Luleå HF

115790 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1914935

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeyligans Al Capone - Jörgen Lindgren - fick sparken och många menar att "det var orättvist, Lindgren har bara följt de instruktioner han fått och han har lyckats utomordentligt bra".

Jag håller inte med.

Hockeyligan har bl a genom att spela under täcket med SeMer haft en ytterst obehaglig agenda i flera år och de horribla besluten av ligan har löst av varandra.Ligan har gjort allt vad den kunnat för att "stänga" SHL och se till att lagen under ska ha så liten chans som möjligt, helst ingen alls, att ta sig upp. Vidare har man satt helt orimliga krav på arenor i de städer som avancerat till SHL, och med SeMer har man accepterat att förstöra svensk elithockey genom att tömma arenorna eftersom man då lyckades fixa miljarder till SHL-klubborna medan allsvenskar och div 1-klubbar för småskit. Och slutligen har man högaktningsfullt skitit i vad målgruppen - klubbarnas medlemmar, supportrar och åskådare - velat. Bara SHL fått stålar att bekosta representationsmiddagar som "marknaden" tycks kräva.

Men vad kräver målgruppen? Ja, se listan här:

• Gör det lättare att åka ur och gå upp i SHL respektive Hockeyallsvenskan
• Låt endast sportsliga kriterier avgöra vilka som får chansen att gå upp i seriesystemet
• Riv upp alla krav på arenakapacitet för att få spela i respektive serie
• Utred en ihopslagning av SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan till en enda organisation som kan arbeta för hela svensk elitishockey istället för bara sina egna klubbar
• Ge landets hockeysupportrar mer konkret insyn och inflytande i svensk ishockey

Krav, som vi alla utan vidare skriver under på, enligt min bedömning.

Och vilka står bakom dessa krav? Ja, följande:

Järnkaminerna (Djurgården)
Supporterklubben (Södertälje)
Brynäs Support (Brynäs)
Goa Gubbar (Frölunda)
The Wolfpack (Färjestad)
North Bank Supporters (HV71)
White Lions (Linköping)
Luleå Fans (Luleå)
Redhawks Support (Malmö)
Faleijs 1935 (Mora)
Angel Island Army (Rögle)
North Power (Skellefteå)
Timrå IK Supporterklubb (Timrå)
Lakers Lakejer (Växjö)
14-3 (Örebro)
Black Army (AIK)
Red Lions (Almtuna)
Green Devils (Björklöven)
BIK Support (Karlskoga)
Black Bugs (Karlskrona)
Leksand Superstars (Leksand)
Lumberjacks (Modo)
Blue Front Support (Oskarshamn)
Black Panter (Pantern)
Gröna Brigaden (Tingsryd)
Hästen Fanz (Vita Hästen)
Rödblåa Fans (Västervik)
VIK Support (Västerås)

Det är alltså den kompletta målgruppen - supportrar av samtliga lag i SHL och Allsvenskan - och jag menar att när så viktiga personer uttalar sig, då SKA SHL lyssna och i princip följa instruktionerna. Även om det påverkar tillgången till fria representationsmiddagar med överflöd av mat och dryck.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det som jag undrar om hockeyligan är vilken/vilka den finns till för? För klubbarna? De MEDLEMSÄGDA klubbarna?

Klubbarnas medlemmars intressen borde vara detsamma som hockeyligans intressen, men det finns uppenbarligen en stor konflikt där.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Spot on, bra inlägg Sven!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilssons winning streak tog slut i natt, då Winnipeg Jets vann med 4-1 och Anders - med 87,5% räddade skott - ramlade något på NHLs vaktliga till plats 10 (med vakter som haft spaden >1 match) med hyggliga 92.5% på fyra matcher. Han är då faktiskt just efter både Robin Lehner och Henke Lundqvist - de båda NY-vakterna - som inlett säsongen strålande, precis som Anders.

Faktum är att Anders länge stod emot i natt. En bit in i tredje var ställningen 1-1 och Anders hade räddat >20 skott, men därefter föll Canucks ihop rejält. Enligt supportrarnas bedömning hade Anders kanske kunnat ta målet fram till 2-1 men var för övrigt chanslös på övriga tre mål så han lastas på intet sätt för förlusten.

Men efter tre vunna i rad torskade alltså Canucks och gissningsvis några ändringar till nästa match. Kan hända att Markan får pröva spaden igen, även om Anders - med hänsyn till hans insats senaste fyra matcherna - nog borde få fortsätta, igen-kligen.
Kommentera