Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1914893

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: He he, och Swikegård gillar "det är häääääärligt med män som visar känslor".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeyligans Al Capone - Jörgen Lindgren - fick sparken och många menar att "det var orättvist, Lindgren har bara följt de instruktioner han fått och han har lyckats utomordentligt bra".

Jag håller inte med.

Hockeyligan har bl a genom att spela under täcket med SeMer haft en ytterst obehaglig agenda i flera år och de horribla besluten av ligan har löst av varandra.Ligan har gjort allt vad den kunnat för att "stänga" SHL och se till att lagen under ska ha så liten chans som möjligt, helst ingen alls, att ta sig upp. Vidare har man satt helt orimliga krav på arenor i de städer som avancerat till SHL, och med SeMer har man accepterat att förstöra svensk elithockey genom att tömma arenorna eftersom man då lyckades fixa miljarder till SHL-klubborna medan allsvenskar och div 1-klubbar för småskit. Och slutligen har man högaktningsfullt skitit i vad målgruppen - klubbarnas medlemmar, supportrar och åskådare - velat. Bara SHL fått stålar att bekosta representationsmiddagar som "marknaden" tycks kräva.

Men vad kräver målgruppen? Ja, se listan här:

• Gör det lättare att åka ur och gå upp i SHL respektive Hockeyallsvenskan
• Låt endast sportsliga kriterier avgöra vilka som får chansen att gå upp i seriesystemet
• Riv upp alla krav på arenakapacitet för att få spela i respektive serie
• Utred en ihopslagning av SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan till en enda organisation som kan arbeta för hela svensk elitishockey istället för bara sina egna klubbar
• Ge landets hockeysupportrar mer konkret insyn och inflytande i svensk ishockey

Krav, som vi alla utan vidare skriver under på, enligt min bedömning.

Och vilka står bakom dessa krav? Ja, följande:

Järnkaminerna (Djurgården)
Supporterklubben (Södertälje)
Brynäs Support (Brynäs)
Goa Gubbar (Frölunda)
The Wolfpack (Färjestad)
North Bank Supporters (HV71)
White Lions (Linköping)
Luleå Fans (Luleå)
Redhawks Support (Malmö)
Faleijs 1935 (Mora)
Angel Island Army (Rögle)
North Power (Skellefteå)
Timrå IK Supporterklubb (Timrå)
Lakers Lakejer (Växjö)
14-3 (Örebro)
Black Army (AIK)
Red Lions (Almtuna)
Green Devils (Björklöven)
BIK Support (Karlskoga)
Black Bugs (Karlskrona)
Leksand Superstars (Leksand)
Lumberjacks (Modo)
Blue Front Support (Oskarshamn)
Black Panter (Pantern)
Gröna Brigaden (Tingsryd)
Hästen Fanz (Vita Hästen)
Rödblåa Fans (Västervik)
VIK Support (Västerås)

Det är alltså den kompletta målgruppen - supportrar av samtliga lag i SHL och Allsvenskan - och jag menar att när så viktiga personer uttalar sig, då SKA SHL lyssna och i princip följa instruktionerna. Även om det påverkar tillgången till fria representationsmiddagar med överflöd av mat och dryck.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så tar vi upp två faktorer som skämmer ut SHL-hockeyn. Jag talar om
1) Aprunkarzebrorna Öhlund-Björk från Älvsbyn-Boden
2) Highstickings utbildning av jocke-utdelande apor
3) Fläskbergets utbildning av filmar-apor

Igår tog Apan emot Djurgårn hemma och torskade med 0-5. Detta trots att de myglat sig till med de kända aprunkarna-zebrorna Öhlund-Björk, som gjorde sitt "bästa" för att tillfredsställa den fåtaliga appubliken (som av TV-bilderna att döma uppskattas till typ 2000 personer, trots att Apan med en Apsanning påstod sig ha haft 4 149), samt "leverera" för den hemliga summa de säkerligen mottagit under bordet.

Under första perioden "fixade" aprunkarzebrorna hela 2x3=6 minuters PP för Apan, mot 0 för Djurgårn. Gårdarna sket i det och gick ifrån till 0-2 efter den perioden och gled vidare iväg. Med sex minuter kvar av matchen och stabil DIF-ledning fick aprunkarzebrorna chansen att "korrigera" siffrorna något, då de kunde avstå från att råblunda för en ful jocke, utdelad av zebra som fick 2+2 minuter; och sedan såg mygelsiffrorna inte lika jävliga ut.

En av "utvisningarna" som aprunkarzebrorna tog för att ge Apan PP var efter sex minuter av första perioden. Då hade DIF precis blivit fulltaliga, efter att ha försvarat sig med box under den första DIF-utvisningen som aprunkarzebrorna utdelat.

Det var DIF-spelaren Sebastian Collberg som åkte ut för hakning. En hakning som var så "ful" att den hakade apan Filip Berglund åkte omkull eftersom båda hans ben av okänd anledning tappade kontakten med isen.

Nu har situationsrummet tittat närmare på situationen och det visar sig, inte oväntat, att det handlar om en filmning. Berglund är nu anmäld till DIFiplinnämnden och kommer förstås att bli fälld. Tyvärr är ju maxstraffet för filmning 5 000 kr vilket Berglund helt klart kommer att åka på. Personligen skulle jag gärna se att straffskalan modifieras så att dessa filmande Apor stängs av för sina försök att fuska och bryta mot sportslighet och spelets idé.

Jag har senaste åren visat upp hur Fläskberget utvecklat sina filmningar på just detta sätt: att kasta upp benen i luften för att åka omkull på isen och därigenom lura domarna att visa ut en motståndare, vilket de nästan regelmässigt omedelbart gör. När man går igenom sekvensen ruta för ruta ser man hur tydligt som helst att det saknas anledning till att Fläskbergets ben tappar kontakt med isen; dvs det saknas annan anledning än att Fläskberget medvetet lyfter på benen för att falla.

Och detsamma har ytterligare Apor börjat pyssla med senaste åren, med all säkerhet tränade och instruerade av en lagkapten som erkänt att han filmar, fuskar och ljuger för att "fixa" utvisningar på motståndare. Häromdagen var det ju köpespelaren Pudas som höll på att kämpa med en motståndare för att bryta in framför mål och Vips! åkte Pudas högerben - som var helt opåverkad av något - upp i luften varpå Apan fick spela 4 mot 3 i förlängning, eftersom zebrorna tog ut motståndaren.

Och igår var det Berglund, apan från egna blygden, som gör en "fläskis". Se länken; den är inte snygg.

Jag har totalt ledsnat på att aporna levererar jockar och fläskisar, därtill instruerade av highsticking och Fläskberget som båda har för vana att toppa utvisningsligor, trots att de oftast kommer undan med sitt mygel eftersom CryBerts aprunkarkompisar Swikegård och Sanny sätter tryck på situationsrumsmyglare lärling och matchzebror.

USCH! TVI VALE!
Kommentera