Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1844271

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, att läsa apmonstrum uttala sig om hockey är som att be en apa förklara den moderna kaos-matematiken teorem.

Nu har apmonstrumet sidekicken blivit rå-avis på Luleås fantastiska utveckling och leverans av målvakter och han lanserar sina egna osunda tankar om orsaken till att målvaktstalanger söker sig till Luleå.

Som motiv anger han att "Någon utveckling har då inte jag sett hos Filip Gustavsson.".

Nehejne.

Filip kom tidigt fram som talangfull målvakt och när han som 14-åring slutade 9:an skulle han söka sig till ett hockeygymnasium.

Eftersom han inte tidigare fått något utbildning och träning som målvakt tillfrågade han Apan: jag känner ju till att ni inte har någon målvaktstränare för personer under 20 år men kommer det att fortsätta så? I hockeygymmet, bland B-junisar och bland A-junisar närmaste tre åren?

Yep, förklarade Apan. Vi kör som tidigare, dvs med instruktionen "ta pucken!". Det räcker gott.

OK, tack för beskedet, svarade Filip, och sökte sig in till Luleås Hockeygym och till Luleå Hockey.

I vår fina miljö är han nu på fjärde året. Hur har det gått?
• Han har debuterat och sedan etablerats som målvakt för småkronorna i såväl U17 som J18 och J20 och lär vakta svenska målet i VM strax.
• Han debuterade som 17-åring 14 november 2015 i SHL med Luleås spade och blev därmed yngste målvakt genom tiderna. Som 17-åring fick han sedan kontrakt med Luleås representationslag för senior och är sedan dess etablerad SHL-vakt.
• För ett drygt år sedan draftades han redan i andra rundan av Pittsburg Penguins.

Men de där bedrifterna visar, enligt det förvirrade, semi-analfabetiska apmonstrumet ingen utveckling för en målvakt. Hos Apan har de andra indikationer på utveckling. Som att köpa in färdiga målvakter från andra klubbar och därefter utveckla dem till att bli djupt alkoholiserade eller leverera dem till KHL där de kämpar för att rädda 90% av skotten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Match om en dryg timme: Buffalo-Vancouver och Markström inleder med spaden, trots att han hade den under 50 av 60 minuter senaste natten svensk tid.

Känns som ett bra beslut. Tror jag. kanske hade det varit lika bra att Anders fått kliva in i hetluften igen, men att vara vakt är ofta ett mentalt uppdrag likväl som ett fysiskt. Och har ska det kännas att gå från att hålla nollan i debutmatchen till att några dagar senare bli bombarderad på det sätt han blev och under 1,5 minut slppa in tre mål dvs i stort sett alla skott han fick då?

Nej. Det är nog bra att han slipper. Tror jag. För det är svårt att veta vad som är exakt rätt. Speciellt när man inte är inpå pojkarna som tränarna är utan ett halvt jordklot därifrån. Har inte koll på Buffalo men vet att Robin Lehner haft lite problem inledningsvis men hoppas att han får ta spaden. Alltid en högtid när en NHL-match har två svenska vakter:-)
Kommentera