Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1865143

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh:
Håller på och funderar lite över ett tänkbart Modolag nästa säsong, vad säger ni om Rydahl? Finns det någon potential i den grabben, antar att ni inte förlänger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Håller med om tidigare beskrivning av Rydahl. Tror han skulle vara en bra värvning för er där han troligtvis skulle få mer istid och en mer framträdande roll. Jag gillar Rydahl, han står alltid upp för sina lagkamrater, men jag ser hellre någon av våra juniorer ta hans plats till nästa säsong. Jag hoppas han skriver på för er och gör succe :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
När det gäller det jag skrev tidigare för att visa att Luleås puck var över linjen.

Se följande länk, speciellt sekund 23-32.

Man ser till att börja med hur pucken dansar in över vänster sida av mållinjen och när man nu vet att den samtidigt står på högkant och snurrar inser man att redan där är den över mållinjen.

När den senare kommit över några decimeter till höger om målstolpen snurrar den fortfarande och då kastar sig JG bakåt och lägger handsken på pucken och i en vispande rörelse för han den ut ur målet. Men man ser när han lägger handsken på pucken - och därefter kommer handsken som följande av hans rotation att föras en decimeter in i målet innan rotationen börjar åt andra hållet.

Det betyder alltså att även JG förpassade pucken klart in i målet innan han kastade ut den.

Tyvärr kan jag inte visa upp den repris där man snett bakifrån ser hur pucken på högkant snurrar; den har SeMer inte släppt tyvärr.

Inget som helst tvivel om att pucken var över mållinjen.

Nu var det ju inte ens nödvändigt förstås.

Det som var nödvändigt var att videokontrollen skulle visa att
PUCKEN VAR DEFINITIVT ALDRIG ÖVER MÅLLINJEN.

Kunde videokontrollen iNTE ge ett sådant bevis; dvs kan de inte säkert fria eller fälla från videon...

DÅ STÅR DET TIDIGARE DOMSLUTET OM MÅL KVAR.

Därom finns inget tvivel.

Vi pratar om att "situationsrummet bedömde" men nu är det inte så. Det är höjdhopparen och den andre som själv stått och tittat på bilderna på iPad och fattat beslutet.

Och naturligtvis såg höjdhopparen till att det blev ett beslut som bryter mot reglerna, i syfta att ge Frölunda och Frölundapublken stöd och regelvidrigt fälla Luleå.

Det har höjdhopparen gjort förut i Scandal-I-Analium.

Och det är helt enkelt för j-t att höjdhopparen inte får sparken.

Min tolkning är att hans agerande är acceptabelt, eftersom det sker mot Luleå. Vi kan nog tänka oss andra klubbar som, om de drabbats, skulle ha lett till höjdhopparens snabba förpassande till historiens skräphög.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo, du har nog rätt men iofs har Rydahl givits de chanser han givits eller inte givits, beroende på vad Bulan i övrigt haft i truppen utan att helt kunnat påverka det själv. Det kan ju innebära att Bulan sett sig nödgad prioritera att köra vissa spelare för att sedan droppa dem. När så sker är det möjligt att det finns en plats för Rydahl.

Övergripande är väl Rydahl en tuff och fysisk spelare som mycket väl kan vara produktiv också men där han behöver få chans med rätt kamrater för att det ska visa sig. Hos oss har han ju mest fått brunka. Han är ju fortfarande ung och kan säkert tänkas ta ett steg till och bli riktigt bra.

Är övertygad om att går han till MooDoo blir han en förstärkning och får han position i bästa linor kan det hända att han får ett riktigt genombrott på seniornivå. Skulle Bulan kört Rydahl-Olle-Cehlin hade det genombrottet kanske/troligen blivit i Luleå.

Men troligtvis har du rätt. Man har inte sett så mycket av Rydahl alltså men emellanåt har han gjort fina insatser och imponerat.

Mest imponerad blev jag faktiskt av att han stod upp emot en av Bibicarna och inte alls förlorade den kampen:-)
Kommentera