Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1810043

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Intressanta bilder, problemet är bara att det inte går att avgöra om malmöklubban verkligen är på spaden eller inte utifrån bilderna.
Bladet kan antingen ha touchat eller missat spaden, det enda vi med säkerhet kan se att det till slut är Sweatt som via benet/höften drar spaden ur händerna på Alsenfelt. Blir ännu svårare att defintivt avgöra nånting om man tittar på bilden som visar när Alsenfelt första gången ser ut att tappa greppet om klubban sas.
När det sker så rör sig malmöklubban åt höger och kan ev ha träffat spaden SAMTIDIGT som Sweatt med säkerhet är den som rör spaden i den rörelse som ändar i att han till sist drar den ur handen på Alsenfelt.
För att ytterligare komplicera bedömningen så finns det ju faktiskt en möjlighet att det är Alsenfelt själv som rör spaden istf malmöklubban och därmed orsakar att spadskaftet rör sig åt höger.
Oavsett en intressant diskussion, minst lika intressant som att ingen verkar ha noterat frånvaron av videokoll på Sandströms mål.
Det föregås ju faktiskt av att han rappar Alsenfelt över benskyddet(?) innan han slår in pucken. Vill därmed inte försöka påskina att du eller nån annan luling vill försöka mörka den incidenten, vill bara visa på hur olika bedömningarna kan vara ibland när det gäller om man ska bestämma sig för att videokolla eller inte
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huge: Du har rätt: det är svårt att säkert bedöma. På första tre bilderna ser vi ju hur Wargs klubblad letar sig under Alsenfeldts spadskaft och klubbladet rör sig åt höger, därtill pressat av att Sweatt avancerar framåt-uppåt.

Men bilderna 4-6 är för mig svåra att tolka på annat vis än att när Wargs klubblad gått under så långt det kan kommer Wargs klubbskaft i kontakt med spadskaftet och då kan inte effekten undvikas, utan Wargs klubba trycker Alsenfeldts klubba utåt. Man ser ju knoppen på spadskaftet röra sig utåt på just de tre bilderna och det sker tydligt precis innan Sweatt kommer fram. Men när Sweatt kommer fram, är det naturligtvis i första hand Swett som pressar utåt spaden och eftersom Alsenfelt inte släpper spaden tappar han balansen och faller pladask.

I mina ögon är det Wargs icke acceptabla agerande med klubben som leder till alla konsekvenser och därför känns det tveksamt att Sweatt och Luleå ska straffas.

Du har säkert rätt i det du säger om det andra målet, har ingen koll själv.

Allt detta med ringningar i det oändliga med målgård icke målgård och knepiga beslut kom när WR implementerades med lärlingen som beslutande med i stort sett oinskränkt makt, därtill utan att underlagen offentliggjordes.

OK för att det blev problem, men med en bättre ordning och ledning skulle man nog ha fått koll på det där ganska snart. I NHL har de valt något annorlunda och inte oväntat har det inneburit att problem är förhållandevis små. Men i SHL har vi lärlingens "tyckanden". My God, när mannen uttalade sig om i Cmore häromkvällen var det oerhört svårt att skilja honom från ett akutfall vid närmaste sjukhus och då inte nödvändigtvis av somatisk karaktär.
Kommentera