Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1844229

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så hyllas Luleå Hockeys målvaktstränare, ansvarig för junisarna och på hockeygymmet. Vi talar om Linda Blomqvist, dotter till Luleå Hockeys legendariska målvakt Mats Blomman Blomqvist från Skurholmen; mannen baokm den klassiska "Pajalafinten" med vilken han lurade många motståndarforwards som kom helt fria:-)

Linda hyllas bl a av Filip Gustafssom som lämnade Apschtaan och flyttade till Luleå för att tränas av Linda. I stället för att nöja sig med Apans målvakts-"träning" av juniorer som inskränktes till instruktionen "ta pucken".

De allra flesta vakter Luleå utvecklat är ju pojkar från bygden och att vi fått ett sådant fantastiskt material att arbeta med beror ju på "Arvet från Myllys". Under Luleås storhetstid var ju Myllys den stora stjärnan och grabb efter grabb beslutade att bli vakter.

Ta t ex Anders Nilsson, som dessutom hade sin far som gammal elitvakt. Men hur hade det gått om store Anders i stället valt att bli hockeyback eller hockeyforward? Inte osannolikt att han blivit stjärna även då, men nu valde han den betydligt tuffare utmaningen att bli vakt och efter att ha blivit KHLs bäste och nu fått kontrakt för fem miljoner med Vancouver Canucks kan han stå på gränsen till att slå igenom och bli en av de allra största.

Men Luleås fina plantskola för målvakter har också inneburit att andra duktiga talanger söker sig till Luleå som junisar för att få bästa chans att utvecklas. Ta Filip Gustafsson, men också JG. Och nu ryktas det att den störste talangen landet fått fram på tio år - 14-årige Jesper Wallstedt från Västerås - kommer att gå till Luleå.

Man kan bara återigen beklaga att unga Tindra Holm - som förra året tog spaden i en match för Luleås damer och då besegrade man blivande svenska mästarna Damgården med 8-0! - lurades att stanna kvar i Apscthaan när den vidrige parkeringslagsbrytaren och Damlagsnedläggaren Pea hittat på att "nu ska APan bilda ett damlag för att utveckla hdamhockeyn i västerbotten OCH NORRBOTTEN!

Tänk om även Tindra fått chansen att utvecklas av Blommans dotter i stället för att stanna på en plats där man anser att "ta pucken" räcker som utbildning. Eftersom man ändå kommer att köpa målvakter som utbildats och utvecklats av andra. Vilket man gjort under hela sin existens, med sålunda nedsolkade anor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, att läsa apmonstrum uttala sig om hockey är som att be en apa förklara den moderna kaos-matematiken teorem.

Nu har apmonstrumet sidekicken blivit rå-avis på Luleås fantastiska utveckling och leverans av målvakter och han lanserar sina egna osunda tankar om orsaken till att målvaktstalanger söker sig till Luleå.

Som motiv anger han att "Någon utveckling har då inte jag sett hos Filip Gustavsson.".

Nehejne.

Filip kom tidigt fram som talangfull målvakt och när han som 14-åring slutade 9:an skulle han söka sig till ett hockeygymnasium.

Eftersom han inte tidigare fått något utbildning och träning som målvakt tillfrågade han Apan: jag känner ju till att ni inte har någon målvaktstränare för personer under 20 år men kommer det att fortsätta så? I hockeygymmet, bland B-junisar och bland A-junisar närmaste tre åren?

Yep, förklarade Apan. Vi kör som tidigare, dvs med instruktionen "ta pucken!". Det räcker gott.

OK, tack för beskedet, svarade Filip, och sökte sig in till Luleås Hockeygym och till Luleå Hockey.

I vår fina miljö är han nu på fjärde året. Hur har det gått?
• Han har debuterat och sedan etablerats som målvakt för småkronorna i såväl U17 som J18 och J20 och lär vakta svenska målet i VM strax.
• Han debuterade som 17-åring 14 november 2015 i SHL med Luleås spade och blev därmed yngste målvakt genom tiderna. Som 17-åring fick han sedan kontrakt med Luleås representationslag för senior och är sedan dess etablerad SHL-vakt.
• För ett drygt år sedan draftades han redan i andra rundan av Pittsburg Penguins.

Men de där bedrifterna visar, enligt det förvirrade, semi-analfabetiska apmonstrumet ingen utveckling för en målvakt. Hos Apan har de andra indikationer på utveckling. Som att köpa in färdiga målvakter från andra klubbar och därefter utveckla dem till att bli djupt alkoholiserade eller leverera dem till KHL där de kämpar för att rädda 90% av skotten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det debila apmonstrumet fick ju byta kalsonger när han fick reda på att Anders Nilsson "bara" räddade 13 av 17 skott i det formidabla skyfallet av högkalibrig kanonad.

Anders, som tidigare ståtade på första plats i NHLs vaktliga med 100% räddningar dalar nu till 91,8% men det innebär att han fortfarande är kvar på övre halvan bland vakter i NHL.

Apmonstrumet är ju så in i Norden avundsjuk på Luleås fantastiska utveckling av vakter under en längre tid, att han ejakulerar så snart något går en luleutbildad vakt emot. Själv utnämnde han ju för något år sedan mApKyss Svensson till att - efter att ha kommit till Apan som knapp 30-åring - av Apan ha utvecklats till en internationell supermålvakt;-)

mApKyss själv hade lika dålig koll, efter att ha hamnat i sekten, och offentliggjorde att han "nu beslutat att gå till NHL" - en plan som gick om intet av det bagatellartade skälet att ingen klubb - vare sig i NHL eller AHL - var ett dugg intresserade av mApKyss.

I stället lurades ett skitlag i KHL att ta in mApkyss. mApkyss plan var att göra en Grizzly. Anders Nilsson kom ju över ett år och levererade >93,5% räddningar i såväl grundserien som i i slutspelet om Gagarin Cup. Han satte ryskt slutspelsrekord i hållna nollor och tog AK Bars ända till final. Och fick därefter erbjudanden från NHL och lirade sig tillbaka via Chicago->Edmonton->St Louis->Buffalo->Vancouver emd ett fint tvåårskontrakt.

Hur har det gått för mApkYss då?

Ja, så där.

Förra året lyckades den internationelle supermålvakten uppnå magiska 89,9% räddningar. Att det inte blev ännu bättre kanske beror på att klubben var tvungen sätta in andra vakter som presterade bättre - helt säkert just i de matcher mApKyss planerat hålla nollan förstås och olyckligtvis.

Klubben är ju ditlurad att ha kvar mApKyss även i år och han har därför fått matcher även denna säsong. Och underbart nog uppvisar han en dramatisk förbättring. På de 12 matcher han lirat i år har han lyckats leverera betydligt bättre med fantastiska 90,1%! Jag pallade inte att gå igenom vaktligan för KHL men han brukar ju ligga på typ plats 60-70 och är väl där nu också.

Imponerande insats av den egna Approdukten mApKyss!
Kommentera