Luleå HF

115474 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812358

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tack för tipset om Luleå-forumet. Jag har en del bekanta som är hardcore Luleå-fans som följer J20 ganska nära och som ofta berömmer interaktionen era fans emellan, och några andra som är ledare i andra J20-klubbar, så jag får ändå en ganska bra bild av J20-serien.
Jag tror inte det är så svårt att få importspelare att trivas uppe i Luleå. Svårigheten som jag pratar är handlar om 15-åringar från t.ex Stockholm som har erbjudanden från olika hockeygym; säg från Brynäs, Leksand, Frölunda och Luleå. Då tror jag det är svårt för Luleå att få den spelaren att välja att spela hos er, pga var Luleå ligger på kartan.
Men er huvudstrategi till hockeygym bör förstås vara att värva från närområdet. Brynäs tar i princip bara in ca 3 spelare om året från andra distrikt än Gästrikland.
Lyckligtvis är Brynäs hockeygym väldigt attraktivt vilket gjorde att vi kunde vinna dragkamper om exempelvis Simon Bertilsson och Johan Larsson - två spelare som väldigt många hockeygym ville ha in. De kommer som bekant från Värmland respektive Gotland, men valde alltså att gå Brynäs hockeygym.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jo, det har du rätt i.

15-åringar har ju som regel andra intressen än hockey och det ingår med all säkerhet i bedömningen till vilket hockeygym man vill söka. Inklusive annat, som närhet hem, och förstås också hur bra rykte hockeygymmet i fråga har, såväl vad det gäller att utveckla bra spelare som att erbjuda en atmosfär där pojkarna trivs.

Som du säger: bland dessa pojkar finns säkert betydligt fler som har svårt att dra ända upp till Luleå än till närmare gym.
Kommentera