Luleå HF

115475 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1853841

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi känner alla villkoren för svensk elithockey sedan expansionen av NHL och KHL inneburit att långt över tvåhundra svenska spelare köpts till dessa områden.

Alla som vill vara kvar i högsta ligan måste rekrytera det de behöver och det gäller inte bara de som exporterat till NHL, AHL och KHL eftersom SHL-lagen också rekryterar från varandra och speciellt de rikare klubbarna i sydbotten har tömt fattigare klubbar i Norrland på deras bästa spelare. Så alla måste rekrytera ersättare. Det är villkoren i modern tid och snacket om köpespelare har vi lämnat bakom oss till innan milleniumskiftet.

Med ett undantag Apan. En klubb som satte som högsta krav att 5 av 10 spelare skulle komma från norra Västerbotten, för att därefter avancera till Elitserien med ett lag som till 95% bestod av köpespelare enligt deras egen definition.

Några år senare lyckades Apan fylla på ganska duktigt med spelare från junislaget; dels eftersom de fick en generation med duktiga junisar från hemstaden; dels efter en aggressiv rekrytering av andra klubbars talanger till egna hockeygymmet/junislaget. Detta lyckades eftersom Apan valde att bearbeta talanger från de andra klubbarna och deras upptagningsområde redan när pojkarna gick på högstadiet; ja ned i 13-årsåldern kontaktades talanger för att flytta till Apan.

Med detta som bakgrund spred Apan en bild av att de minsann var finare än alla andra som \"köpte\" spelare och värst var det när Apan, efter att ha vunnit två SM, mötte Läjkers i final och Apans ledning och tränare kräääävde att alla skulle hålla på Apan eftersom en vinst för Växjö \"hotade svensk hockeys framtid\".

Jag tyckte att det var unkna påståenden med en underton av främlingsfientlighet och numera har även Apan drabbats av att tappa spelare och är tvungna att själv rekrytera köpespelare i stora antal. Så snacket har tystnat.

Men i Apboken fortsätter hatbrottslingen att sprida dessa idiotier och anklagar Växjö som \"köpeklubb\", hatar och hånar eftersom Växjö är så j-a bra i år så han förbereder \"argument\" för att hata Växjö när de seglar hem SHL och sedan SM, vilket de med stor sannolikhet gör.

Då frågar Rytter om Apans \"egna produkt\" Jocke Lindström, och hatbrottslingen kommer loss med ljug; det som för oss andra är känt som s k \"Apsanningar\":

\"När Joakim Lindström lämnade då allsvenska Skellefteå AIK för MoDo i SHL ansågs han av många som svensk hockeys största talang på forwarden i sin årskull. Han ansågs ännu bättre då än jämfört med nu. Men klart att även MoDo ska ha cred för hans utveckling, även om han inte utvecklades fullt ut i MoDo.

En Skellefteåkille med 6 a-lagssäsonger i moderföreningen, som han spelat juniorhockey för i 10 år. Han har alltså representerat moderföreningen under 16 säsonger och han har bott i staden 2/3 av sitt liv.\"

Hatbrottslingen menar alltså att Lindström, som flyttade från Skellefteå när han var 15 år gammal, spelade i Apans junislag från 5 års ålder till 15 års ålder och därför är det Apans \"egna produkt, från egna led\", men hygglig som han är ger han också MooDoo \"cred för Lindströms utveckling, även om MooDoo inte utvecklat Lindström fullt ut\".

Sanningen är följande.

1. Den 15-årige Joakim Lindström vet att Apan är värdelösa på att utveckla hockeyspelare och väljer att flytta till Örnsköldsvik och toppklubben MooDoo; som anses vara världens bästigaste plantskola och \"The Heart of Hockey\".
2. Närmaste 11 åren är han till största delen bosatt i Övik och spelar för MooDoo. MooDoo är då en svensk toppklubb men unge Lindström får ofta plats i Elitserielaget eller, när han inte platsar, lånas ut ibland till allsvenska klubbar som Troja, Sundsvall och Örnsköldsvik. Efter tre år i utveckling i MooDoo draftas han redan i andra NHL-rundan och några år senare drar han över Atlanten för att försöka i AHL och NHL och så småningom KHL.

Men varje sommar när han åker hem, åker han hem till Örnsköldsvik. Övik ÄR hemma för Lindström. Han föddes och var första 15 åren bosatt i Skellefteå men det har han lämnat bakom sig. Några gamla barndomsvänner har han inte kvar, det är bara några släktingar som bor i Skellefteå, han hittar knappt i den lilla schtaan längre. Alla hans vänner bor i Övik som är hans hem i Sverige och allt han kommer ihåg av svensk hockey finns i MooDoo, som utvecklade honom till den hockeyspelare han nu är.

3. Hösten då Lindström fyller 28 år har hans karriär utomlands inte blivit den han hoppats på och det är möjligt att han väljer att återvända till svensk hockey. MooDoo kontaktar Lindström och förhandlar och alla väntar sig att nu kommer Lindström hem till MooDoo, han är ju bosatt i Örnsköldsvik sedan han var 15 år förutom att han senaste åren under vintersäsongen varit i USA, Ryssland och även en kort tid i Kanada.

4. Men hårt satsande Apan sätter in en stöt och öser på Lindström ett guldkantat kontrakt som MooDoo inte har en chans att matcha. I detta ligger också det faktum att Apan gått om MooDoo som toppklubb och allt talar för att den utvecklingen nu fortsätter. Helt riktigt; kommande säsong kommer MooDoo sist i Elitserien, medan Apan spelar final, och under säsongen har Lindström för Apan levererat 60 poäng på 54 matcher!

5. Apan köpte alltså in en färdig toppspelare. De snodde honom från hans hem i Övik och MooDoo som utvecklat honom. Apan skaffade sig en duktig köpespelare och anledningen till att de lyckades sno MooDooprodukten Lindström var att de la fram en jättehög med PENGAR (som de skaffat sig genom landets värsta kommunaldoping). Punkt.




Som faktastöd kommer nu Lindströms hockeykarriär från 15 års ålder till hösten då han fyller 28 år.

Jag lyckas inte finna Apan på listan, men så ägnar jag mig inte heller åt Apsanningar…

1999-00
MoDo Hockey J18 J18 Allsvenskan 9
MoDo Hockey J18 Playoffs 8
MoDo Hockey J20 SuperElit 10
Sweden U17 (all) International-Jr 4

2000-01
MODO Hockey J18 J18 Allsvenskan 2
MODO Hockey J18 Playoffs 4
MODO Hockey J20 SuperElit 8
MODO Hockey J20 Playoffs 2
MODO Hockey SHL 10
MODO Hockey Playoffs 7
Sweden U18 WJC-18 6
Sweden U18 (all) International-Jr 16

2001-02
MODO Hockey J20 SuperElit 10
MODO Hockey SHL 42
MODO Hockey Playoffs 14
IF Troja-Ljungby Loan Allsvenskan 3
Sweden U19 (all) International-Jr 7
Sweden U20 (all) International-Jr 9

2002-03
MODO Hockey J20 SuperElit 2
MODO Hockey SHL 29
MODO Hockey Playoffs 6
Örnsköldsviks SK Loan Allsvenskan 2
Sweden U20 WJC-20 6

2003-04
MODO Hockey SHL 15
IF Sundsvall Hockey Loan Allsvenskan 2

2004-05
MODO Hockey J20 SuperElit 2
MODO Hockey SHL 37
Syracuse Crunch AHL 13

2005-06
Columbus Blue Jackets NHL 3
Syracuse Crunch AHL 64
Syracuse Crunch Playoffs 6

2006-07
Columbus Blue Jackets NHL 9
Syracuse Crunch AHL 50

2007-08
Columbus Blue Jackets NHL 25
Syracuse Crunch AHL 49
Syracuse Crunch Playoffs 13

2008-09
Iowa Chops AHL 21
Phoenix Coyotes NHL 44
San Antonio Rampage AHL 3

2009-10
Torpedo Nizhny Novgorod KHL 55
Sweden EHT 3
Sweden (all) International 5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sanningen verkar korrekt...utom punkt 1.

Sanningen var att han VILLE spela i Skellefteå AIK och då i seniorlaget(var väl tillräckligt talangfull för det också)...om nu inte tränaren Roland Stoltz var emot att ha en liten fjunig tonåring i laget...tillåmed hans pappa Lennart(som tidigare var burvakt i laget plus att han tillhörde ledarstaben vid guldet -78 å efter det sportradioreporter) bönade å bad om att grabben skulle få spela...men Rolle var obeveklig...det var punkt 1:s sanning...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och Rytter totalt knäcker Green Yåååda och hans mindre begåvade Sidekick så det skriker om det...än en gång X-D
Kommentera