Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812312

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Hej igen. Kloka tankar och frågor och visar att du vet vad du talar om. Själv är jag ju sedan länge bosatt i Sthlm och har därför dåliga möjligheter att närmare följa junislagen.

Längre tillbaka hade vi ju ett forum på Luleå tekniska, därefter på Luleås officiella där alla Luleåsupportrar samlades och all kunskap fanns tillgänglig. Dåvarande Chrunack stängde det sedan ett malignt troll saboterat Forum och spritt all form av elände där.

Men de flesta drog till Svenska Fans och där fanns under många år ett mycket aktivt Forum (minst i klass med nuvarande Pölsaforum här på snacket) med motsvarande kunskap till glädje för alla. Detta dog (och dåvarande Apforum där också) som följd av attacker av ett annat troll - jag talar om signaturen Yoda här i Apboken, men då kallades han "Sten-Georg" och han har härjat under minst tio olika namn (nu förstår du kanske min intellektuella allergi mot nämnde troll och varför han är livstidsavstängd här i Luleåboken).

Därefter drog många visare till ett Forum som den i Gävle boende "Urken" startade (länk nedan). Där har du den största samlingen kompetenta (men även inkompetenta) lulesupportrar idag. Du finner folk som bevakar träningar för A-laget och junismatcher och allt sådant; inklusive ett antal som tidigare själv lirat junis och ibland seniorhockey för Luleå.

Så om du är djupare intresserad - besök detta Forum och läs och känner du för det så regga dig där. Jag vet ju ungefär hur du uppför dig på nätet och kan garantera att du kommer att bli behandlad med respekt där och även få ta del av kunskap.

Vad jag själv kan tänka från tidigare är väl att det inte varit något överlag imponerande jobb med våra junisar. Ett tag var ju Bulan ansvarig och då var det lite drag; bl a skickade han ut laget med solglasögon på ett byte - eller om det var när han tränade pite? men på senare år var det Skuggan som ansvarade för junisarna och av de synpunkter jag läst var ingen imponerad av hans insatser; för att uttrycka det lindrigt...

Jo, om problem att acklimatisera sig i Luleå. Vi har ju haft många finnar och tjeckoslovaker och där har det överlag gått alldeles utmärkt. Pojkarna Abbott var ju från liten ort i norra Kanada och de trivdes förträffligt med skoter, natur och allt annat. Ryktas ju nu att de båda kanske återvänder för att bosätta sig för gott i Norrbotten och kanske Chris går in sista åren i laget när nu Osten släppt rodret.

Mest bekymmer har det nog varit med folk från Sydbotten. Många har gått utmärkt, t ex Olausson med tjej från Luleå o s v. En som det ofungerade big time med var Simon Hjalmarsson. Våren 2012 när Luleå vunnit serien deminstrerade ju båda Simon och Johan Harju extremt genom att slöa sig igenom slutspelet och vägra spela Rönkenhockey - med följd att vi åkte ut i kvarten mot Gnaget. Hjalmarsson hade ändå lyft till hög elitserie och landslagsnivå hos oss, men när han flyttat av snackade han gladeligen skit om Luleå i pressen och förklarade att "där kan ingen bo om man inte har skoter som enda intresse".

I år har ju laget bara enstaka matcher - t ex när vi mött Apan eller Läjkers (som vi slagit 3/4 möten) gjort sin plikt dvs lirat som Pölsan gör just nu när det gäller ansträngningar för laget från spelarna. men för övrigt har de varit en massa matcher där flera levererar avgörande misttag utan att skämmas eller ids inte följa med tillräckligt uppåt eller nedåt för att bidra till försvarsspelet. Man inser ju att något är fel och gissningsvis kanske att inte nordamerikanerna gått in i laget och gänget, med den extrema latmasken Tim Kennedy som värsta exempel. När man har så j-a många nordamerikaner gäller att få ihop dem och hade vi haft Abbott kvar kanske det grejat sig. När Läjkers tog Gludet för två år sedan var ju en del av hemligheten att nordamerikanerna fungerade så fantastiskt väl tillsammans och för laget till stor del organiserat av Noah Welch som kört bibelmöten med landsmännen etc...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tack för tipset om Luleå-forumet. Jag har en del bekanta som är hardcore Luleå-fans som följer J20 ganska nära och som ofta berömmer interaktionen era fans emellan, och några andra som är ledare i andra J20-klubbar, så jag får ändå en ganska bra bild av J20-serien.
Jag tror inte det är så svårt att få importspelare att trivas uppe i Luleå. Svårigheten som jag pratar är handlar om 15-åringar från t.ex Stockholm som har erbjudanden från olika hockeygym; säg från Brynäs, Leksand, Frölunda och Luleå. Då tror jag det är svårt för Luleå att få den spelaren att välja att spela hos er, pga var Luleå ligger på kartan.
Men er huvudstrategi till hockeygym bör förstås vara att värva från närområdet. Brynäs tar i princip bara in ca 3 spelare om året från andra distrikt än Gästrikland.
Lyckligtvis är Brynäs hockeygym väldigt attraktivt vilket gjorde att vi kunde vinna dragkamper om exempelvis Simon Bertilsson och Johan Larsson - två spelare som väldigt många hockeygym ville ha in. De kommer som bekant från Värmland respektive Gotland, men valde alltså att gå Brynäs hockeygym.
Kommentera