Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1853976

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sanningen verkar korrekt...utom punkt 1.

Sanningen var att han VILLE spela i Skellefteå AIK och då i seniorlaget(var väl tillräckligt talangfull för det också)...om nu inte tränaren Roland Stoltz var emot att ha en liten fjunig tonåring i laget...tillåmed hans pappa Lennart(som tidigare var burvakt i laget plus att han tillhörde ledarstaben vid guldet -78 å efter det sportradioreporter) bönade å bad om att grabben skulle få spela...men Rolle var obeveklig...det var punkt 1:s sanning...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: tack för att du bidrar med kunskap som vanligt. Till skillnad från de ljugande monstrumen i Apboken.

Ser inte att det begränsar mitt budskap, snarare att det nu kan beskrivas ännu mer korrekt☺️

Att Pappa Lindström var jounalist visste jag men hans breda apbakgrund kände jag inte till. Om det nu inte bara var så att Lindström ville att sonen skulle bli berömd rekordhållare, kanske deras (troligen korrekta) bedömning var att Jocke inte skulle få någon vettig utbildning bland appojkar, apjunisar och an deras tränare utan skulle han bli kvar hos Apan måste han upp i A-laget i Division 1, som serien hette då.

Väl i MooDoo fick ju ynglingen köra för B- och A-junisar första säsongen innan han släpptes fram i A-laget i Elitserien. Helt klart bättre utbildning för Jocke på alla nivåer med internationellt berömd junisutbildning hos dåvarande svenska topplaget MooDoo.

Yngste spelare någonsin i ettan/allsvenskan är sedan ett par veckor Oskarshamns Emil Andrae med 15 år 9 månader. I SHL har tio spelare debuterat mellan 16 och 16,5 års ålder inklusive Robin Kovacs, två gånger vald till bäste junis.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Intressant men det är ju också en sanning att han hade en himla massa år på sig att komma tillbaka till Skeå betydligt tidigare än vad han gjorde. Jag tycker att Jocke Lindström är lika mycket egen Skeåprodukt som t.ex. Malte Strömvall skulle vara en egen Luleåprodukt om han började spela för Luleå igen vid 27-28 års ålder...dvs ingen egen produkt alls då han fått all sin väsentliga utbildning hos andra klubbar. Vad hjälper klubbarna egentligen dig med före 15 års ålder? Du har dina föräldrar att tacka för allt i det stadiet av din hockeykarriär.

Sedan kan jag bara hålla med Rolle Stoltz. Vem sjutton skulle släppa in en 15-åring som knappt hamnat i puberteten i A-laget och detta under en tid då hockeyn var betydligt mer fysisk än den är idag?
Kommentera