Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1958105

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ena huvuddomaren i denna match har ofta dömt AIK matcher i år är från Solna!! Undrar hur det skulle ha låtit om Luleå hade haft en "egen" domare som dömde!! Fungerar bra i den stora huvudstaden tydligen!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En av de självutnämnda "experterna" på Aftontrasan; Abris från den gävliga staden och upptränad av Vennerstig och rosen, har goda råd att ge Pungen sedan de sparkat Tommy Jonsson sedan de missade slutspelet.

Köp in CryBert, föreslår Abris....

Mädhåken som brukar vara pålitlig hänger på och föreslår Pungen att köpa in CryBert plus APwallson.

Är de seriösa? Har båda sådan noll koll?

Jag kan inte förklara det på annat sätt än att de gärna ser Pungen fortsätta misslyckas och kanske ramla ur SHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Jo. Zebrorna var extrema hemmadomare och jag kollade upp hemvisten. Såg sedan på TIK-sidan att man skrev om Solna, men det stämde inte med förbundets information.

Förbundet anger för varje domare "City" (länk) men kanske TIKarna har annan information? Eller så hade de fel?

Zebror i allsvenska finalen inklusive "city" enligt förbundet:

Match 1
David Bergman Värmdö
Johan Nordlöf Göteborg

Match 2
Richard Magnusson Tranås
David Bergman Värmdö

Match 3
Johan Nordlöf Göteborg
Johan Magnusson Tranås

Bergman är ju från Stockholmsområdet och kan mycket väl vara AIKare; vi talar om Riktiga AIK förstås;-) Men övriga inte.

En intressant notering i sammanhanget är att denne Johan Nordlöf dock skälldes ut efter noter av Oskars tränare efter en match i början av februari (länk):

"Men Oskarshamns tränare Håkan Åhlund glömde inte.
Tvärtom, på presskonferensen levererade han en otroligt hård salva mot domaren.
– Vi har ett mål som blir bortdömt som jag tycker är helt horribelt. Den här domaren har följt oss i över en och en halv vecka och det är en stor skandal att han kan få förstöra en hockeyfest som vi har i dag i Karlskrona. Totalt bestämt sig innan matchen att det inte ska kunna bli en trevlig tillställning, sa han och fortsatte:
– För det första hälsar han inte på oss, han är arrogant och han säger till vår kapten du får skylla dig själv om du får en tackling i ryggen. Han är totalt inkompetent och det tar emot att säga men det förstör svensk hockey med dåliga domare."

Jag kan tycka att det är riktigt jävla uselt av det Stockholmsbaserade förbundet att med detta i gott minne utse denne Nordlöf att döma Oskars finalmatcher. Jag kan bara förklara det på två sätt:
a) Förbundet vill jävlas med Oskars tränare genom att markera att han ska ge fan i att klaga på domare
b) Förbundet vill ge Riktiga AIK en fördel genom att välja en domare som knappast kommer att döma "för" Oskars.
Vilken förklaring som än gäller är det minst sagt generande för förbundet.

När det gäller andra matchen lyfte Stockholmsbaserad media upp domarinsatsen rejält eftersom den ansågs gynna Oskars, bl a efter ett matchstraff på Gnagets Weigl efter en lätt crosschecking. Jag har sett reprisen och håller med. Hur man beskriver insatsen kan variera men t ex intressant att läsa vad ett Gnaget supporterforum säger (länk).

Gnagetsupportrarna och Stockholmsbaserad media ansåg alltså att zebrorna missgynnat Gnaget i match 2 och gissningsvis var det anledning till att förbundet böt zebror för tredje matchen. Jag menar om Riktiga AIK är missbelåtna tar Förbundet det på allvar, till skillnad från när Oskars var missbelåtna efter Nordlöfs insats i februari.

Nu såg jag inte match 2 där Oskars påstås ha spelat tufft, enligt Gnagetsupportrar, men jag såg match 3 och där vimlade det av fula påhopp på Oskare av Gnagare hela matchen vilket zebrorna, styrda av Gnagetklacken, blundade för.

Ingen av zebrorna i match 3 tycks ha varit från Stockholm alltså men det finns massor av uppseende väckande zebrahantering för den allsvenska finalen.


"Undrar hur det skulle ha låtit om Luleå hade haft en "egen" domare som dömde!!"

Vi har ingen Elitdomare, men en allsvensk domare från Luleå. Däremot har vi två norrbottningar från Luleås närhet som är elitdomare. Den ene från Boden, den andre från Älvsbyn och dessa två har ofta tillsammans och senaste månaderna var och en satts att döma Luleås matcher. Gissningsvis för att förbundet ska spara på resekostnader, sportsligt bryr sig inte Förbundet när det "bara" gäller Luleå, det har de visat många gånger (som när de vägrade spela om fuskmatchen i slutspelet där Fulunda gavs vinst eftersom höjdhopparen hittade på nya regler; då hade man "inte tid" för omspel - hade det varit Fulunda eller Djurgårn som drabbats är jag 100% säker på att man mirakulöst "hittat tid").

Inledningsvis smålog jag och tänkte att Norrbottensdomare kanske vi kan ha lite fördel av. Men det visade sig vara helt tvärtom.

Dessa två sattes att döma matcher mellan oss och Apan och första gången var det helt sjukt hur de hittade tveksamma utvisningar på Luleå men blundade för övergrepp av Apor. Nästa match blev det...värre! Och så fortsatte det!

Jag undrade först om den kunde vara så att de pyskologiskt ville visa att de inte dömde "för" Luleå men efter all skit som bara förvärrades har jag dragit stlutsatsen att de helt enklet (Sic!)ÄR mot Luleå och för Apan.

Så numera är jag mest nöjd när vi slipper dessa Norrbottensdomare.
Kommentera