Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1810053

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huge: Du har rätt: det är svårt att säkert bedöma. På första tre bilderna ser vi ju hur Wargs klubblad letar sig under Alsenfeldts spadskaft och klubbladet rör sig åt höger, därtill pressat av att Sweatt avancerar framåt-uppåt.

Men bilderna 4-6 är för mig svåra att tolka på annat vis än att när Wargs klubblad gått under så långt det kan kommer Wargs klubbskaft i kontakt med spadskaftet och då kan inte effekten undvikas, utan Wargs klubba trycker Alsenfeldts klubba utåt. Man ser ju knoppen på spadskaftet röra sig utåt på just de tre bilderna och det sker tydligt precis innan Sweatt kommer fram. Men när Sweatt kommer fram, är det naturligtvis i första hand Swett som pressar utåt spaden och eftersom Alsenfelt inte släpper spaden tappar han balansen och faller pladask.

I mina ögon är det Wargs icke acceptabla agerande med klubben som leder till alla konsekvenser och därför känns det tveksamt att Sweatt och Luleå ska straffas.

Du har säkert rätt i det du säger om det andra målet, har ingen koll själv.

Allt detta med ringningar i det oändliga med målgård icke målgård och knepiga beslut kom när WR implementerades med lärlingen som beslutande med i stort sett oinskränkt makt, därtill utan att underlagen offentliggjordes.

OK för att det blev problem, men med en bättre ordning och ledning skulle man nog ha fått koll på det där ganska snart. I NHL har de valt något annorlunda och inte oväntat har det inneburit att problem är förhållandevis små. Men i SHL har vi lärlingens "tyckanden". My God, när mannen uttalade sig om i Cmore häromkvällen var det oerhört svårt att skilja honom från ett akutfall vid närmaste sjukhus och då inte nödvändigtvis av somatisk karaktär.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter i Apboken:

Orkar inte argumentera huruvida detta var rätt eller fel att döma bort (jag har min åsikt) och vem som gjorde vad. Men bara det faktum att vi måste sitta här och kolla bild för bild och ändå inte kan tyda fullt ut vad som händer och hur man ska göra visar att reglerna är helt fel.

Gör om så det är som tidigare, skridskor i målgård = ta bort målet, skridskor utanför målgårt = låt målet stå. Är det kontakt med målvakten men utespelaren är utanför målgården får målisen skylla sig själv som tagit sig ut så långt.

Backar som tvingar in en motståndare i målgård ska ha 2 min för att stävja detta, eller så låter man mål som blir i en sådan situation att stå, t.ex i denna om malmöbacken drar upp klubben och hindrar spelaren så låt målet stå.

Enda sättet att få en enhetlig bedömning i detta. Nu är det bara löjligt och ingen vet exakt hur det kommer att dömas i olika situationer.

Min kommentar: Det bästa sagda och skrivna i den här frågan senaste tre åren.

Därefter bara att jaga på så att man internationellt hänger på.
Kommentera