Luleå HF

115790 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1856159

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att nu har man tagit ut den preliminära truppen för småkronorna inför VM.

Som förstemålvakt har vi Luleå Hockeys Filip Gustafsson. Som väntat. Senaste tio åren har ju småkronornas spade vanligen tagits av Luleå Hockeys vakt.

Vidare har vi Isac Lundeström förstås; en egen produkt från egna led, nu etablerad sedan länge i SHL i laget som släpper fram junisar och som gick ut offentligt i media oc bad att de phula gubbarna i Apan skulle lägga av med att sitta och ringa honom i lönndom med "komse, komse, komse..." eftersom han förklarat att han skulle bli kvar hemma i Luleå.

Men det stannar inte där.

Vidare har vi backtalangen Jesper Sellgren, f n MooDooist men som vanligen välunderrättade källor förklarar redan ha bestämt sig för att gå till Luleå.

Och så Tim Söderlund, som faktiskt var Apa till 14 års ålder men då drog han och spelade i Clemens ett år innan han sökte sig till Luleås hockeygymnasium och Luleå Hockey. Ett gott val, skulle det visa sig, för Luleå utvecklade honom till landslagsman för småkronorna. Då köpte Apan tillbaka honom. I Apan fick han direkt spela i SHL-laget så det om något visar att han var färdig och inte kom från eller utvecklades av Apans junisgäng; nej, den viktiga utvecklingen för Tim, den fick han i Luleå.

Sedan har vi Jacob Olofsson, f n i Timrå, men kom dit från Luleå Hockey.

Fem spelare med Luleåanknytning i Småkronorna. Signalerar med gult-svart-röda fanfarer en av landets starkaste junistrupper numera. Det behöver vi ju bara se på ställningen i J18 Norrna och J20 Superelit för att inse.

När det gäller Apan är läget prekärt. Storlögnaren i Apboken vill räkna in Moverare, som kom till Apan när han var 14 och drog när han var 15. Nejdå, någon aputbildning har han knappast fått. Vidare vill man ha med Tim och Filip men si det går inte. Vederbörande har viktigaste utvecklingsåren i Lulwå Hockey. Sedan vill galningen räkna Brännström, född och uppvuxe 100 mil från Apschtaan, således från bygden, enligt Apsanning.

Den ende Apa som är med är alltså Linus Lindsröm men han är ju knappt junis längre, eftersom han fyller 20 den 8 januari; vete fan om det fortfarande pågår då. En senior, i stort sett, och det är den ende som Apan levererar. Dessutom lär han ryka i kommande gallring.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter avbrott för CHL - inget jag gnäller över - nu dags för avslutningshockeyn före jul och för Luleås del handlar det om dubbelmöte med Pölsan.

Pölsan är ju kanske det lag som genom åren mest frekvent opassat Luleå och vi räknar ju med att det upprepas nu. Visserligen har Pölsan haft stora problem inledningsvis i serien men typiskt nog har man kommit igen, just innan det är dags för möten med Luleå, så det blir väl som vanligt.

Vidare får Pölsan tillbaka ett koppel tidigare skadade nyckelspelare, precis när de ska möta oss, medan vi däremot har Patrick Cehlin fortsatt borta.

Cehlin. En härlig spelare, en forward i toppklass som med sin skicklighet, energi och inställning att gå rakt mot mål precis hade kommit loss och öst in mål under senare tid är skadad och Luleå mörkar varför.

Men ryktena säger hjärnskakning. Cehlin är ju tidigare drabbad av hjärnskakningar och förra säsongen spolierades av det skälet, så mycket att Rögle inte ville teckna nytt kontrakt med honom och inget annat lag i SHL heller. Förutom Luleå, och det har visat sig bli en lyckträff.

Till dess att vi mötte Apan. Vad hände? Följande:

Situation framför apmålet och Cehlin är i närheten. När det hela runnit ut i sanden - eller rättare: på isen - tycker Apan wingerli att det är en god idé att klippa till Cehlin i ansiktet med klubban och blodet sprutar.

Cehlin trycker till WIngerli lätt med klubben över övre bröstkorgen för att markera att han inte var så lycklig efter Wingerlis överfall. Ingen hård träff alls, men vad gör WIngerli:
1. Han filmar att "aj så ont det gjorde, kastar huvudet bakåt, filmande att han blivit träffad i huvudet - vilket han inte blivit.
2. Och direkt efter börjar han mata slag på Cehlin.
3, Det här pågår ju alla Apmatcher. Så snart det är en avblåsning framför mål slår de med klubbar på motståndare, följt av att alla Apor kastar sig fram för att slå och bulta och brottas och allmän skit.

Vi har årets mest misslyckade zebror i matchen - blahazebrorna från Älvsbyn och Boden som två matcher i rad står för horribla aktioner som bara kan förklaras med att de "minsann ska visa att de inte dömer FÖR Luleå trots att de är norrbottningar".

Så hur beslutade nollorna nu? Efter Wingerlis highsticköverfall med blodvite, följt av såväl filmning som nytt överfall för slagsmål?

2+2+2+2 på Wingerli?
5+2+2+match på Wingerli?

Nej.

2 på Wingerli.
Samt 2 på Cehlin!

Helt jävla sjukt och en sådan magnifik skandal att dessa zebror borde åkt åt helvitte efter en sådan katastrof - speciellt efter vad de gjort i övrigt under de två apmatcherna.

Samtidigt som Wingerli borde ha vevats av Cmore som skulle kräääävt anmälan till Difiplinnämnden för Wingerlis uppvisning av en hel lista av utvisningar på några sekunder, inklusive attack mot huvudet på Cehlin som nu är borta för hjärnskakning igen med oviss utgång.

Men det gällde ju gullenuttelaget Apan så "TV-domaren" Cmore sket förstås i det.

Fy fan, man vill kräkas.

Och vi får möta Pölsan utan Cehlin...vinner Pölsan de här två matcherna är det plötsligt uppe i samma poäng som Luleå Hockey. Vi är i detta nu på slutspelsplats 6, men kan mycket väl dråsa ned till plats 10, strax ovan strecken, efter de två matcherna.

Ja, det är ödets onani.
Kommentera