Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1913804

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Appselut!

Anders med alltså 93% räddningar och i förra matchen 97% dvs har nu snittet 95% vilket placerar honom som nr 5 på listan över NHL-vakter där han bl a har Miller och Luongo framför sig, då de hållt nollan men bara haft spade 1-1,5 period.

Jättekul att Anders fått en sådan fin start i år - hans andra med Vancouver - eftersom han i fjol - efter jättefin säsong innan med Buffalo, kom lite på mellanhand och låg efter Markan om spaden. Markan har även han startat bra så det blir en fin och fortsatt spännande svensk vaktjakt i Vancouver.

Mer trist från den fronten är att Elias Pettersson, som målade vackert igen, snurrade upp en Floridaback så det stod härliga till och denne back ilsknade till och överföll Elias som hämnd, varpå Elias fick bryta matchen med en sannolik hjärnskakning. Vancouverforwards förklarar efter matchen att serien är lång och de kommer att möta Florida igen och att hämnd kommer. Inte trevligt men, tror jag, nödvändigt att de som delar ut våldsamma attacker är medvetna om att de får igen.

Som jag gärna skulle se att fulspelarna highsticking och SWIN-gerli skulle få betala för de otaliga jockar de utdelat och vanligen kommit helt undan med, inte ens blivit utvisade.

När det gäller highsticking tror jag att han är galen på riktigt, när det snurrar till mellan öronen på honom är han just vad Petter Lasu Nilsson bara var verbalt.

swin-gerli är möjligen snäppet värre och utdelar jockar ännu mer medvetet - såg honom i fjol åka runt jagande motståndare som hade puck och i ett och samma byte han ha dela ut två jockar genom att smälla till oförberedda motståndare i ansiktet med klubban. Fy fan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det var väl en av anledningarna varför Jocke Lindström aldrig blev nått internationellt...hans utdelade "Jockar" i NHL bidrog med dyngstryk bytet efter och därför kunde inte hans fula tilltag löpa ostraffade och han själv blev osynlig.
På SHL-nivå fungerar han bra men internationellt ett skämt.
Synd bara att han hann å en adept i SWIN-gerli så vi får se mer av dessa "Jockar"...USCH
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Är nu på alvaret på södra Öland och inatt låg jag på loftet i stenladan och följde NHL-matcherna med Luleåintresse, men för trött för att skriva då.

Och det är mycket man får följa. Förutom Isac och Anders var även Lucas Wallmark i farten när hans Carolina spöade Minnessota med 5-4, och i Ottawa tog Christian Jaros passningspoäng när man slog Los Angeles med 5-. Pistol Pete f n i Bruins AHL-lag och vi hoppas att även han kommer tillbaka till NHL snarast.

Slutligen fick som väntat inte Filip Gustafsson bli med Ottawa, men knepigt nog skickades han till ECHL-laget, bara för att direkt vända upp till AHL där han i natt debuterade och med 94-95% räddningar bidrog till att man vann med 6-2.

Sedan har vi förstås Luleås export till NHL-laget Chicago med två ringar, och numera i Arizona; Niklas Hjalmarsson. Duktig kille, som alla som Luleå exporterar. En rejält egen produkt, från egna led i Luleåblygden...med apmått mätt.
Kommentera