Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Forum

2696867 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Osj02: Ojojoj ja det var ju också ett sätt att se på saken
Bara sista 60 sekunderna slapp de undan 3 st 2’or
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
SKAIK tycker man har domarna emot sig, inte det första laget som har det cyklopögat på sig!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Kollade andra perioden nu i finalen när jag hade lite tid över
Ska troligen inte se nästa period man tappar sugen när inte domarna blåser för alla regelbrott och spelförstörande moment

Räknade under enbart andra perioden till 16 missade utvisningar på enkom hemmalaget, merparten var interference, hakning och slashing

Undra på att det är svårspelat
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Du tror knappast att vikten kommer att avgöra finalserien? Säger du så eftersom du har fakta att stödja dig på eller handlar det om Dunning-Krugereffekten kanske?

Luleå har redan presenterat centrarna Eeyu Koivistoinen och Albin Lundin. Dessutom påstår lokalmedia att Anton Levtchi är klar och att förhandlingar förs med bland annat Mathias Bromé och Simon Åkerström. Vidare cirkulerar som vanligt många andra förslag och påstådda försök bland supportrar med oklar relevans (avseende rykten, alltså, inte supportrar.....nja, det gäller nog både-och).

Luleå kommer nog att fortsätta lyfta in våra duktiga junisar dessutom. Isac Hedqvist är ju inne i truppen sedan i fjol, men troligen kommer också hans linjekompisar Jacob Ihs Wozniak och kanske också David Granberg med. Och backen Oliwer Sjöström ligger bra till.

Men helt klart är att en förstacenter jagas.

Lyckas man landa en riktigt bra förstacenter och dessutom förbättra backsidan (eventuellt drar ju Sellgren till Schweiz) där man själv skulle vilja se kanske t.o.m. två förstärkningar: en stor, stark, defensiv pjäs men också en back som kan smälla in skott från blå.

Ja, får man även de tre sista kan nog Luleå utmana i toppen i år. Annars.... men man kan väl utgå från att vi definitivt inte gör om bravaden från senaste två åren - att gå in i säsong och sakna 2-3 man, som man påstår ska komma in så småningom men sedan kommer inget.

Jag tror i alla fall att vi kommer att ta oss in bland topp sex. 2020 skulle vi ha vunnit SM men slutspelet blev inställt. 2022 var vi bara kanske en snedträff i från SM. Men när vi nu har turen att ha Limpan Omark hoppas man verkligen att vi kan komma med ett lag som kan utmana medan vi har honom kvar på toppnivå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Verkar som att Vennergren fått lite kalla fötter och vill tända en gnista hopp för Röglet.

Nu kommer han ut med att "Men jag tror att rätt lagkapten kan göra skillnad genom att leda på isen, men framförallt vid sidan om.
Och även om jag fortfarande har Rögle som favoriter, så tror jag att Jonathan Pudas är spelaren och största hotet att välta det tipset."

Kanske inte är helt råkört för Röglet då?

Fast man ska också komma ihåg att Vennerpöl gärna tippar det ena ien artikel och det motsatta i en annan artikel, för att när slutresultatet står klart kunna hänvisa till passande artikel för att förklara "Det var ju det jag sa tidigt!"
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Tror knappast att vikten kommer att avgöra finalserien.
Måste säga att du lägger ner mycket tid för att klaga på SAIK.
Skulle vara lite intressant att höra hur du ser på möjligheterna för Luleå att få ihop ett slagkraftigt lag till nästa säsong.
Omark är en av seriens bästa spelare, men han har knappast så många säsonger kvar på toppen.
Känns som att det är nästa säsong som gäller om ni vill få ut max av honom.
Går det några rykten i Lule om några vassa nyförvärv?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kollade lite på Apans och Röglets trupp i slutspelet (ej speciellt på vilka som spelat alltså, bara trupperna). Hur många spelare har lagen som väger över 87 kg?

APAN
Name Position Height Weight
Lindholm, Max RW 187 94
Granberg, Petter RD 190 93
Lindberg, Oscar CE 183 88

RÖGLET
Name Position Height Weight
Bichsel, Lian RD 197 103
Lesund, Erlend LD 190 95
Everberg, Dennis RW 193 95
Davidson, Brandon LD 188 95
Abols, Rodrigo CE 193 94
Sandin, Linus CE 185 92
Sundsvik, Albin CE 189 92
Kapla, Michael LD 183 91
Bowlby, Henry LW 188 89
Ferguson, Brady CE 183 88
Bengtsson, Anton CE 186 88
Tambellini, Adam CE 193 88

Män mot möss. Jag tror att mössens strategi att spela fult och låtsas vara faaaarliga är dömd att misslyckas. Som Abols snyggt markerade vid slutsignalen senast.

Chris Abbott visste vad han gjorde när han rekryterade ihop Röglets trupp.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Gewe: Om han nu hör vad andra säger - risken finns ju att de tystas när Wennersohns ljudliga snarkningar modell motorsåg rullar över pressläktaren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
"Med tre sekunder kvar av matchen välte hemmalagets backbjässe Petter Granberg omkull 81 kilo Daniel Zaar framför målet. Men det fysiska spelet fortsatte även efter slutsignalen. Då rök Granberg och Rodrigo Abols ihop i ena sarghörnet. – Han går på Zaar, så jag får bryta in. Jag är lika stor som han. Zaar är inte i hans viktklass, säger Abols. Det var viktigt att markera, anser den store letten som, precis som Granberg, väger 93 kilo.

Trevligt att läsa:-)

Man är ju störd av att aporna spelar fult och fegt. Härligt att någon markerar och säger i från. Fulingen Granberg är ju tyngst hos Apan, som för övrigt väsentligen består av folk neråt 80 kg, som dock fulspelar mot icke förberedda motståndare, gärna i ryggen; samt mopsar när de är flera mot en.

Röglet har ju fem spelare runt 100 kg och alltså betydligt mer fysik att sätta in än de fula småaporna. Mycket fint att se Abols ställa upp för laget och markera för ful-Granberg, som nedan räddades av zebrorna sedan Abols plockat av honom hjälmen och var beredd att spöa upp fulingen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ja dom säger ju att man kan lära sig språk genom att ha det på i bakgrunden medans man sover men "Kuken Står på Mats Vennerolsson tror nog det gäller ishockey också, uppenbarligen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Gewe: Underbart, Gewe! Ju mindre man vet om ett ämne, desto vanligare att man inbillar sig kunna ämnet.

Ett fenomen man möter på supportersidor ”Jag sa ju för flera månader sedan att klubben borde köpa in stjärna XX och stjärna YY!! Det har man inte gjort och nu ser vi hur det blivit!! Varför gjorde de inte som jag sa?? HUR SVÅRT KAN DET VA?? Avgå alla!!

Väl känt inom högre undervisning. ”Det här kan verka lätt, men vänta till jag förklarat det…”.

När det gäller Vennerö brukar han motivera sin erfarenhet och kompetens med att han ”bevakat området” i 40-50 år.

Men, som vi alla vet, skriver han aldrig något som får en att tro att han sett matcherna. Det är mer historiska betraktelser och gissningar baserade på att han tittat på tabellerna och matchresultaten typ. Rätt säker på att de enda eventuella matcher han följer på plats spelas på Hovet eller i Globen, och då har han intagit en bastant arbetslunch/middag innan med riklig mat och än mer dryck. Vilket innebär att han somnar rätt snabbt på pressläktaren och får väckas när arenan töms efter match.

Från början visste han alltså inget om hockey och, eftersom han sovit sig igenom alla matcher han eventuellt tagit sig till, har han inte lärt sig något. Men intalar sig att han har ”bevakat området” i 40-50 år och därför måste han vara expert, juh.

Ett fint exempel på en extremt uttalad Dunnig-Kruger effekt.

Men så har vi detta med att han så konsekvent har fel. Hur kan det komma sig? Ofta handlar det ju om 50:50 så man tycker ju att även en blind höna borda gissa rätt varannan gång. Men inte Vennergrus, inte. Han ”lyckas” ju alltid ha fel och man undrar varför.

Jag tror att det kan bero på att han ändå finns i sammanhang där folk talar hockey, sprider information och bedömningar. Och att det då framkommer tydliga slutsatser.

Men då tänker Vennerman att ”De har säkert fel. De vet ju inget. Troligen blir det tvärtom. De borde ju jag veta, som ”bevakat området” i 40-50 år.”

Sedan inträffar det att profetior uppfyller sig själva.

Ett lag får reda på att de tippats vinna av Vennersjö, och eftersom de vet hur det då brukar gå, tappar de allt självförtroende och underpresterar.

Samtidigt som det av Vennerhög tippade sämre laget klistrar upp hans påstående i omklädningsrummet, inser sin chans, knyter näven, kommer sig samman, gör sitt yttersta och – vinner förstås.

Oraklet på Blaskan har talat!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Hur kan en man förstå sig på så oändligt mycket hockey (tror han iallafall) men ändå lyckas på något sätt ha fel i allt han spår.

Dunning-Kruger effekten är det närmaste jag kan komma på som enkelt förklarat hans kunskapsnivå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
björn power: Jag ser det. Tidigare har han endast skrivit "vem ska kunna stoppa Röglet" vilket han - i vanlig ordning inte låtsas om när han ska påstå att "det var ju det jag sa" - för nu tar han ett steg till och förklarar att "Jag har fortfarande Röglet som favoriter."

Ja, det var kul att följa Röglet under detta slutspel. Men nu är det över. Nu vet alla hur det kommer att gå. Sedan Vennervatten kommit ut ur prognosgarderoben. Bara att gratulera Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Vennerö har kommit med domen, tippar RBK så det blir alltså guld till pojkarna i gruvan..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Apan vinner första finalmatchen med 1-0.

Sammanlagt känns det dock som att Röglet är det bättre laget och nu har de båda känt på varandra.

På måndag är det match igen i Aparenan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
34 sek kvar, tek hos Apan, tidut av Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
4.16 kvar, 1-0 för Apan. En retur studsar på en rögletrumpa ned till linuslindström som lyckas hänga pucken.

Nu handlar det bara om förstörarhockey från apan.

1.37 kvar tek hos Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
9 min spelade av tredje, fortfarande 0-0. Båda lagen trycker på framåt för att avgöra, men kämpar hårt för att förvara sig och därför inte lätt att komma fram till större chanser. Väl med puck i anfallszon är Röglets forwards snabbare och passningssäkrare medan Apans chanser mest består i att chansa med skott förbi täckande röglare.

Övergripande är det Röglet som mest ägt spelet och känts starkare. Men 0-0 i den här matchen och åtta min kvar av tredje, så kan det förstås sluta hur som helst.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
0-0 efter två perioder med skotten i andra 9-17 vilket illustrerar att Röglet haft mer av spelet under perioden. Och detta trots att viktiga f d Luleåspelaren Dennis Everberg saknades drygt halva perioden eftersom plasten på hans skridsko gått sönder.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Apan får PP och det är efter en tveksam för att inte säga rent felaktig utvisning. En Röglare en halv meter från sarg med apa emellan - de fightas om puck - och röglaren trycker Apan mot sargen, Apan träffar inte sargen hårt eller med besvärlig kroppsdel. Men plötsligt kollapsar han oförklarligt som en kollosmpå lerfötter.

"boarding" tycker zebrorna, och i så fall skulle du kunna döma för detsamma typ hundra gånger per match minst.

Röglet städar av Apans PP lika lätt som Apan städade av Röglets i första perioden.

Efter sitt BP kommer Röglet med flera fina minuter anfall i apzon, och är nära måla.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
bisterfinnen: "slutspelsnivå" påstås det, men nog undrar man vilken hockey som gäller när man ser fulgranberg stå och crosschecke liggande spelare i ryggen gång på gång på gång utan åtgärd från zebrorna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Skrämmande att domarne tillåter spelförstörande aperier redan från början. Det bådar inte gott.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
0-0 efter första perioden med skotten 9-9.

Apan vaknade efter att ha levererat starkt BP och sedan har Apan haft det mesta av spelet. Trycker på högt i Röglets zon och de lyckas inte komma åt att spelvända, samtidigt som Apan har lätt att försvara sig sedan de vunnit puck i egen zon. Senare delen av perioden en helt del apa med puck i Röglets zon och de kommer fram till enstaka riktigt bra chans.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
5 min kvar av perioden, Apan har kommit igång bättre efter sitt lyckade BP. Nu kommer man fram högre och svårare för röglet att komma in i apzonen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Utmärkt BO av Apan, Röglet kom åt sämre offensivt än i 5 mot 5.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
En röglare fintar sig in i slottet och en apa sliter tag i honom för att hindra skottchans.

Vilket innebär att det blir PP för Röglet efter 10.38, Röglet har skotten 0-6 hittills.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
7,5 min ytterligare spelade och fortsatt som inledningsvis. Röglets forwards snabba, aktiva och passningssäkra och har haft lös puck med kamp framför apmåålet flera gånger nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
4 min spelade, Jämnt förutan att Apan druttat i egen zon flera gånger vilket givit Röglet några chanser på mål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Dags för nedsläpp i SM-finalen Apan-Röglet.

Hur ska det gå?

Just nu känns det helt omöjligt att veta och tippa.

Vi får se vad som händer sedan pucken släppts.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Nej, Vennergolv har än så länge undvikit att uttala sig och därmed sabotera SM-finalen.

Däremot kom fem andra av Trasans expert - samtliga självutnämnda - ur ur garderoben idag och 3/2 trodde på Röglet.

Men det betyder ju föga, så länge inte Oraklet på Trasan låtit sitt Omen falla.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Jag läste aftontrasan idag men hittade inte vad wennerholm gissar. hoppas han tror på röglevinst
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Tråkigt att höra. Beklagar.

Ja, Apan tog sig till final igen. Jag tittade på game seven slött, tyckte båda lagen var dåliga. Men kommentatorer och självutnämnda experter menade att apan var riktigt starka och stängde ned Fiskrenset totalt och utnyttjade sedan de pp de fick.

Vi får se. Svårt att veta hur apan står sig gentemot Röglet. Som du säger har ju Röglet svept både serieettan och serietvåan men hur det spel Röglet kommer med passar mot Apan vet vi nog inte förrän det blir match. Kan Apan stänga ned Röglet?

Spännande att få reda på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Jag har inte varit så intresserad sista dagarna på hockey, vi fick tyvärr dödsfall i familjen i början på veckan. Såg dock halva matchen igår. Hoppas givetvis att SAIK vinner finalen, men jag är glad att Rögle gick till final, det skulle inte kännas lika bittert att förlora mot dem jmf med Växjö. Det skulle vara historiskt att som 9a i tabellen besegra ettan, tvåan och trean i slutspel. Men, hoppas SAIK sätter stopp...
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Nu hoppas att Rögle slår vårt rekord att bli obesegrade i ett slutspel samt göra en otrolig dubbel i att bli 9:a och vinna SM guld med 14-0 i matcher.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
4-1 i tom kasse med tre min kvar.

Röglet får möta Apan i final.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Zappaholic: De faller som glädjekvinnor under avlöningstider, aporne, vilket de strategiskt förberett efter förra matchen då de gnydde ihjäl sig på zebrorna, fast det bara handlade om att bröderna jonnsön kommit ut med psykbrutuppträdande i första bytena. Och visst lyckas de, 3 PP för Apan, 0 för Fiskrenset. Men vackert är det inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Finns inte en skråma i ansiktet på Lindström. Han ser glad ut i båset också. Konstigt efter det brutala överfallet..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Apan har ett cv som Fiskrenset kanske kan dra nytta av...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Ja, du har rätt, det var svagt av mig. Jag gör ett nytt försök.

Linuslindström har ett helt perfekt utseende, t ex om han valt att bli rånare. Inget vittne skulle kunna beskriva hans utseende juh.

Två PP för Apan, inget för Fiskrenset. Två PP-mål och därför 3-1. Och så jättegnället när en apa slår klubban på fiskrensarklubba och lyfter den mot eget ansikte, mjuk träff, se nedan.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: omogen kommentarer om någons utseende Sven. Bättre kan du...
Linus Lindström är lätt AIK:s mest underskattade spelare, gör aldrig en dålig match. Ser lovande ut inför tredje perioden, men som gammal AIK-supporter är man van att inte ta ut något i förskott.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Roligast idag var ändå när publiken skanderade FEM FEM FEM och höll upp sex fingrar 😂🫣
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
PP Apan och liniuslindström - med ett utseende som gör att hans hockeyutveckling inte störs av flickor eller sådant - studsar in 3-1.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Osannolikt låg kvalitet på den "hockey" man får se i SM-semifinal game seven, ackompanjerad av "nya och prepubertala medgångarhemmasupportrar" som tränar att följa uppdraget att "skrika så snart en apa går i isen, oberoende omständigheterna".

Mycket tråkigt att se. Synd att dessa båda lag tog bort grundseriens överraskningar - hade varit mycket mer underhållande med Trottoaren-Pungen.

...gäsp...Zzzzzzzzzzz....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Zappaholic: Så kallad "uppsökande utvisning": en klassiker bland apor, lanserad av den lille swingerlig som ofelbart fixade sådana PP i varje match där det handlade om uddamål i slutminutrar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
bisterfinnen: Ha ha ha ha ha ha, underbart! Det vill man se. Man borde fan åka till aparenan någon natt och hissa den j-a tomma stolen i taket!

För övrigt hatar jag att höra den j-a reklamen som är helt sjukt okunnig om hockey - finns det något lag som INTE har hemmapublik att tacka är det ju just Apan. Mycket opassande. Jag slår av ljudet inom 1-2 sekunder när sådant skit kommer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Det låter gångbart:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
2-1 efter första perioden. Upphetsade kommentatorer, t ex travexperten från Västerbotten och Sanny, som under slutspelt tycks ha blivit mjukt aprunkande igen typ "det finns ingen situation där man inte kan hitta på att berömma apa för", ganska trist att höra.

Själv tycker jag det är en rätt usel hockey av Hawaiikaraktär där framför allt Tömmens och Strömwall visat vacker hockey, annars är det mest skit. Tyvärr.

Skrämmande att ett av dessa två lag ska få möta Röglet i SM-final.

Själv är jag på väg ur min fjärde Covidinfektion, tradigt, men inte mer än så. Till skillnad från min första Covidinfektion, men då utsattes jag ju, immunologiskt oskyddad, för den tidigare och betydligt värre primära varianten från Wuhan eftersom jag befann mig i epicentrum när pandemin exploderade i Sverige.
Kommentera

2696867 · »