Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1944064

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysverige bedömer slutspelets gludchanser:

MINIMAL CHANS PÅ GULD
Brynäs
Linköping
Skellefteå
Rögle

CHANS PÅ GULD
Frölunda
Malmö
Växjö

STOR CHANS PÅ GULD
Djurgården
Färjestad

SYNNERLIGEN STOR CHANS PÅ GULD
HV71
Luleå

Inte så tokigt, tycker jag, även om jag tagga ned Luleås och också HVs chanser ett snäpp och i stället lyfta Djurgårns och kanske Warulfvens. De två sistnämnda trodde jag tidigare i höstas skulle gå väldigt mycket bättre, men de har sargats av många spelare borta. Ulfven har dessutom sållet i mål och där har de en säkerhetsrisk förstås.

Är också tveksam vad det gäller Fulunda som jag inte alls tror kommer att hålla säsongen ut.

Hade vidare trott att Pölsan skulle vara med bättre, men nu tycks de ha tappat.

Apan tror jag inte alls på för jag tror inte att de kan få igång ett lag, men jag har inte helt uteslutit det; skulle alla vara beredda att kriga som Möller finns det chans/risk.

Läjkrarna tror jag inte alls man kan räkna bort, denne Hallam har rålyckats tidigare och även om de inte visat tillräckligt ännu finns det hyggligt med tid kvar att få till det.

Till allt detta ska påpekas att chanserna för ett lag att gå långt och hela vägen kan avgöras efter serieresultatet och vilka motståndare man får möta. Och i denna tabell kan hur mycket som helst ändras avslutande 25% av serien.

Tex ser jag gärna att Luleå slipper Pölsan, Malmö och Läjkers - lag som opassar oss rejält. Helst vill jag förstås se att vi får möta Apan och gärna redan i kvartsfinal.

Under ungefär samma rubriker som Hockeysverige skulle jag placera

INGEN CHANS PÅ GULD
Linköping
Rögle

LITEN CHANS PÅ GULD
Skellefteå
Frölunda
Malmö
Brynäs

MEDELCHANS PÅ GULD
HV71
Luleå
Växjö

STOR CHANS PÅ GULD
Djurgården
Färjestad
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att gallimatiasen på apsidan slår nya rekord, eftersom därvarande monstrum inte har underlag för att förklara Apan som bästigast och därför ägnar sig åt förföljelse av en specifik lulespelare.

När det gäller lulespelaren är det en person som i ytterst svåra personliga omständigheter kom till Luleå under förhoppning att han där skulle kunna hitta sig själv och sin hockey. Det har gått imponerande bra och han och klubben är att gratulera trots att monstrumen nu pekar ut honom för en smärre trafikförseelse, vi får se hur det landar.

Det här kan på intet sätt jämföras med en parasiterande köpeklubb 12 mil söderut som sedan ett decennium satt i system att stjäla andra klubbars talanger genom att i lönndom kontakta små pojkar ända ned i 12-13-årsåldern för att pyskologiskt bearbeta dessa med sitt "komse, komse...".

Som vi vet har de lyckats lura till sig många knappt könsmogna pojkar på detta vis och senare presenterat dessa som "egna produkter från blygden"; illustrerande hur bästigast klubbens tränare är.

Avigsidan är förstås att när man går ned i åldrarna såpass och lurar till sig små pojkar som förleds att lämna familj och omgivning för att ensamma flytta 30-50 mil hemifrån och därför bli starkt beroende av närmaste omgivning... då tar man på sig ett föräldraansvar för att den unge pojken ska uppfostras och utvecklas till en bra människa på alla sätt. Och inte bara till en bra hockeyspelare, annars slängs man på soptippen.

Och när samma klubb så illa skött sitt uppdrag att Skolinspektionen blir tvungna att bestraffa klubbens hockeygymnasium för kränkande särbehandling - utförd av pojkens lärare vilka är anställda tränare i klubben - varpå klubben vägrar lyssna och förklarar att "vi ska göra samma sak igen" ända till dess att Slolinspektionen belutar att flytta hela hockeygymmet till en fungerande skola/klubb tio mil söderut... ja, då får den klubben räkna med att ha ögonen på sig.

När de då lurat till sig en ung pojke som de lokalt döper till supertalangen och denne inom några veckor först blir tagen av polisen och satt i fyllecell och bötfälls efter att ha vevat runt med armar och arsle på lokal på schtaan och därefter stängs av och bötfälls efter att ha försökt orsaka hjärnskada på en motståndare på isen... varpå klubben helt naturligt tillfrågas om hur de ska hantera detta men bara låter en representant (som brukar hota journalister med värdegrunnnnnnd om de skriver något han inte gillar) förklara att "vi har vidtagit åtgärder" och - likt bosse "Hon har uttryckt intresse för ett annat uppdrag" ringholm " - upprepa samma svar på vilken fråga som än ställdes? ( -Vad ska ni äta till middag? -Vi har vidtagit åtgärder...).

Men det enda som framkommer är att nämnde supertalang fick stå över en CHL-match mot ett norskt lag.

Då är det inte speciellt konstigt att denne klubbs hantering ifrågasätts. Det gäller alltså inte supertalangen själv - utan det klubb som lovat ta ansvar för hans utveckling såväl på hockeyis som till en fungerande vuxen människa.

Enklast är väl att fråga supertalangens far och mor om hur de tycker att klubben skött sitt uppdrag...
Kommentera