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med dig till 100% att DIFiplinnämden är så jävla imkomptenta att de bedömer Fläskberget klart medvetna slewfoot utanför spel på Mikkelsen som likvärdig med Lagacés.
Ser mest ut som Lagacé ramlar och råkar fälla Everberg som dessutom, som du säger, ramlar på Lagacé som förlorar mest på sin klumpighet. Kan inte förstå hur de får detta till en slewfoot.
Men å andra sidan...Cam Abbott blev ju avstängd av DIFiplinnämden mitt i en brinnande kvartsfinalserie mot HuvudtacklarGården 2011 för att han sparkat harmlöst efter pucken i en närkampssituation med en DIFare....på nått vis fick DIFiplinnämnden det till att Cam sparkat efter gårdarens hälsena med uppsåt att kapa den samtidigt som Ölvestad och Nilsson fick huvudtackla Luleåspelare hejvilt utan anmälningar...jösses
Kommentera