Luleå HF

115790 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1856270

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Just det. Som du säger har vi missat att ta upp Sveriges kommande öden i sparkbolls-VM.

Tyskland, Sydkorea och Mexiko i Sveriges grupp.

Tyskland är naturligtvis klara som de alltid är oberoende av vilka motståndare de har i gruppspelet. Så det gäller att bli bäst av de tre andra, annars blir det hemresa.

Chanserna är goda för Sverige, verkar de flesta mena. Medan jag tycker det luktar Olle Nordin-vibbar. Sydkorea i sitt mästerskap för några år sedan var ju tämligen omöjliga att rå på och nu, i första matchen, riskerar vi ju att de kommer ut som unghingstar om våren. Och sedan verkar alla tro att Mexiko består av folk sittande mot väggen med en jättesombrero över skallen med allmän mananainställning. Jag har ju varit botsatt i Mexiko i omgångar, sammanlagt bott där mellan ett halvt och ett år och har följt deras landslag. Som ofta varit j-t bra men vars chanser raserats av oflyt eller av mygel och de har definitivt varit värda en mycket hög placering något av de VM som spelats på senare tid, dock utan att det hänt. Men kanske nu? Tycker att de där två lagen - som experterna betecknar som närmast ofarliga - mycket väl kan ge oss sådana upplevelser som vi varit med om tidigare när vi inte fått låna boll och i efterhand knappt förstått "vad var det som hände"?

Luktar lite 1-2, 1-2, 1-2 igen...

Sedan detta om Zlatan. Om han är oskadad, i form, och ändrar sig och vill vara med...så är det klart att han SKA vara med.

Vad är det för j-a mediadrive om att "svenska folket röstar nej" i form av en uppdriven låtsaskonflikt av tabloidnissar som vill att det ska raaaaasas.

Vi gick inte till VM när Zlatan var med på senare tid, nej. Men det berodde ju på att kyckling-Hamren inte kunde göra sitt jobb eftersom han var paralyserad av att fundera på om han kunde be Zlatan om en autograf. Och inte gjorde sitt jobb utan under alla år sket i fyrbackslinjen som var ett såll som fick mApKyss svensson att verka internationell supervakt. Tänk om Hamren lagt en timmes funderande på vår usla ftrbackslinje och letat riktiga backlås. Granen fanns ju, men Hamrin pallade inte trycket.

Skulle Zlatan gå med nu, skulle han få göra det för en roll i ett lag där en massa andra spelare och lagspelet var överordnat. I stället för Hamrens puerila "långa bollar på Bengt"-"strategi".

Och så att möta Brasilien - om vi nu skulle gå vidare... ja, det ser ju stängt ut. Å andra sidan lirade ju damlandslaget i sparkboll Gludfinal senast, efter att ha slagit ut den ene övermäktige motståndaren efter den andra.

Men då handlar det förstås om ett landslag som kan få en signerad cykel, när herrarna är värda bilar.

Läste att i armboll har damerna och herrarna samma dagersättning för landslagsspel. Efter initiativ av spelarna i herrlandslaget.

Där har ni något att lära er av, sparkbollare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Inte den värsta gruppen men knivig, hamnar man med Tyskland känns det allt som om man kämpar om andraplatsen. Nu minns jag inte så mkt av Italien - vm mer än att jag såg andra halvlek mot Costa-Rica vilket var mästerskapsdebut för min del. Men Janne skall förhoppningsvis göra det bättre. Sen kan jag inte tycka att det är ett fiasko även om vi skulle åka ut, i VM stöter man ofta på rätt bra lag. Trinidad Tobago/Costa Rica undantaget;)

Kollade snabbt igenom mexikos trupp och där finns en hel del rätt intressant namn framåt, som man sett i förbifarten då man var mer intressrad av fotboll för en 7-8 år sen. Nyckelmatchen är mot Sydkorea, då blir det dessutom lite press på mexikanerna om det förlorar mot Tyskland. Zlatte bör självklart vara med om han vill, tror han skulle passa bra i laget dessutom. Han har inte gjort mål i ett VM så det borde vara motivation nog. Får man inte honom har man dessutom en spelare av högre kvalite i varje lagdel. Victor Nilsson-lindelöf/Emil Forsberg/Slatte, Victor kanske inte är där än riktigt men spelar man i ManU så finns där iaf nåt.

Men men till dess händer det en andra spännande saker JVM/OS/Slutspel och kval till SHL som såklart har lika stor dignitet:)
Kommentera