Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1844239

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det debila apmonstrumet fick ju byta kalsonger när han fick reda på att Anders Nilsson "bara" räddade 13 av 17 skott i det formidabla skyfallet av högkalibrig kanonad.

Anders, som tidigare ståtade på första plats i NHLs vaktliga med 100% räddningar dalar nu till 91,8% men det innebär att han fortfarande är kvar på övre halvan bland vakter i NHL.

Apmonstrumet är ju så in i Norden avundsjuk på Luleås fantastiska utveckling av vakter under en längre tid, att han ejakulerar så snart något går en luleutbildad vakt emot. Själv utnämnde han ju för något år sedan mApKyss Svensson till att - efter att ha kommit till Apan som knapp 30-åring - av Apan ha utvecklats till en internationell supermålvakt;-)

mApKyss själv hade lika dålig koll, efter att ha hamnat i sekten, och offentliggjorde att han "nu beslutat att gå till NHL" - en plan som gick om intet av det bagatellartade skälet att ingen klubb - vare sig i NHL eller AHL - var ett dugg intresserade av mApKyss.

I stället lurades ett skitlag i KHL att ta in mApkyss. mApkyss plan var att göra en Grizzly. Anders Nilsson kom ju över ett år och levererade >93,5% räddningar i såväl grundserien som i i slutspelet om Gagarin Cup. Han satte ryskt slutspelsrekord i hållna nollor och tog AK Bars ända till final. Och fick därefter erbjudanden från NHL och lirade sig tillbaka via Chicago->Edmonton->St Louis->Buffalo->Vancouver emd ett fint tvåårskontrakt.

Hur har det gått för mApkYss då?

Ja, så där.

Förra året lyckades den internationelle supermålvakten uppnå magiska 89,9% räddningar. Att det inte blev ännu bättre kanske beror på att klubben var tvungen sätta in andra vakter som presterade bättre - helt säkert just i de matcher mApKyss planerat hålla nollan förstås och olyckligtvis.

Klubben är ju ditlurad att ha kvar mApKyss även i år och han har därför fått matcher även denna säsong. Och underbart nog uppvisar han en dramatisk förbättring. På de 12 matcher han lirat i år har han lyckats leverera betydligt bättre med fantastiska 90,1%! Jag pallade inte att gå igenom vaktligan för KHL men han brukar ju ligga på typ plats 60-70 och är väl där nu också.

Imponerande insats av den egna Approdukten mApKyss!
Kommentera