Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1803008

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med dig till 100% att DIFiplinnämden är så jävla imkomptenta att de bedömer Fläskberget klart medvetna slewfoot utanför spel på Mikkelsen som likvärdig med Lagacés.
Ser mest ut som Lagacé ramlar och råkar fälla Everberg som dessutom, som du säger, ramlar på Lagacé som förlorar mest på sin klumpighet. Kan inte förstå hur de får detta till en slewfoot.
Men å andra sidan...Cam Abbott blev ju avstängd av DIFiplinnämden mitt i en brinnande kvartsfinalserie mot HuvudtacklarGården 2011 för att han sparkat harmlöst efter pucken i en närkampssituation med en DIFare....på nått vis fick DIFiplinnämnden det till att Cam sparkat efter gårdarens hälsena med uppsåt att kapa den samtidigt som Ölvestad och Nilsson fick huvudtackla Luleåspelare hejvilt utan anmälningar...jösses
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Glädjande besked: Peter hejsanhejsan Andersson slutar som domarbas efter säsongen. Nu ska han ta ett civilt jobb i Karlstad och behöver inte längre smyga med sitt supporterande av Warulfven.

Men nu blir det synnerligen viktigt att en vettig person tar hans plats. En som kan sköta jobbet utifrån förutsättningarna att det handlar om att basa för en servicefunktion där lagen och dess spelare ska hanteras på ett sportsligt rättvist sätt och att dessutom supportrar och media ska ges den information och den kompetens för rättshantering som behövs för att återupprätta respekt för domare och övriga inblandade.

Jag är medveten om att SHLs domarbas inte har mandat för allt detta men positionen är så extremt viktigt för att arbeta för att övriga inblandade rättar till sig och ordnar upp det delvis kaos de ställt till med.

Den enskilt viktigaste uppgiften för en ny domarbas blir naturligtvis att utveckla och implementera en mycket bättre struktur för att rekrytera och utbilda dugliga nya domare att ersätta den tragiska blandning vi nu får stå ut med och som saboterar vår sport. För att lyckas med detta måste han dessutom se till att säkra de resurser som behövs och i mina ögon kan, bör och ska det ske genom att tydliggöra för ligan att de måste avstå en liten del av de 630 miljoner som nu går direkt från Cmore in på klubbarnas enskilda konton.

Jag tar inte ens upp lärlingen eftersom jag förutsätter att när hans ende kompisen försvinner kommer vederbörande skygglappsförsedde intellektuelle eremit att snabbt avtackas med en stor spark i lärlingsrumpan.

Luttrad som man är måste man ju också tänka sig ett värsta scenario. För mig skulle det vara att de promoverar "landets mest erfarne elitdomare" till ny domarbas. Jag talar alltså om herr höjdhoppare.

Mitt förslag om nu en domare ska ta rollen är Vingelflygel. Nu vet jag inte hur han skulle vara som chef, men utifrån domarinsatser, erfarenhet och karaktär skulle jag chansa på honom. Men kanske skulle det bli ännu bättre om de vågade gå utanför det skrala utbudet på zebrasidan. Och varför inte en kvinna i stället för de som uppodlats inom gubbväldet? Kan det bli någon ickezebra skulle jag hälsa Lena Sundqvist varmt välkommen.

Nedan följer en bild på Warulfvens supportklubb Wolfpacks nye ordförande efter säsongen.
Kommentera