Luleå HF

115827 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1917425


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Hehe, ja tokhöken kom först ut och befriade sig från Apgarderoben. Några andra i media har också reagerat, men som regel lyft lite småfrågor och därefter bara dragit slutsatsen "Apan kommer" utan att ha analyserat läget.

Jag tycker att den dominerande frågan är:

HUR MÅNGA PRIMADONNOR HAR ETT LAG RÅD MED I SHL NUMERA?

Näsans "erfarenhet" av hockey ligger ju jävligt långt tillbaka och därefter har han bara pysslat med köp- och sälj i massor av år. Vilket han gjort sedan han kom till Apan igen, bara det att något stil på hans inköp har det aldrig funnits.

Inom parentes sagt var Aplasse också en usel inköpare. Han stal komse, komse, komse... pojkar av andra klubbar. De enda riktigt bra inköpen av Aplasse kom under den erfarne NHL-scouten Anders Forsbergs tid som huvudtränare för Apan - en insats som Aplasse, mummelklockare och CryBert belönade genom att sticka Brutusknivar i ryggen på hedersmannen Forsberg "jag kan minsann ta över presskonferenserna som CryBert ansåg".

Men nu är det Näsan som storhandlar, och senaste två åren har Apan 21 miljoner i förlust som resultat av den köp- och säljverksamheten. Näsan köper primadonnor. Spelare som inte fan ids ta i utan behagar bara åka och ställa sig vid bortre blå där de vilar mot sarg i väntan på smörpass. Att leverera smörpass och kämpa överhuvudtaget - speciellt i försvar - ja, det får ju andra göra. De som bara har bråkdelen i lön jämfört med primadonnorna.

Så några primadonnor kan kanske ett lag ha råd med, om de är tillräckligt bra. Men hur många?

Apan har numera följande inköpta primadonnor:

• Lindström, Joakim
• Möller, Oscar
• Olimb, Mathis
• Alvarez, Robin
• Holloway, Bud
• Aaltonen, Juhamatti
• Hedberg, Edwin

SJU STYCKEN! Hur fan ska det gå ihop?

Och till råga på allt har Näsan dessutom tvingats behålla Fläskberget Hollywood; en relik som inte längre hinner med och - när han inte är skadad - bara orkar försöka leverera fläskisar.

Möjligen kunde dessa primadonnadränkta linor kompenseras om de haft typ sex Djuse som backar men nu har inte Näsan lyckats köpa så mycket kompetens där och måste t o m lira med en sådan som Alm (för att få ihop blygden-kortet med en NHL-stjärna).

Linorna består alltså i princip av två primadonnor plus en arbetade spelare som ska fixa allt och när denne arbetare är en ung nisse från blygden som igen-kligen inte platsar men lyfts in för att låtsas att Apan domineras av spelare från blygden...ja, då går det inte.

Någon enstaka av dessa primadonnor kunde väl fungera om det för övrigt fanns arbetande hockeyspelare, men i den trupp Näsan satt ihop domineras ju laget av dessa som samtliga kräver uppassning och alla chanser i PP.

Nu prioriterar ju Apan att ge highsticking och Möller allt serverat på ett fat och följden blir att det inte blir så mycket över till övriga primadonnor.

Det här Apslickeriet under fötter och i arslen på överbetalda primadonnor har ju inneburit att folk t o m från egna blygden vägrar spela för Apan numera. Ett gäng Lundbergare gick till Läjkers, Tim till Frölunda, Petter och Einar samt tidigare Foppa och Wallmark till Luleå.

Alvares har snubblat in tre mål, men de högproducerande målskyttarna Olimb, Mathis, Holloway, Bud, Aaltonen, Juhamatti, Hedberg, Edwin har sammanlagt tillsammans orkat med att göra ETT ENDA MÅL!

SKYTTEKUNGEN MATHIS OLIMB - 1 MÅL!
SKYTTEKUNGEN EDWIN HEDBERG - 0 MÅL!
SKYTTEKUNGEN JUHAMATTI AALTONEN - 0 MÅL!
SKYTTEKUNGEN BUD HOLLOWAY - 0 MÅL!

Och Barbrud Farmor ser "tydliga" tecken på att nu är de på gång.

Gudars skymning! De är ju lika klappkassa som Apans OS-lina var i OS.

Tror vi kan sammanfatta orsakerna till Apans nuvarande stabila form - med sju torskar i rad - och fortsatt hiss nedåt i tabellen:

1. Värdegrunnnnnden som med Apsanning påstås bestå av pojkar från blygden men karakteriseras av överbetalda köpespelande primadonor.

2. Näsans inkompetens att se vilka spelare som behövs.

3. Flykten från Apan av all underbetald kanonmat.

4. Luleås och Burkölens insatser som stängt till gratisstölden av våra talanger.

5. Misslyckandet att köpa in riktiga tränare så länge som CryBert och mummelklockare ingår på köpet.

6. Den s k "spelidén" där Apsanningen talar om "fantstiskt offensivt spel där Apan sköljer över motståndet och öser in mål" när det numera helt domineras av jockar, fläskisar och tjafs efter avblåsningar, styrt av en lagkapten som är passé och sedan länge passerat sitt minst sämst före-datum.

Under tiden sprider Ap-Pravda Norran schwammel som att "Apans hela trupp skulle platsa i Tre Kronor, men blir tvungna att avstå eftersom Apan möter ett norskt lag veckan innan Koskenkorvakuppen".

Men folket i Apschtaan förstår sig på hockey bättre än Apan och vill inte se eländet. Publiksiffrorna faller i rasande fart, miljoner rinner ur köpe-Apan och nu finns inga fler julgranar i APschtaan att släcka....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo, visst är det så att SKAIK är sakta men säkert på väg neråt...just nu känns det som att de lever på gamla spelare, precis som Färjestad gjorde och till slut rasade det...nu är ju Färjestad sakta men säkert på väg upp igen.¨
Håller också med Johan där att säsongen är ung än och SKAIK kan mkt väl studsa tillbaka och klättra, tycker personligen själv att de har lag för att vara bland de 5-6 bästa, kanske t.om bland de 4 bästa.
Däremot håller jag inte med att Lasse Johansson hade fingertoppskänsla på nyförvärven, det var jävligt många primadonnor SKAIK hade då också. Däremot var han duktig på komse komse samtal under nätterna till unga grabbar som lockades till Apan och det var dessa duktiga junisar från alla hörn av Sverige som Apan levde på...men den tiden verkar vara över.
Kommentera