Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1857338

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja det hade jag också kunnat köpa...även om jag hade tyckt att tvåan på Lundeström hade varit mycket hårt dömt då han bara petade med klubban helt ofarligt mot axelskyddet medan Clark överdrev något enormt efteråt och stalkade domaren med att visa upp sina tidigare utslagna tänder. Clark förtjänar en avstängning enligt mig och även Sjödin som är så fruktansvärt enögd att han försvarar det där äckliga beteendet. Vad kommer härnäst från Brynäs? Tackling axel mot axel och låtsas få smällen i huvudet och åter igen visa upp tänder som slogs ut för flera år sedan? Det är en hårfin skillnad på hur osportsligt man kan bete sig. Sjödin idiotförklarar sedan sig själv genom att försvara sin spelares taskiga skådespelartalang. Verkligen alla såg vilken urusel filmning det där var från Clark på grund av att det var huvudmatchen på CMore.
Brynäs går verkligen just nu en väg som jag avskyr och tror kan förstöra hela SHL om de inte blir stoppade och tar död på allas hockeyintresse, plus att det inte hjälper Brynäs varumärke att spelare som Markström, Järnkrok, Rödin och nu även Clark är så brutalt osportsliga och förstärker eller rent av filmar utan någon skam i kroppen. Dra Sjödin i örat och var ett föredöme istället för att för att försvara det här jävla skitbeteendet som kan döda hockeyintresset för många som inte vill se Serie A-tendenser i SHL.

För att sammanfatta det hela....en hårt dömd tvåa på Lundeström hade varit ok då hans klubba petar på axelkåpan men Clark borde ha åkt på minst 2 minuter för filmning, plus flera matchers avstängning och böter för sitt osportsliga beteende då vi alla vill ha bort detta vidriga beteende från SHL. Brynäs går tyvärr inte i fronten för att få bort detta då tom Sjödin är en cyklop utan dess like.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Att hoppa på en annan föreningen som du skriver är något en ung pojk skulle skriva inte en vuxen nyanserad person, Clark förstärker hela situation alldeles rätt men det är ju inget signifikativt för Brynäs och jag tror man måste höra alla fronter för att få ett perspektiv på hela situationen.

Så länge som domarna ofta blundar för ständiga rapp, småslag mot kropp och klubba, småslashar mot benskydd och viftande med klubbor allt högre upp på kroppen så kommer fler situationer att diskuteras i all evighet. Detta var inget matchavgörande på något sätt och det var något dumt bara, precis som när vissa griniga spelare som ser förlusten nalkas vill ge en annan spelare en känga en del gånger väldigt fula kängor.

Det kanske slutar med att alla spelare få ha en bur runt huvudet när de spelar för dessa höga klubbor upp mot ansiktet ser jag i flertalet av matcher även i HA.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Clark förstärker situationen något, det håller jag med om. En tvåa för filmning? Nja, knappast i det momentet. Det som känns lite ruttet är när han åker fram till domaren och pekar på tanden. Där och då tar hans vinnarskalle över det sunda förnuftet och han visar brister i sportsmanship....

Ditt inlägg känns ju väldigt onyanserat och känslostyrt. Du tar Clarks agerande till rent löjliga proportioner och det går att ana att mantrat ”1-12” och en skopa bitterhet ligger bakom... Sansa dig istället! En osportslig grej av en motståndare som inte påverkade matchutgången det minsta. Hade det stått 2-2 och Brynäs avgjort på detta PP så hade jag kunnat förstå frustrationen. Att Sjödin twittrade som han gjorde kan ju tolkas på många sätt. Han menar nog att sådana situationer uppstår väldigt ofta i matcherna och att inget var unikt i detta fallet samt det faktum att man ryggar tillbaka huvudet i en slags reflex att skydda sig själv.

Clarks skådespel när han pekar på tanden är pinsamt, det är vi väl överens om. En avstängning för det? Känns tveksamt men okej då, agera för att statuera exempel. Men max en match...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, det är verkligen fruktansvärt. Kan nästan jämställas med Hedmans karriärdödande tacklingar. Att förstärka en situation för att dra fördel av ett powerplay. Fullkomlig skandal. Det här måste nog vridas några gånger till i pressen innan det kan släppas. Jag röstar för två minuters utvisning för filmning, 3 matchers avstängning och 4 år i finkan. Det här är ju ett otroligt stort problem i SHL och inte minst i Brynäs, som verkar ha präntat in det som en del i verksamheten och i uppfostran av morgondagens brynäsare. Sist det talades om Brynäs och filmningar var väl i slutspelet för 4-5 år sedan då Järnkrok var inblandad i en liknande situation. Filmningarna fullkomligt haglar...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Alltså. Jag blir fan förbannad när jag läser din skittext om Brynäs och vilken väg du påstår att vi går. Förstöra SHL, ta död på allas hockeyintresse etcetera etcetera blahablaha.

Vad fan menar du egentligen? Att Brynäs är ett lag som satt filmning i system för att vinna fördelar? Det är lika idiotiskt som att påstå att Luleå satt i system att huvudtacklas för att vinna fördelar.

Rätta mig gärna om jag har fel, men jag vågar påstå att ni har säkert dubbelt så många avstängningar för huvudtacklingar som vi har tvåminutare för diving.

Vad är farligast för sporten? Tackla sönder karriärer eller åka på en tvåa för filmning?

Det var ta mig fan det dummaste jag läst på länge, Daddeh. Och då läser jag även inlägg i saikboken.
Kommentera