Luleå HF

115790 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1856282

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Yep om kvalet; blir det inte nu hoppas jag det blir Ölen eller Timrå - allt i syfte att återetablera Norrland med gärna 5 lag i högsta serien; räknar då bort Pölsarna eftersom Gävlarna sedan lång tid arbetat för att räknas som svealänningar isf norrlänningar och lyckas väl så småningom. Eller olyckas, beroende av hur man ser på saken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Problemet är väl att SHL Inte vill ha upp fler lag från Norrland, deras våta dröm skulle jag tro är att det nordligaste laget är Brynäs...
Mitt förslag är att SHL skulle indelas i nord och syd, typ KHL/NHL modell, det finns definitivt spelar underlag för detta med tanke på hur många utlänningar som spelar i HA/SHL...
Varav att varje lag ska ha 5st junisar i laget...
Men det som sätter käppar i detta hjul är att då måste nuvarande SHL lag dela med sig av bla. CMore pengarna och det går ju inte..
Ta nu tex Asplöven som dock spelar i div1 har nu även de likviditets problem och spelarna är fria att gå redan nu!!, Pantern tvivlar jag på lyckas finta sig igenom ännu en gång!!, Oskarshamn det är ju Pär Känttäs nya skötebarn som han bygger på minimal juniorverksamhet och 11-13st inlånande spelare i A-laget!!

Fortsätter det så här så finns det på en 10års period för få lag i HA!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Den "internationelle supermålvakten" mApKyss Svenson, självproklamerat NHL ready, har slagit till igen!

Häromdagen fick han faktiskt ta spaden en knapp period och kastade in två puckar på elva skott - och det var exakt vad som behövdes! Nu har han totalt i KHL släppt in 148 mål på 1478 skott och ligger därmed på <90% räddningar.

Han låg ju nyss på för honom onaturliga >90% men genom en imponerande snabb insats är han åter där han hör hemma.

Helt klart funderas det nu i NHL om man har råd att köpa in "sållet" för att ersätta Craaford, Quick eller andra, i jämförelse med den internationelle supermålvakten, plantor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Olyckas definitivt! Iom att det är 14 lag i högsta serien bör det iaf finnas plats för 5 lag.
Kommentera