Luleå HF

115790 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1856099

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic:
Ja det är väl det enda man kan anmärka på att han ibland är onödigt konfliktsökande i kommentatorsfälten, men det verkar ha upphört helt de senaste åren. Kanske flyttat till kvitter då.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Just det. Som du säger har vi missat att ta upp Sveriges kommande öden i sparkbolls-VM.

Tyskland, Sydkorea och Mexiko i Sveriges grupp.

Tyskland är naturligtvis klara som de alltid är oberoende av vilka motståndare de har i gruppspelet. Så det gäller att bli bäst av de tre andra, annars blir det hemresa.

Chanserna är goda för Sverige, verkar de flesta mena. Medan jag tycker det luktar Olle Nordin-vibbar. Sydkorea i sitt mästerskap för några år sedan var ju tämligen omöjliga att rå på och nu, i första matchen, riskerar vi ju att de kommer ut som unghingstar om våren. Och sedan verkar alla tro att Mexiko består av folk sittande mot väggen med en jättesombrero över skallen med allmän mananainställning. Jag har ju varit botsatt i Mexiko i omgångar, sammanlagt bott där mellan ett halvt och ett år och har följt deras landslag. Som ofta varit j-t bra men vars chanser raserats av oflyt eller av mygel och de har definitivt varit värda en mycket hög placering något av de VM som spelats på senare tid, dock utan att det hänt. Men kanske nu? Tycker att de där två lagen - som experterna betecknar som närmast ofarliga - mycket väl kan ge oss sådana upplevelser som vi varit med om tidigare när vi inte fått låna boll och i efterhand knappt förstått "vad var det som hände"?

Luktar lite 1-2, 1-2, 1-2 igen...

Sedan detta om Zlatan. Om han är oskadad, i form, och ändrar sig och vill vara med...så är det klart att han SKA vara med.

Vad är det för j-a mediadrive om att "svenska folket röstar nej" i form av en uppdriven låtsaskonflikt av tabloidnissar som vill att det ska raaaaasas.

Vi gick inte till VM när Zlatan var med på senare tid, nej. Men det berodde ju på att kyckling-Hamren inte kunde göra sitt jobb eftersom han var paralyserad av att fundera på om han kunde be Zlatan om en autograf. Och inte gjorde sitt jobb utan under alla år sket i fyrbackslinjen som var ett såll som fick mApKyss svensson att verka internationell supervakt. Tänk om Hamren lagt en timmes funderande på vår usla ftrbackslinje och letat riktiga backlås. Granen fanns ju, men Hamrin pallade inte trycket.

Skulle Zlatan gå med nu, skulle han få göra det för en roll i ett lag där en massa andra spelare och lagspelet var överordnat. I stället för Hamrens puerila "långa bollar på Bengt"-"strategi".

Och så att möta Brasilien - om vi nu skulle gå vidare... ja, det ser ju stängt ut. Å andra sidan lirade ju damlandslaget i sparkboll Gludfinal senast, efter att ha slagit ut den ene övermäktige motståndaren efter den andra.

Men då handlar det förstås om ett landslag som kan få en signerad cykel, när herrarna är värda bilar.

Läste att i armboll har damerna och herrarna samma dagersättning för landslagsspel. Efter initiativ av spelarna i herrlandslaget.

Där har ni något att lära er av, sparkbollare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att nu har man tagit ut den preliminära truppen för småkronorna inför VM.

Som förstemålvakt har vi Luleå Hockeys Filip Gustafsson. Som väntat. Senaste tio åren har ju småkronornas spade vanligen tagits av Luleå Hockeys vakt.

Vidare har vi Isac Lundeström förstås; en egen produkt från egna led, nu etablerad sedan länge i SHL i laget som släpper fram junisar och som gick ut offentligt i media oc bad att de phula gubbarna i Apan skulle lägga av med att sitta och ringa honom i lönndom med "komse, komse, komse..." eftersom han förklarat att han skulle bli kvar hemma i Luleå.

Men det stannar inte där.

Vidare har vi backtalangen Jesper Sellgren, f n MooDooist men som vanligen välunderrättade källor förklarar redan ha bestämt sig för att gå till Luleå.

Och så Tim Söderlund, som faktiskt var Apa till 14 års ålder men då drog han och spelade i Clemens ett år innan han sökte sig till Luleås hockeygymnasium och Luleå Hockey. Ett gott val, skulle det visa sig, för Luleå utvecklade honom till landslagsman för småkronorna. Då köpte Apan tillbaka honom. I Apan fick han direkt spela i SHL-laget så det om något visar att han var färdig och inte kom från eller utvecklades av Apans junisgäng; nej, den viktiga utvecklingen för Tim, den fick han i Luleå.

Sedan har vi Jacob Olofsson, f n i Timrå, men kom dit från Luleå Hockey.

Fem spelare med Luleåanknytning i Småkronorna. Signalerar med gult-svart-röda fanfarer en av landets starkaste junistrupper numera. Det behöver vi ju bara se på ställningen i J18 Norrna och J20 Superelit för att inse.

När det gäller Apan är läget prekärt. Storlögnaren i Apboken vill räkna in Moverare, som kom till Apan när han var 14 och drog när han var 15. Nejdå, någon aputbildning har han knappast fått. Vidare vill man ha med Tim och Filip men si det går inte. Vederbörande har viktigaste utvecklingsåren i Lulwå Hockey. Sedan vill galningen räkna Brännström, född och uppvuxe 100 mil från Apschtaan, således från bygden, enligt Apsanning.

Den ende Apa som är med är alltså Linus Lindsröm men han är ju knappt junis längre, eftersom han fyller 20 den 8 januari; vete fan om det fortfarande pågår då. En senior, i stort sett, och det är den ende som Apan levererar. Dessutom lär han ryka i kommande gallring.
Kommentera