Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1914996

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu meddelas att den unge Berglund, från egna apblygden, straffas av DIFiplinnämnden för att ha la en fläskis (en ful filmning) i matchen mot Djurgården.

Berglund får maxstraffet 5 000, vilket för övrigt nämnden delat ut varje gång någon filmfällts. Låter som liiiiite problem med att kunna differentiera där, eller.

Samtidigt får vi veta att DaMooDoos vakttränare dömts till 5 000 i böter och tre matchers avstängning, sedan han kastat en vattenflaska på Luleås lag vid avtackningen sedan Luleå vunnit mot DaMooDoo. Detta trots att alla tidigare velat fria honom eftersom han förklarat att "han inte står för det" utan än värre tog avstånd från det inträffade, vilket alla andra också gjorde.

Kan man föra in detsamma i brottsmål i civil domstol?
- Jaha, herr Urk Urksson, nu har fytioelva vittnen intygat att du dödade Usch Uschson genom att slå honom i skallen med en flaska Aurora dessertvin. Vad har du att säga till ditt försvar?

- Nej, det står jag inte för. Det tar jag bestämt avstånd ifrån. Dessutom var det en pava Parador.

- Jaså, jaha då, ja men då är saken avklarad. Varsågod och gå hem som en fri man.

Tydligen är det DIFiplinnämnden som dömt vattenkastaren. Inga problem med det förutom då att man undrar vad hände igen-kligen med Petter Lasu Nilsson när han förklarade att zebran var så j-a värdelös att han kunde mööööörda, sedan zebran varit så j-a värdelös att man kunnat mörda. Zebrajäveln skickade Luleå ut ur slutspelet genom zebraorsakad förlust mot Malmö.

"Han har dömts i vår hemliga domstol DifiplinRÅDET, lär SHL-Lindgren ha påstått, men "beslutet var hemligt". Petter har tillfrågats och menar att "jag har inte hört något" så det var tydligen så hemskt mycket jättehemligt att inte ens han får reda på resultatet.

Får man gissa hur beslutet togs?

Möte i SHLs inofficiella, hemskt mycket hemliga råd.
-Hur gör vi nu med Lasu Nilsson?
-Ingenting. Om något förtjänar han en bonus. Det var ju skitkul!
-Håller med, det där kommer att dra tittare! Mycket bra!
-Ja, för övrigt höll de ju bara på med sådan där hockey....*gäsp*...Zzzzzzz....
-Skål, broder!

Från skämt till allvar. Visst är det svårt att värdera äpplen och päron mot varandra. Men ska han ha 5 lakan + 3 matcher för vattenkastandet anser jag det vidrigt att apan som la av en fläskis kommer undan, med bara 5 lakan och ingen avstängning. Jag vet, det är maxstraffet, men det är ju det jag säger: maxstraffet bör ändras och inkludera avstängningar.

Det kan gott kallas Lex Apan. Eller Lex Fläskis, för att symbolisera den vidrigaste fuskare som infört detta i vår liga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hade apan anmälts och dömts om det varit luleå som varit motståndare? Eller blev det så nu pga det var dif?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
E X T R A !

Som det ropas på tabloidernas webbalster när de ska komma med en jättenyhet. Typ att en deltagare i avsnitt 37 av Bonde söker Fru på Paradis Island har en kusin vars granne funderar på att sluta äta ost.

Men när vi ropar EXTRA! på Luleåsidan förstår alla att nu har det verkligen hänt något.

Det som har hänt är att man pratar om att Masken ska ta över Trottoarkanten.

Hjälp! Är det ingen i den klubben som har något kom-i-håg?

Senast Masken var där gjorde han väl tre flickor på kansliet på smällen? En häradsbetäckare av rang, på en sådan nivå att kioskflicke-Bud framstår som en amatör.

Om ryktet talar sanning undrar man om de anställt nya och fler kansliassistenter nu? Eller blir det TrottoarDamens spelare som blir villebråd för Masken, för vilken #MeToo har en helt annan signifikans...
Kommentera